bubbledeck1bubbledeck2bubbledeck3bubbledeck7bubbledeck6bubbledeck5bubbledeck4

Denne byggeteknikken sparer betong, reduserer kostnader og øker fleksibiliteten

Dekke-elementene fra BubbleDeck, er lette elementer med en stor fleksibilitet. Med BubbleDeck bruker man opptil 35 prosent mindre betong, noe som gir en lavere vekt uten at det går på bekostning av bæreevnen. – Vi kan komme inn som et veldig godt alternativ, konstaterer Jørgen A. R. Halvorsen (34), daglig leder i nylig omdøpte BubbleDeck Consulting AS.

BubbleDeck-konseptet ble utviklet i Danmark og BubbleDeck Norway ble grunnlagt i 2005. BubbleDeck er et dekke som er konstruert for å gi lettere betongelementer, og som oppfører seg som et vanlig flatdekke. Ved hjelp av plastkuler i et predefinert armeringsnett, får man en optimalisert betongkonstruksjon hvor plastkulenes funksjon reduserer den totale vekten – uten at det går på bekostning av bæreevnen.Stor fleksibilitet
Med BubbleDeck bruker man opptil 35 prosent mindre betong i dekket, og med tanke på dagens prisøkning der betongprisen har skutt i været, har stadig flere aktører fått øynene opp for den unike byggeteknikken.


– Fordelene er at man sparer masse betong og får et lettere dekke. Det blir en god blanding mellom et hulldekke og ett to-veis plattendekke. Vi har også prosjekter der vi kun leverer armeringskurver og alt plasstøpes, forteller daglig leder Jørgen A. R. Halvorsen.BubbleDeck bidrar til mer fleksibilitet ved at man dimensjonerer toveis, og dermed kan bruke mer søyler, istedenfor vegger. Selv om BubbleDeck inneholder plastikk, er totalen mer miljøvennlig, og ett godt biologisk alternativ er dessverre ikke tilgjengelig i følge Jørgen


– Plastikken holder like lenge som betongen, og vil ikke brytes ned eller forvitre. Vårt hovedmål er å levere et ordentlig produkt som er statisk riktig og som er fornuftig for kunden å bruke. Jeg mener at dette med «grønne» bygg er gått litt langt, med feil fokus. Bygger man et ordentlig, solid bygg med god fleksibilitet, som kan holde i 200 år, er det mer miljømessig riktig enn å rive og gjenbruke om 50 år, fastslår Jørgen.Norskprodusert
I Norge eies rettighetene til BubbleDeck av BubbleDeck Consulting, tidligere BubbleDeck Norway. Nå planlegger firmaet å flytte til nye, fine lokaler på Lysaker.


– Siden vi driver en del med rådgivning, byttet vi navn fra BubbleDeck til BubbleDeck i år. Over halvparten av prosjekteringstiden for ingeniørene våre går til «vanlige» rådgiveroppdrag, og vi har et bredt spekter av prosjekter; alt fra eneboliger til de største kontorbyggene man kan tenke seg, forklarer Jørgen, som tok over firmaet i februar 2020.


I dag består BubbleDeck Consulting AS av seks ansatte, som alle er ingeniører. Med faglig kompetanse i alle ledd og tilgjengelige produksjonsfasiliteter på Vestlandet, Østlandet og i Lofoten, kan det kompetente byggingeniørfirmaet tilby et 100 prosent sikkert produkt av aller beste kvalitet.


– Vi har ikke lyst til å bestille komponenter fra Kina, vi bestiller heller alt fra Norge for å unngå unødvendig transport, og tilbyr også lokalproduksjon så nære prosjektet som mulig. I Førde har vi for eksempel fått produsert elementer rett på kaia, av en stålprodusent som sveiset sammen kurvene for oss, forteller Jørgen.


Arkitektenes favoritt
Jørgen forteller videre at BubbleDeck har fått et favorittstempel blant arkitekter. Ved å engasjeres tidlig i et prosjekt, kan BubbleDeck Consulting være en viktig bidragsyter i å løse bæresystemet i et bygg.– Det er ikke alltid like lett å regne på lønnsomheten bak det, fordi det er så forskjellig fra prosjekt til prosjekt. Men så lenge vi kommer inn i tide, får man den økonomiske gevinsten, opplyser Jørgen. Vi kan løse bæresystemet på en veldig enkel måte for mange aktører, men hvis det allerede er løst med plaststøpt eller hulldekke – og det ikke er kompleks geometri, så har vi vanskeligere for å konkurrere på pris, poengterer han.


BubbleDeck er en løsning som passer aller best for bygg med medium til høy kompleksitet, og på referanselisten til BubbleDeck Consulting finner man store bygg som blant annet Orkla City på Skøyen, Deichmanske bibliotek, Nye Munch Museum og Helsfyr Atrium.– Vi har hatt mange store prosjekter der flere av byggene hadde vært vanskelig å gjennomføre med andre tradisjonelle metoder.

Jørgen medgir at han liker en god utfordring, og at de ofte kommer inn som et veldig godt alternativ med sine løsninger.


– Det som er utfordrende for mange andre, er det som er morsomst for oss, avslutter han med et smil.

Les mer...

2023-06-01 15.45

bilskadekvinesdal1

Profesjonell og rask bilskadehåndtering hos godkjent skadeverksted i Kvinesdal

Artikkel Bilskade Kvinesdal er utstyrt med moderne teknologi for å håndtere alle typer karosseri- og chassis-skader. For forsikringsselskaper utfører bilskadeverkstedet ulike reparasjoner og utskiftninger av bilglass,...
prosesspilotene1

Stor CRM-aktør skaper gevinst for bedrifter med helhetlige og digitale systemer

Artikkel ProsessPilotene AS, har fokusert på skreddersydde CRM-system som skaper en gevinst for bedrifter. – Plattformen vår passer til alle, konstaterer salgs- og markedssjef Tor Kristoffersen.
Til hjemmesiden

  Kontaktinformasjon

  vidaxl

  Fem måter å nyte mer tid utendørs

  Uansett hvor du bor, om det er i et hus med hage, en leilighet, eller en hybel, er det synd om du ikke utnytter sjansen til å tilbringe ekstra tid ute, spesielt i sommermånedene. Når solen er ute og temperaturen stiger, er det mange som liker å få litt frisk luft og naturlig D-vitamin. Men kanskje synes du det er vanskelig å forlate hjemmet av en eller annen grunn? Heldigvis er det ingen grunn til bekymring. Vi har samlet en liste over måter å lokke deg selv til å begi deg ut i den solfylte naturen.

  national-cancer-institute-NFvdKIhxYlU-unsplash

  Å jobbe som vikar

  Å jobbe som vikar via et vikarbyrå i Norge har mange fordeler, men det kan også være svært gunstig for en bedrift å innleie fra bemanningsforetak.

  93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

  Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

  Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

  Arkiv