bubbledeck1bubbledeck2bubbledeck3bubbledeck7bubbledeck6bubbledeck5bubbledeck4

Denne byggeteknikken sparer betong, reduserer kostnader og øker fleksibiliteten

Dekke-elementene fra BubbleDeck, er lette elementer med en stor fleksibilitet. Med BubbleDeck bruker man opptil 35 prosent mindre betong, noe som gir en lavere vekt uten at det går på bekostning av bæreevnen. – Vi kan komme inn som et veldig godt alternativ, konstaterer Jørgen A. R. Halvorsen (34), daglig leder i nylig omdøpte BubbleDeck Consulting AS.

BubbleDeck-konseptet ble utviklet i Danmark og BubbleDeck Norway ble grunnlagt i 2005. BubbleDeck er et dekke som er konstruert for å gi lettere betongelementer, og som oppfører seg som et vanlig flatdekke. Ved hjelp av plastkuler i et predefinert armeringsnett, får man en optimalisert betongkonstruksjon hvor plastkulenes funksjon reduserer den totale vekten – uten at det går på bekostning av bæreevnen.



Stor fleksibilitet
Med BubbleDeck bruker man opptil 35 prosent mindre betong i dekket, og med tanke på dagens prisøkning der betongprisen har skutt i været, har stadig flere aktører fått øynene opp for den unike byggeteknikken.


– Fordelene er at man sparer masse betong og får et lettere dekke. Det blir en god blanding mellom et hulldekke og ett to-veis plattendekke. Vi har også prosjekter der vi kun leverer armeringskurver og alt plasstøpes, forteller daglig leder Jørgen A. R. Halvorsen.



BubbleDeck bidrar til mer fleksibilitet ved at man dimensjonerer toveis, og dermed kan bruke mer søyler, istedenfor vegger. Selv om BubbleDeck inneholder plastikk, er totalen mer miljøvennlig, og ett godt biologisk alternativ er dessverre ikke tilgjengelig i følge Jørgen


– Plastikken holder like lenge som betongen, og vil ikke brytes ned eller forvitre. Vårt hovedmål er å levere et ordentlig produkt som er statisk riktig og som er fornuftig for kunden å bruke. Jeg mener at dette med «grønne» bygg er gått litt langt, med feil fokus. Bygger man et ordentlig, solid bygg med god fleksibilitet, som kan holde i 200 år, er det mer miljømessig riktig enn å rive og gjenbruke om 50 år, fastslår Jørgen.



Norskprodusert
I Norge eies rettighetene til BubbleDeck av BubbleDeck Consulting, tidligere BubbleDeck Norway. Nå planlegger firmaet å flytte til nye, fine lokaler på Lysaker.


– Siden vi driver en del med rådgivning, byttet vi navn fra BubbleDeck til BubbleDeck i år. Over halvparten av prosjekteringstiden for ingeniørene våre går til «vanlige» rådgiveroppdrag, og vi har et bredt spekter av prosjekter; alt fra eneboliger til de største kontorbyggene man kan tenke seg, forklarer Jørgen, som tok over firmaet i februar 2020.


I dag består BubbleDeck Consulting AS av seks ansatte, som alle er ingeniører. Med faglig kompetanse i alle ledd og tilgjengelige produksjonsfasiliteter på Vestlandet, Østlandet og i Lofoten, kan det kompetente byggingeniørfirmaet tilby et 100 prosent sikkert produkt av aller beste kvalitet.


– Vi har ikke lyst til å bestille komponenter fra Kina, vi bestiller heller alt fra Norge for å unngå unødvendig transport, og tilbyr også lokalproduksjon så nære prosjektet som mulig. I Førde har vi for eksempel fått produsert elementer rett på kaia, av en stålprodusent som sveiset sammen kurvene for oss, forteller Jørgen.


Arkitektenes favoritt
Jørgen forteller videre at BubbleDeck har fått et favorittstempel blant arkitekter. Ved å engasjeres tidlig i et prosjekt, kan BubbleDeck Consulting være en viktig bidragsyter i å løse bæresystemet i et bygg.



– Det er ikke alltid like lett å regne på lønnsomheten bak det, fordi det er så forskjellig fra prosjekt til prosjekt. Men så lenge vi kommer inn i tide, får man den økonomiske gevinsten, opplyser Jørgen. Vi kan løse bæresystemet på en veldig enkel måte for mange aktører, men hvis det allerede er løst med plaststøpt eller hulldekke – og det ikke er kompleks geometri, så har vi vanskeligere for å konkurrere på pris, poengterer han.


BubbleDeck er en løsning som passer aller best for bygg med medium til høy kompleksitet, og på referanselisten til BubbleDeck Consulting finner man store bygg som blant annet Orkla City på Skøyen, Deichmanske bibliotek, Nye Munch Museum og Helsfyr Atrium.



– Vi har hatt mange store prosjekter der flere av byggene hadde vært vanskelig å gjennomføre med andre tradisjonelle metoder.

Jørgen medgir at han liker en god utfordring, og at de ofte kommer inn som et veldig godt alternativ med sine løsninger.


– Det som er utfordrende for mange andre, er det som er morsomst for oss, avslutter han med et smil.

Les mer...

2023-06-01 15.45

sorbetong1

Tillit og samarbeid i fokus for nystartet betongfirma på Sørlandet

Artikkel Sør Betong AS, er et nyetablert betongfirma som er lokalisert i Farsund og drives av to pålitelige håndverkere som setter kvalitet foran kvantitet.
bilskadekvinesdal1

Profesjonell og rask bilskadehåndtering hos godkjent skadeverksted i Kvinesdal

Artikkel Bilskade Kvinesdal er utstyrt med moderne teknologi for å håndtere alle typer karosseri- og chassis-skader. For forsikringsselskaper utfører bilskadeverkstedet ulike reparasjoner og utskiftninger av bilglass,...
Til hjemmesiden

    Kontaktinformasjon

    93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

    Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

    Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

    hytte

    Utnytt din gamle hyttes potensiale

    Hyttekulturen står sterkt i det norske samfunnet. Mange har hytter som har gått i arv gjennom generasjoner, og som med tiden trolig har blitt slitt og trenger oppussing. I dag bygges det nye hytter for fullt, og dessverre blir mange eldre hytter stående tomme eller revet ned for å bygge nytt. 

    hellofresh

    Hvordan skape mer hygge på kjøkkenet

    For mange er matlaging bare en av hverdagens plikter, en ndvendighet som nesten går på autopilot. Brødskiver smøres, poteter koker og oppvasken går, alt uten at du tar deg mye tid til å tenke over det. Kjøkkenet er gjerne ikke det første rommet du forbinder med hygge og kos, men vi mener det burde være det.

    Arkiv