183008dds183008oae183008183008padf183008pd183008ds183008pdsa183008pdsf183008po183008pogv183008pogv183008å

Emaljesmykker til hverdag og fest

Opro – norske emaljesmykker leverer håndlagde norskproduserte emaljesmykker til gullsmedforretninger over hele landet – og lager Kongens ordensmedaljer.

Det familieeide emaljeverkstedet har fått beholde produksjonslokalene sine, hvor de har holdt til i over 40 år, etter en avtale med selveste Olav Thon: Midt i Oslo sentrum lager de flotte emaljesmykker, merker og emblemer for hånd. Sistnevnte lages til bedrifter, idrettslag, kor, korps og Utenriksdepartementet. Opro – norske emaljesmykker lager i tillegg Kongens ordensmedaljer.


183008pogv


Håndverket på Opro – norske emaljesmykker krever mye tålmodighet og rett kunnskap. Ønsket til bedriften er å holde norsk produksjon og design i hevd. Nytt for året er å designe en ny kolleksjon for menn, forteller daglig leder June Rasch-Olsen.


– Emaljesmykker er en flott norsk tradisjon. De er tidløse, kan brukes til alt og det er mange farger å velge mellom. Vi har noe i alle prisklasser, smiler hun.


Selv overtok hun den tradisjonsrike bedriften etter faren for femten år siden, men hun vokste nærmest opp i lokalene. Faren er nå 72 år gammel, og har sagt at han vil arbeide der til han blir 80. Emaljeverkstedet har seks andre ansatte – i tillegg til en 85 år gammel dame som sitter hjemme og maler roser og blåklokker, forteller June. 


–Ved siden av produksjon av egne smykker, emaljerer vi for andre designere og aktører. Akkurat nå planlegger vi et samarbeid med en som lager skjorter. Ønsket er at vi skal lage mansjettknapper som passer til skjortene, sier hun.

De siste årene har de lagt mye arbeid i markedsføring. Opro – norske emaljesmykker er aktive på sosiale medier og de er selv ute i butikkene og informerer. De ønsker å vise at alt skjer i bedriftens egne produksjonslokaler, og at alt er håndlaget fra start til slutt.


183008po


– Nå opplever vi at folk går inn i gullsmedforretninger og spør etter smykkene våre. Det er utrolig gøy!

Kunder kan også få smykker eller merker spesiallaget etter helt egne ønsker. Opro har hatt mange ulike designere innom med egne tegninger, som emaljeverkstedet har produsert for dem. Alt fra smykker og klokker til tappekranskilt. 

 

– Vil du ha ordentlige varer, noe du kan være stolt over å bruke, pleier jeg å si at du bør kjøpe norskprodusert emalje. Emalje er knust glass, behandler du derimot smykkene pent, holder emaljen evig. Selv har jeg mine egne dåpssmykker ennå – og bruker dem! Det er jo det de er til for, smiler June Rasch-Olsen. 

Les mer...

2018-05-09 12.00

ringeriksbadet1

Trening for hele kroppen hos populært badeanlegg på Ringerike

Artikkel Ringeriksbadet på Helgelandsmoen i Ringerike kommune, er en helsefremmende møteplass for regionens innbyggere.
intime4

Alt i ett system: Timeregistrering og bemanningsplanlegging har aldri vært enklere

Artikkel UKG Pro Workforce Management hever standarden for timeregistrering og bemanningsplanlegging med et brukervennlig program for retail, lager, og industriproduksjon – formidlet av InTime Nordic AS fra Tønsberg.

    Kontaktinformasjon

    93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

    Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

    Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

    vidaxl

    Fem måter å nyte mer tid utendørs

    Uansett hvor du bor, om det er i et hus med hage, en leilighet, eller en hybel, er det synd om du ikke utnytter sjansen til å tilbringe ekstra tid ute, spesielt i sommermånedene. Når solen er ute og temperaturen stiger, er det mange som liker å få litt frisk luft og naturlig D-vitamin. Men kanskje synes du det er vanskelig å forlate hjemmet av en eller annen grunn? Heldigvis er det ingen grunn til bekymring. Vi har samlet en liste over måter å lokke deg selv til å begi deg ut i den solfylte naturen.

    compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

    Farvel til tradisjonell leksehjelp?

    Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

    Arkiv