sunoinstallasjon7sunoinstallasjon1sunoinstallasjon2sunoinstallasjon3sunoinstallasjon4sunoinstallasjon5sunoinstallasjon6sunoinstallasjon8sunoinstallasjon9

Fra solcelleinstallasjoner til totalleverandør av energieffektiviseringstjenester

Suno Installasjon i Bergen møter fremtidens energibehov, og har lykkes i å tilpasse seg et svingende marked. Dette med et utvidet tjenestespekter som inkluderer solcelleinstallasjoner, energirådgivning og renoveringstjenester.

Suno Installasjon AS, ble startet av William Thomas Wilson i 2016. Wilson, som opprinnelig kommer fra Skottland, hadde tidligere drevet et solcellefirma i Skottland og stod parat da solcelleleverandøren Otovo trengte et installasjonsselskap til å utføre solcelleinstallasjonene sine her i Norge. Det resulterte i etableringen av Suno Installasjon, og etter noen år tok Wilsons svoger over den daglige driften.  

– Jeg kom fra en karriere innen olje, service og logistikk, og hadde lenge tenkt at solceller måtte være noe. Da oljebransjen opplevde en nedgang, hoppet jeg i det, forteller Simen Heggholmen, daglig leder i Suno Installasjon AS. 


En vanvittig utvikling 
Siden oppstarten i 2016, har Suno Installasjon pendlet mellom oppturer og nedturer. Fra den spede begynnelsen i en liten garasje, til tre avdelinger med flere ansatte.  

– Det har vært en vanvittig utvikling; ikke bare i solcellebransjen generelt, men også for Suno Installasjon. Det er rart å tenke på at jeg først satt helt alene med det administrative, til at vi i dag har flere avdelinger og en egen ansatt som tar seg av administrasjonen, konstaterer Simen med et smil.  

Den største milepælen i Suno Installasjons historie, var da de installerte et solcelleanlegg til BKK sitt kontorbygg på Kokstad – den gang var denne installasjonen én av de største av sitt slag.    

– Vi jobbet lenge for å få inn det prosjektetog det ble en veldig fin referansekunde, forteller Simen.  

Det neste prosjektet til Suno Installasjon var monteringen av hele 959 kvadratmeter soltakstein på BaneNor sitt bygg på en togstasjon på Voss. Også dette var det største av sitt slag da det ble montert.  

– I tillegg installerte vi Norges første leilighetsbygg med vegginstallerte solceller i samarbeid med Heldal Eiendom og BKK. Vi har hatt flere slike prosjekter som vi er stolte av, og som er de første  og største  av sitt slag, poengterer Simen. 

Satset på energirådgivning 
Solcellebransjen har de tre siste årene gått i store bølger, og oppdragsmengden har deretter vært varierendeHistorisk sett har Suno Installasjon levert mest til bedrifter og entreprenører, men i 2022-2023 var privatmarkedet i full blomstring. Nå er privatmarkedet derimot preget av en nedgang, noe som fikk Simen til å tenke i nye baner.  

– Vi så at markedet var på vei til å bremse, og da valgte vi å være en mer helhetlig aktør og tilby noe annet enn bare solceller. Vi visste at det var mange boliger i landet som ikke var optimale i forhold til energieffektivisering, og ønsket derfor å satse på energirådgivning, forteller han om Suno Installasjons nye og populære tjeneste.  

Etter at Suno Installasjon la til energirenoveringstjenester til sitt repertoar, er de nå en helhetlig aktør som både kan montere solcelleproduksjon på taket òg etterisolere huset, eller bytte ut vinduene for ideell energioptimalisering.  

– Vi tilbyr hele pakka, og har flere prosjekter der vi kan gi energirådgivning på hele huset til private boliger. Når vi ser at andre tiltak bør gjøres, så handler det om å være en god rådgiver for kunden. Vi finner de tiltakene som er best, og i riktig rekkefølge, utdyper Simen, og presiserer at det iblant handler om å bytte et tak før solcellene monteres.  


Simen Heggholmen forteller at solcellebransjen er en bransje som er under rask utvikling, med et regelverk som kontinuerlig er i endring. Det er også en bransje som har vokst voldsomt på kort tid.  

– Akkurat nå har solenergimarkedet i Norge noen utfordringer, men jeg tror den vil  en jevn og god vekst fremover. Det er selvsagt også opp til regjeringen i forhold til insentivordninger, men markedet kommer til å vokse naturlig ettersom prisene faller på solceller og det blir mer lønnsomtanser Simen.  

Har fokus på kundetilfredshet 
Prisnivået på solceller er nærmest halvert siden starten av 2023, og etterspørselen etter solcelleanlegg er forholdsvis stor. Derfor tror Simen at solcellemarkedet vil få en ekstra stor «boost» neste år.  

– Går man litt lengre frem i tid, tror jeg de fleste tak vil ha solceller og at det vil bli integrert i takene og planlagt i byggeprosessen. Dette er allerede blitt standard på mange næringsbygg, påpeker Simen.  

Per i dag er det ingen andre solcelleselskaper i Bergen som har eksistert like lenge som solskinnsbedriften fra VestlandetVed å ha fokus på kundetilfredshet og holde seg oppdatert på det nyeste i solenergimarkedet, har Suno Installasjon klart å beholde sine kunder gjennom mange år – samtidig som de også har generert mange nye kundeforhold.  

– Vi har alltid klart å holde fokus på å levere gode produkter, god service og kvalitet til kundene våre. Det har gjort at vi har beholdt kunder over lengre tid, og har kunder som kommer igjen. Vi legger også stor stolthet i å levere fra oss et produkt av god kvalitet, selv om det innebærer at vi kanskje må bruke en ekstra dag for at det blir akkurat slik kunden ønsker, sier Simen og understreker:  

– Når vi drar fra en jobb, så skal kunden være fornøyd. Det skal  knirkefritt. Vi kan så klart gjøre feil, men da skal vi rydde opp i det raskt og effektivt. 

Les mer...

2024-05-23 13.15

Løvaasmaskin4

Stor og solid entreprenør på Vestlandet går i bresjen for miljøtiltak i anleggsbransjen

Artikkel Med et nyskapende syn på miljø og bærekraft, har entreprenøren Løvaas Maskin AS farget anleggsbransjen grønn og blitt en foretrukken entreprenør på Vestlandet.
sympa2

Helhetlig HR-system forenkler hverdagen til HR-avdelingen

Artikkel Med en samlet oversikt over sine ansatte, får både bedriftsledelse og HR en helt ny arbeidshverdag med det digitale HR-systemet til Sympa. – Det hjelper hele bedriften til å ta avgjørelser basert på...
Til hjemmesiden

  Kontaktinformasjon

  • SUNO INSTALLASJON AS
  • Mail
  • Hjemmeside
  • Facebook
  • LinkedIn
  • YouTube
  • Telefon:
   +47 90 88 04 00
  • Adresse:
   Kokstadflaten 19B, 5257 KOKSTAD, Avdeling Voss: Evangervegen 3, 5704 VOSS, Avdeling Sogndal: Ylvisåker 44, 6858 FARDAL
  93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

  Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

  Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

  vidaxl

  Fem måter å nyte mer tid utendørs

  Uansett hvor du bor, om det er i et hus med hage, en leilighet, eller en hybel, er det synd om du ikke utnytter sjansen til å tilbringe ekstra tid ute, spesielt i sommermånedene. Når solen er ute og temperaturen stiger, er det mange som liker å få litt frisk luft og naturlig D-vitamin. Men kanskje synes du det er vanskelig å forlate hjemmet av en eller annen grunn? Heldigvis er det ingen grunn til bekymring. Vi har samlet en liste over måter å lokke deg selv til å begi deg ut i den solfylte naturen.

  hytte

  Utnytt din gamle hyttes potensiale

  Hyttekulturen står sterkt i det norske samfunnet. Mange har hytter som har gått i arv gjennom generasjoner, og som med tiden trolig har blitt slitt og trenger oppussing. I dag bygges det nye hytter for fullt, og dessverre blir mange eldre hytter stående tomme eller revet ned for å bygge nytt. 

  Arkiv