pck1pck2pck3

Norskutviklet butikkdataløsning gir butikker muligheten til å selge i flere kanaler

PCK AS, jobber med å tilpasse fremtidens butikk. Med butikkdataløsningen PCKasse, kan butikker selge sine produkter i flere kanaler og likevel bare ha ett system å forholde seg til.

PCK AS’ reise, startet i 2005 da kollegaene Jarle Sulesund og Jan Henry Andersen spiste lunsj sammen. De jobbet i samme selskap med utvikling og support av kassesystem, og var forhandler for Visma-produktet Multisoft. De to kollegene var enige i at de ønsket en smidigere løsning som ikke krevde for mye reising – og drodlet frem en idé som gikk ut på en abonnementsbasert kasseløsning.


– Ved den tiden forhandlet vi produktet Multisoft, som vi hadde mange butikkløsninger på. Etter hvert la de det produktet dødt, og da ble vi sittende og lete etter alternativer. Da fant vi ut at vi ønsket å utvikle vårt eget system. Vi hadde kompetansen, og vi hadde kundene; den gang hadde vi 400 kunder, som har vokst kraftig siden. Vi hadde også jobbet lenge med Vismas lønnssystemer og hadde god forståelse for logistikk og den biten, forklarer Jan Henry, forretningsutvikler i PCK AS.


Forhandlerbasert butikkløsning
PCK AS har siden oppstarten vært svært bevisste på at de ikke handler direkte mot sluttkunder, og deres egenutviklede butikkdataløsning PCKasse, er kun tilgjengelig via forhandlere.


– Vi er nesten den eneste igjen i landet med forhandlermodell, noe som ikke er vanlig i vår bransje, sier Henning. Da vi adopterte det i vår modell, fikk vi en mengde gode forhandlere med gode lokalkunnskaper og en lokal knyttet kundebase. Det gjør at vår vekst har vært basert på en lokal forankring selv om vi holder til her i Sandefjord, forteller han videre.



– Vi må takke forhandlerne for at det har blitt som det har blitt! Hadde de ikke vært så flinke og gjort det så bra, så hadde vi ikke solgt som vi gjør i dag, skryter styreleder Jarle Sulesund.


Kasseløsningen til PCK AS, favner et bredt spekter, og PCKasse er en universell butikkdataløsning som passer alle typer bransjer. Det gjør det mulig for en bedriftseier å rulle ut samme løsning til bedrifter i ulike bransjer. Ifølge Henning og Jarle, har den universelle løsningen blitt til som følge av mangfoldige timer på gulvet, der de har observert ulike problemløsninger i vidt forskjellige bransjer.


– Vi hadde ikke klart å lage systemet så bra hvis vi bare hadde kommet inn som programmerere uten å ha vært ute hos kunden og sett hvor skoen trykker. Vi har selv stått i butikker og telt varer sammen med kundene våre de 15 årene før vi startet firmaet, og den erfaringen har vært gull verdt, understreker Jarle.


Flere salgskanaler – ett system
PCKasse er kassesystemet som gjør det mulig for butikker å nå ut til sine kunder gjennom flere salgskanaler. Totalkundene til PCK AS, kan både ha salg gjennom egen nettbutikk, samtidig som de også kan selge varer gjennom andre salgskanaler som Instagram, Google Shopping og Facebook. Siden systemet er sømløst og snakker sammen med de andre salgskanalene, har kunden enkelt og greit kun ett system å forholde seg til.



– Man opererer alt fra PCKasse, og siden alle ordrene går gjennom PCKasse trenger kundene ikke å lære seg alle omkringliggende systemer. Kundene våre har de samme mulighetene til å vokse som de store kjedene har, og vi leverer helt like brukeropplevelser for sluttkundene til våre kunder, som det man opplever når man går inn på én av de største kjedene i Norge, fastslår Henning.


Kortreist software
PCK AS, er en fremoverlent og innovativ softwareutvikler som stadig er på hugget med nye løsninger og ideer. De jobber mye med å tilpasse fremtidens butikk, som blir stadig mer mobil og nettbasert. Som et helt norsk selskap, er PCK AS dessuten stolte av å ha all sin arbeidskraft posisjonert i Norge, og er i dag én av få gjenlevende norske IT-bedrifter i sin bransje.


– Vi har ingen utviklere som sitter i utlandet. Vi gjør alt her, og ønsker ikke å hente datakraft fra utlandet. Vi har en visjon om at det vi lager og utvikler, skal lønnes og skattes i Norge, forklarer Jarle.


Mens kundekretsen til PCK AS består av både små og store kunder, ligger overvekten på butikkselskaper som har 1-3 butikker. Dette er kunder som ofte vil merke stor forskjell i den daglige driften med et system som hjelper dem med å øke salget.



– Disse kundene har ofte et veldig bra varesortiment, og det er ofte mennesker som virkelig lever og ånder for produktene de selger. Det er en tilfredsstillende hverdag å få gi de systemer som hjelper dem, konstaterer Henning Hermann, daglig leder i PCK, med et smil.

Les mer...

2022-11-01 15.30

newtracksny6

Realiser gründerdrømmen med produktutvikling som imponerer investorer

Artikkel NewTracks AS, hjelper bedrifter og personer med å realisere et produkt – fra idé til serieproduksjon, og kan levere et presentabelt produkt med strøken emballasje.
mestertak2

Best på fremdrift: Denne taktekkerbedriften får til det umulige

Artikkel Mestertak AS er stolt av å være ditt foretrukne taktekkerfirma som betjener både bedrifter og private.
Til hjemmesiden

    Kontaktinformasjon

    hytte

    Utnytt din gamle hyttes potensiale

    Hyttekulturen står sterkt i det norske samfunnet. Mange har hytter som har gått i arv gjennom generasjoner, og som med tiden trolig har blitt slitt og trenger oppussing. I dag bygges det nye hytter for fullt, og dessverre blir mange eldre hytter stående tomme eller revet ned for å bygge nytt. 

    national-cancer-institute-NFvdKIhxYlU-unsplash

    Å jobbe som vikar

    Å jobbe som vikar via et vikarbyrå i Norge har mange fordeler, men det kan også være svært gunstig for en bedrift å innleie fra bemanningsforetak.

    vidaxl

    Fem måter å nyte mer tid utendørs

    Uansett hvor du bor, om det er i et hus med hage, en leilighet, eller en hybel, er det synd om du ikke utnytter sjansen til å tilbringe ekstra tid ute, spesielt i sommermånedene. Når solen er ute og temperaturen stiger, er det mange som liker å få litt frisk luft og naturlig D-vitamin. Men kanskje synes du det er vanskelig å forlate hjemmet av en eller annen grunn? Heldigvis er det ingen grunn til bekymring. Vi har samlet en liste over måter å lokke deg selv til å begi deg ut i den solfylte naturen.

    Arkiv