182022bedreformats182022eå182022rg182022s182022182022aa182022a182022å

Trygg på tur med Solgruppen

Er du i pensjonsalder og ønsker du å reise til varmere strøk, men ønsker ikke å reise alene? Turarrangøren Solgruppen AS tilbyr et sosialt felleskap med trygghet, trivsel og reiseglede.

Solbussen ble startet i 1994 av gründeren Anita Bekken, og kjørte bussturer til Costa Blancakysten i Spania. Det vokste fort til flere busser på høsten og vinteren, og har i dag utviklet seg til å bli et stort selskap som er spesialister på kort og langtidsferie til Albir på Costa Blanca-kysten i Spania, og på langtidsreiser til Gran Canaria og Thailand.


– Vi utvidet til Gran Canaria for ni år siden, og de siste årene har vi inkludert Thailand om vinteren på langtidsferier fra januar til mars, sier markedsføringsansvarlig for Solgruppen, Christian Moldjord Willmann.

Willmann forteller at de forskjellige temareisene Solgruppen tilbyr er veldig populære, blant annet seniordans, bridgetur og høstfest i Albir.

Solgruppen er også moderselskap for Amerikabussen og Sportsevent som tilbyr bussturer i USA og golf- og sykkelturer til Spania.

Sommer hele vinteren
– Det har vært en veldig stor økning de siste 10 årene både omsetning og størrelse på firmaet. Vi blir ni ansatte på kontoret i Trondheim i april og vi ser en økende vekst. Og det har jo med at det blir flere og flere pensjonister og flere som har behov for det vi kan tilby, sier Willmann.

Solgruppen kan i motsetning til mange andre turarrangører tilby fulle pakkereiser for for både kort- og langtidsturer.

– Vi kan tilby en full pakkereise på 2 uker med reise og leilighet, og 12- og 16-ukesturer. Det er litt unikt at vi kan tilby ulike pakker og skreddersy reiser og langtidsferier. Konkurrentene våre har stort sett treukers turer som de kaller langtidsferie som er en type fellesreise. Blant kundene våre er det mange som reiser bort hele vinteren og bor i Spania om vinteren, sier han.

Trygg på tur
Trygghet, trivsel og fellesskap står i fokus hos Solgruppen AS. Selv enslige som ønsker å reise, men kanskje ikke har noen å reise med, vil kunne finne et fellesskap på tur.

– Det er gjerne pensjonister som reiser med oss, gjerne litt eldre som har behov for trygghet før, under og etter reisen. Mange enslige som reiser føler at de kan være med som en del av et fellesskap når de er på tur, og de slipper å være engstelig og møter gjerne nye venner på tur. Vi ser ofte at de som reiser med oss kommer tilbake, sier Willmann fornøyd.

Solgruppen har kontorer med norske ansatte både i Albir og i Thailand som står til rådighet gjennom hele oppholdet for de reisende.

– Det er veldig tilrettelagt på destinasjoner av dem som jobber for Solgruppen. Det er en stor fordel for de reisende at de snakker norsk, og det er kjekt om de har behov for legehjelp eller lignende, sier han.

Albir er en kjent norsk turistdestinasjon i Spania, og har norske matvarer i butikkene og norske kanaler på TV, og er en trygg plass for nordmenn.

Helsereise med penger tilbake
Willmann forteller at Solgruppen samarbeider med fysioterapeuter i Albir som tilbyr fysikalsk behandling på det de kaller helsereiser. Med rekvisisjon fra norsk lege kan man få igjen pengene man bruker på behandling.

– Det er en stor fordel og noe mange benytter seg av, sier turarrangøren.

Solgruppen AS er opptatt av å utvikle og kunne tilby interessante aktiviteter og utflukter for de reisende på oppholdsstedene.

– Når man er med oss, så får man utlevert ukentlige aktivitetsprogram og det er aktiviteter stort sett hver dag. Det kan være gåtur langs strandpromenade, felles middag, kaffetreff med vafler, quiz, bingo, utflukter til historiske steder og vinsmaking. Det skjer mye på destinasjoner som man kan velge om man er med på eller ikke, sier han og legger til at noen av aktivitetene er gratis, mens andre, slik som utfluktene, kan koste noe ekstra.

Ettertraktet turistdestinasjon
­– Vi ser lyst på fremtiden. Men utfordringen er at vi får konkurranse fra bedrifter fra andre land som også har lyst å reise til Spania, sier Willmann.

Spania er en populær turistdestinasjon for mange andre land i Europa, som Nederland, Russland og England. Tyrkia var lenge en ettertraktet turistdestinasjon, men trenden har begynt å avta og Spania har blitt mer etterspurt av mange.

– Det er en utfordring vi ser med tanke på den økende etterspørselen fra pensjonistene, vi ser lyst på dette dersom vi klarer å ha nok bosteder å tilby. .


– Vi leier flere bosteder som eies av private personer som ikke har bruk for boet på høsten eller vinteren, de vil ha den om sommeren, sier Willmann.

Les mer...

2018-04-04 14.00

dynamicengineering2

Dynamic Engineering AS: Revolusjonerer oppdrettsnæringen med sitt Dynamic FishEye kontrollsystem

Artikkel
safeline4

Smart teknologi gjør dette til framtidens heis

Artikkel SafeLine har levert heisalarmsystemer siden 90-tallet, og er en stor aktør i Europa med over 350 000 installasjoner. Nå lanseres SafeLine LYRA – enheten som digitaliserer heistrafikken, forutser vedlikehold...

    Kontaktinformasjon

    national-cancer-institute-NFvdKIhxYlU-unsplash

    Å jobbe som vikar

    Å jobbe som vikar via et vikarbyrå i Norge har mange fordeler, men det kan også være svært gunstig for en bedrift å innleie fra bemanningsforetak.

    compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

    Farvel til tradisjonell leksehjelp?

    Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

    article1

    Beste stedene å campe i Norge

    Norge er et campingparadis, med sitt dramatiske landskap og overflod av campingmuligheter. Enten du leter etter en avsidesliggende campingplass ved sjøen eller på fjellet, har vi dekket deg.

    Arkiv