spapartsnorge2spapartsnorge5spapartsnorge4spapartsnorge1spapartsnorge3spapartsnorge9spapartsnorge8

Ny oppvarmingsmetode til spabad gir en energibesparing på opptil 70 prosent

Spa Parts Norge er forhandler for en helt ny smart varmepumpe til boblebad, som gir en energibesparing på opptil 70 prosent. Den vil også halvere oppvarmingstiden. – Den er effektiv selv i ti minus, forteller Yngvar Furholt, daglig leder i Spa Parts Norge.

Yngvar Furholt begynte med salg av boblebad, men bestemte seg etter noen år for å satse på utstyr og deler til boblebad isteden. Å selge boblebad var både kapital- og plasskrevende, i tillegg til at Yngvar opplevde en stor etterspørsel fra boblebadkundene etter diverse tilbehør.


– Derfor har det blitt som det har blitt; vi har ikke boblebad, men vi har alt annet; lokk, reservedeler, kjemikalier, motorer, pumper og mye mer.


– Det er ofte slik at en kunde ringer og er helt fortvilet, fordi et eller annet har gått galt med massasjebadet. Da ber vi kunden ta noen bilder og forklare feilen på en mail til oss. Vi analyserer problemet og kommer med en løsning, sender deler, og deretter fikser kunden ofte resten selv. Etter noen dager får vi ofte en hyggelig tilbakemelding om at problemet er løst. Det er tilfredsstillende i hverdagen, smiler Yngvar.



Alt kan byttes ut
Spa Parts Norge er en nettbutikk med et stort utvalg av tilbehør som passer de aller fleste boblebadmerker, og de sender over hele landet. Yngvar forteller at de mest populære produktene er pumper og varmeelementer – som ofte er typiske slitedeler som må byttes ut med jevne mellomrom.


– Pumper og «heatere» står i et hardt miljø som er preget av temperaturforskjeller og kjemikalier, i tillegg har noen boblebad pumper som går hele døgnet. Men istedenfor å bytte ut hele boblebadet, kan man bare kjøpe en ny pumpe, nytt varmeelement, dyse eller en frostsprengt rør bit opplyser Yngvar, som poengterer at man fint kan bytte ut hele badet utenom selve skallet.


Spa Parts Norge får nesten hele varesortimentet sitt fra en fransk distributør – deriblant sitt eget varemerke ved navn VIAN. Yngvar, som selv reiser ut til kundene på serviceoppdrag med blant annet VIAN Power pack i bilen kan med denne løse 90 prosent av feilene som er relatert til elektriske feil på boblebadene.


– Den er veldig universell, og er laget for at man skal slippe å ha bilen full av forskjellige bokser, displayer og utstyr, forteller han.

Spa Parts Norge har både privatkunder og bedriftskunder og til sin hjelp har man rørleggere og elektrikere som gjerne fikser boblebad hos sine kunder. 


– Vi har 5-6 selvstendige servicemontører plassert rundt i Norge som dekker store deler av Norges land, og som vi forsyner med deler. Disse hadde vi nettopp på kurs og opplæring i Stockholm i mars hvor de blant annet ble sertifiserte serviceteknikere på Balboa /VIAN Power pack-produkter, forteller Yngvar videre.


Dobler effekten og sparer strøm
Nå har VIAN kommet med et helt nytt produkt som på kort tid har blitt svært populært. Med VIAN Power varmepumpe til boblebad i tre ulike effekter; fem, syv og ni kilowatt, med disse kan man spare opptil 70 prosent av strømforbruket sammenlignet med standard varmeelement. COP-faktor på inntil 8,5 og hele 2,5 ved minus 10 grader. Samtlige er inverterstyrt, med WIFI og meget støysvake.



Varmepumper til boblebad har vært på markedet lenge, men de har vært relativt dyre og mest beregnet til svømmebassenger. Ved å kutte alle ledd, kan Spa Parts Norge tilby varmepumper til en svært gunstig pris – en investering som fort vil lønne seg med tanke på de høye strømprisene. Dette er nesten en plugg and play løsning og krever minimalt med inngrep i boblebadet, vi kan også levere ferdig rør pakke, med kraner, slange og tilkoblingsett.


Et annet bestselgerprodukt i nettbutikken, er filter. Det er en forbruksvare som trenger å byttes minst én gang i året og renses jevnlig med et eget filter rens produkt noe ikke alle er helt klar over, ifølge Yngvar.


En annen ting som ikke alle er klar over er biofilm, dette oppstår når vann varmes opp, vannet vil da felle ut kalk. Kalken sammen med fett fra kroppen og døde hudceller legger seg som et slimaktig belegg i rørene. Dette belegget blir bare tjukkere og tjukkere, og jo tjukkere det blir, jo mer bakterier lever i belegget, da må du bruke mer og mer desinfeksjonsmiddel som klor eller bromin for å holde det i sjakk forteller han.


Derfor skal man rense rørene ordentlig hver gang man bytter vann.


– Da kommer kalkbelegget ut i vannet, slik at rørene blir rene. Samtidig bør man bruke middel mot kalk slik at man ikke får den oppbygningen i rørene. Da bruker man også mindre kjemikalier generelt, for selv om klor/bromin er et must, så er det ikke bra med for mye, påpeker Yngvar.


Rimelig og enkelt
For dem som ikke tåler klor, eller lukten av klor, finnes det gode alternativ. I nettbutikken til Spa Parts Norge finner man blant annet Bromin, som er en annen type klor med en nøytral lukt, og produktet Aqua Kristal, som de importerer fra Nederland.


– Det er en væske som inneholder mye av disse produktene, designet for blant annet å fjerne og forhindre den omtalte Biofilmen. Og stort sett det eneste du trenger for å ha vannbalansen i orden sammen med klor eller Bromintabletter. Ved å tilføre Aqua Kristal en gang i uken, kan man fint kutte ut alle de andre 7-8 produktene man trenger – det blir rimeligere og enklere for kunden, konstaterer Yngvar.



Spa Parts Norge har hatt en stabil omsetning i årene 2020-2022. Etter en liten nedgang i forbindelse med de økte strømprisene i starten av 2023, tror og håper Yngvar at de nå har et nytt bein å stå på med de energibesparende varmepumpene – og ikke minst ved at de har svært konkurransedyktige priser.


– Boblebad er en stor investering som man ikke bare lar stå i hagen uten å bruke det. For å vedlikeholde badet, er man derimot nødt til å kjøpe egnete spa kjemikalier og filter, men vi prøver alltid å være rimeligst. Vi har kuttet veldig mange ledd, og er nærmest på grossistnivå. Jeg tror nesten ingen klarer å slå oss på pris, avslutter Yngvar Furholt med et smil.

Les mer...

2023-06-01 16.00

bilskadekvinesdal1

Profesjonell og rask bilskadehåndtering hos godkjent skadeverksted i Kvinesdal

Artikkel Bilskade Kvinesdal er utstyrt med moderne teknologi for å håndtere alle typer karosseri- og chassis-skader. For forsikringsselskaper utfører bilskadeverkstedet ulike reparasjoner og utskiftninger av bilglass,...
wimpel1

Effektivt produkt eliminerer kaldtrekk fra vinduer

Artikkel Wimpel er forhandler for Eltra AS - en varmelistprodusent som har utviklet kompakte varmelister som effektivt tar kaldraset fra vinduer i næringsbygg og private boliger. – Varmelistene stopper kaldraset...
Til nettbutikken

    Kontaktinformasjon

    hellofresh

    Hvordan skape mer hygge på kjøkkenet

    For mange er matlaging bare en av hverdagens plikter, en ndvendighet som nesten går på autopilot. Brødskiver smøres, poteter koker og oppvasken går, alt uten at du tar deg mye tid til å tenke over det. Kjøkkenet er gjerne ikke det første rommet du forbinder med hygge og kos, men vi mener det burde være det.

    article1

    Beste stedene å campe i Norge

    Norge er et campingparadis, med sitt dramatiske landskap og overflod av campingmuligheter. Enten du leter etter en avsidesliggende campingplass ved sjøen eller på fjellet, har vi dekket deg.

    sigmund-eTgMFFzroGc-unsplash

    Digitale møter: Tips for nybegynnere

    Sagt ja til å holde dine første digitale møter? Tips om hvilken plattform, tekniske problemer & møteagenda finner du her.

    Arkiv