pck1pck2pck3

Norskutviklet butikkdataløsning gir butikker muligheten til å selge i flere kanaler

PCK AS, jobber med å tilpasse fremtidens butikk. Med butikkdataløsningen PCKasse, kan butikker selge sine produkter i flere kanaler og likevel bare ha ett system å forholde seg til.

PCK AS’ reise, startet i 2005 da kollegaene Jarle Sulesund og Jan Henry Andersen spiste lunsj sammen. De jobbet i samme selskap med utvikling og support av kassesystem, og var forhandler for Visma-produktet Multisoft. De to kollegene var enige i at de ønsket en smidigere løsning som ikke krevde for mye reising – og drodlet frem en idé som gikk ut på en abonnementsbasert kasseløsning.


– Ved den tiden forhandlet vi produktet Multisoft, som vi hadde mange butikkløsninger på. Etter hvert la de det produktet dødt, og da ble vi sittende og lete etter alternativer. Da fant vi ut at vi ønsket å utvikle vårt eget system. Vi hadde kompetansen, og vi hadde kundene; den gang hadde vi 400 kunder, som har vokst kraftig siden. Vi hadde også jobbet lenge med Vismas lønnssystemer og hadde god forståelse for logistikk og den biten, forklarer Jan Henry, forretningsutvikler i PCK AS.


Forhandlerbasert butikkløsning
PCK AS har siden oppstarten vært svært bevisste på at de ikke handler direkte mot sluttkunder, og deres egenutviklede butikkdataløsning PCKasse, er kun tilgjengelig via forhandlere.


– Vi er nesten den eneste igjen i landet med forhandlermodell, noe som ikke er vanlig i vår bransje, sier Henning. Da vi adopterte det i vår modell, fikk vi en mengde gode forhandlere med gode lokalkunnskaper og en lokal knyttet kundebase. Det gjør at vår vekst har vært basert på en lokal forankring selv om vi holder til her i Sandefjord, forteller han videre.– Vi må takke forhandlerne for at det har blitt som det har blitt! Hadde de ikke vært så flinke og gjort det så bra, så hadde vi ikke solgt som vi gjør i dag, skryter styreleder Jarle Sulesund.


Kasseløsningen til PCK AS, favner et bredt spekter, og PCKasse er en universell butikkdataløsning som passer alle typer bransjer. Det gjør det mulig for en bedriftseier å rulle ut samme løsning til bedrifter i ulike bransjer. Ifølge Henning og Jarle, har den universelle løsningen blitt til som følge av mangfoldige timer på gulvet, der de har observert ulike problemløsninger i vidt forskjellige bransjer.


– Vi hadde ikke klart å lage systemet så bra hvis vi bare hadde kommet inn som programmerere uten å ha vært ute hos kunden og sett hvor skoen trykker. Vi har selv stått i butikker og telt varer sammen med kundene våre de 15 årene før vi startet firmaet, og den erfaringen har vært gull verdt, understreker Jarle.


Flere salgskanaler – ett system
PCKasse er kassesystemet som gjør det mulig for butikker å nå ut til sine kunder gjennom flere salgskanaler. Totalkundene til PCK AS, kan både ha salg gjennom egen nettbutikk, samtidig som de også kan selge varer gjennom andre salgskanaler som Instagram, Google Shopping og Facebook. Siden systemet er sømløst og snakker sammen med de andre salgskanalene, har kunden enkelt og greit kun ett system å forholde seg til.– Man opererer alt fra PCKasse, og siden alle ordrene går gjennom PCKasse trenger kundene ikke å lære seg alle omkringliggende systemer. Kundene våre har de samme mulighetene til å vokse som de store kjedene har, og vi leverer helt like brukeropplevelser for sluttkundene til våre kunder, som det man opplever når man går inn på én av de største kjedene i Norge, fastslår Henning.


Kortreist software
PCK AS, er en fremoverlent og innovativ softwareutvikler som stadig er på hugget med nye løsninger og ideer. De jobber mye med å tilpasse fremtidens butikk, som blir stadig mer mobil og nettbasert. Som et helt norsk selskap, er PCK AS dessuten stolte av å ha all sin arbeidskraft posisjonert i Norge, og er i dag én av få gjenlevende norske IT-bedrifter i sin bransje.


– Vi har ingen utviklere som sitter i utlandet. Vi gjør alt her, og ønsker ikke å hente datakraft fra utlandet. Vi har en visjon om at det vi lager og utvikler, skal lønnes og skattes i Norge, forklarer Jarle.


Mens kundekretsen til PCK AS består av både små og store kunder, ligger overvekten på butikkselskaper som har 1-3 butikker. Dette er kunder som ofte vil merke stor forskjell i den daglige driften med et system som hjelper dem med å øke salget.– Disse kundene har ofte et veldig bra varesortiment, og det er ofte mennesker som virkelig lever og ånder for produktene de selger. Det er en tilfredsstillende hverdag å få gi de systemer som hjelper dem, konstaterer Henning Hermann, daglig leder i PCK, med et smil.

Les mer...

2022-11-01 15.30

EWGlass1

Landsdekkende glassaktør: – Vi er store på skreddersydde glassløsninger

Artikkel Den Miljøfyrtårnsertifiserte produksjonsbedriften EW Glass & Plast i Trondheim, har spesialisert seg på skreddersydde løsninger innen glass, plast og beslag. – Vi kan skreddersy det meste, understreker...
oxeprosjekt1

Innovativt prosjektselskap skaper fremtidens næringsbygg

Artikkel Prosjektstyringsselskapet Oxe Prosjekt AS, har en prosjektlederrolle og jobber i tett samarbeid med byggherrer og entreprenører med oppussing, modernisering og optimalisering av næringsbygg. – Holdningen...
Til hjemmesiden

  Kontaktinformasjon

  hellofresh

  Hvordan skape mer hygge på kjøkkenet

  For mange er matlaging bare en av hverdagens plikter, en ndvendighet som nesten går på autopilot. Brødskiver smøres, poteter koker og oppvasken går, alt uten at du tar deg mye tid til å tenke over det. Kjøkkenet er gjerne ikke det første rommet du forbinder med hygge og kos, men vi mener det burde være det.

  93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

  Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

  Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

  national-cancer-institute-NFvdKIhxYlU-unsplash

  Å jobbe som vikar

  Å jobbe som vikar via et vikarbyrå i Norge har mange fordeler, men det kan også være svært gunstig for en bedrift å innleie fra bemanningsforetak.

  Arkiv