204015w1204015w2

Slik gjorde Fredrik hobbyen til en egen bedrift

Fredrik Sunde har ikke engang fylt 30, men har egen bedrift med over 4000 følgere på Facebook, en imponerende arbeidsmoral og veldig mange jern i ilden.

Sunde Reparasjon og Vedlikehold i Farsund kommune, driver med kranoppdrag, transport, reparasjon og vedlikehold. Firmaet består av eier og daglig leder Fredrik Sunde, og mekanikeren og alt-mulig-mannen Kai.


Fredrik, som har fagbrev i mekaniker-yrket, har drevet Sunde Reparasjon og Vedlikehold i åtte år, og dette er historien om hvordan hobbyen ble til egen bedrift.


Ville ha noe å gjøre
Det begynte med at han i 2012 fikk fast jobb på sjøen, og syntes at de fire ukene han måtte være hjemme ble lange og kjedelige. Han ville rett og slett ha noe å gjøre.


– Jeg hadde en verktøykasse og en pickup, så jeg begynte å reklamere litt på Facebook for at jeg skrudde og reparerte anleggsmaskiner for andre. Det ble fort en hobby som tok mer og mer tid, forteller en blid Fredrik.



– Og jeg skjønte fort at det var et marked for det. Jeg har alltid drevet med å pusse opp, fikse mopeder og gjøre ting fine, og så ble det plutselig større og større maskiner, smiler han.


Kranbil-entusiast
I 2015 kjøpte han sin første kranbil. Biler og transport har nemlig vært en stor del av Fredriks hverdag fra barnsben av. Fredrik forteller om de mange turene han hadde i lastebilen med faren Terje Sunde, som drev med transport da Fredrik var liten. I dag er far og sønn gode samarbeidspartnere og hjelper hverandre på tvers av sine egne firmaer på samme adresse i Røssevika industriområde.


Maskinparken til far og sønn har blitt veldig allsidig og de utfører det meste innen kran, transport og vedlikehold med lastebiler, servicebiler og beltekran i et samarbeid.


De er i tillegg stolt forhandler av vakuum åk, som de selv bruker på oppdrag når de skal løfte glass.


– Vi løfter glass på opptil 800 kilo, og vi selger også utstyr som løfter opptil et tonn glass, opplyser Fredrik.


Populær på Facebook
Facebook-siden til Sunde Reparasjon og Vedlikehold teller over 4000 følgere, og det er med stor nysgjerrighet vi spør Fredrik om hvordan i all verden han har fått til det.


– Jeg har vel gjort litt sport av det, ler Fredrik.


Facebook-siden bærer preg av tette oppdateringer, konkurranser og bilder av røde kranbiler; som er profileringskjennetegnet til Fredrik og hans firma.


– Den andre kranbilen jeg kjøpte var rød, så jeg tenkte at jeg like godt kunne fortsette med rød, sier Fredrik med glimt i øyet.


Sunde Reparasjon og Vedlikehold har mange kontakter og samarbeidspartnere, og har faste avtaler med blant annet VLund Bygg og Ytterdahl AS.


– Mange bruker oss fordi vi har det meste på stell. Det er ekstra gøy når jeg får en telefon om vi kan utføre et oppdrag og de spør om vi kan, eller om de skal vente på oss, avslutter Fredrik med et smil.


Les mer...

2021-01-01 07.00

dynamicengineering2

Dynamic Engineering AS: Revolusjonerer oppdrettsnæringen med sitt Dynamic FishEye kontrollsystem

Artikkel
preftek4

Konkurransedyktig prefabrikkeringsaktør leverer effektive løsninger til offentlige bygg

Artikkel Preftek AS, er Norges ledende leverandør av prefabrikkerte løsninger for energisentraler og rørtekniske rom – skreddersydde løsninger og produkter av høy kvalitet for kunder med ulike behov. – Det er...
Til hjemmesiden

    Kontaktinformasjon

    sigmund-eTgMFFzroGc-unsplash

    Digitale møter: Tips for nybegynnere

    Sagt ja til å holde dine første digitale møter? Tips om hvilken plattform, tekniske problemer & møteagenda finner du her.

    93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

    Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

    Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

    hytte

    Utnytt din gamle hyttes potensiale

    Hyttekulturen står sterkt i det norske samfunnet. Mange har hytter som har gått i arv gjennom generasjoner, og som med tiden trolig har blitt slitt og trenger oppussing. I dag bygges det nye hytter for fullt, og dessverre blir mange eldre hytter stående tomme eller revet ned for å bygge nytt. 

    Arkiv