204039w2204039w1204039w3204039w4

Slik kan du gjøre miljøet en tjeneste når du kjøper din neste PC

IT-aktøren Greentech AS, tar imot PC-er fra store bedrifter, og sletter, rengjør og funksjonstester PC-ene før de selges til sluttkunder. – Med den rensen og funksjonstesten vi gjør, mottar kunden en proff-PC til en brøkdel av nypris. Alltid med garanti, pen innpakning og tilgang på Greentech kundesupport.

Greentech var forut for sin tid da de allerede, under navnet Telenor Miljø i 1995, satset på gjenbruk av teknisk utstyr. Telenor Miljø ble stiftet av Birkebeinerlauget etter OL på Lillehammer.


– Oppdraget den gang var å gjenbruke mest mulig etter de olympiske lekene, forteller salgsdirektør Lasse Mørk-Andersen. 



– Vi hadde også et bredere nedslagsfelt den gang, og kan blant annet nevne brannbiler, strømaggregat og rekvisitter fra lekene som i størst mulig grad ble gjenbrukt.


Godkjent av nasjonale sikkerhetsmyndigheter
Telenor Miljø endret navn til Greentech i 2000, og dedikerte derfra sitt arbeid mot sikker håndtering, og gjenbruk av IT-utstyr.


– Helt siden den gang, har vi gjort avtaler med store, tunge selskaper. De leverer alt IT-utstyr hos oss, og vi sletter.


Bransjemessig har Greentech alltid ligget et hestehode foran, og var faktisk først ute med å bruke sletteutstyr som var godkjent av Nasjonale Sikkerhetsmyndigheter.


– Vi bruker låsbare stålskap og sikre soner - alt blir håndtert riktig. Vi funksjonstester, vasker PC-en inni med spesialutstyr, og vasker den utvendig for hånd helt til slutt. Deretter selger vi PC-en til sluttbruker, i en fin Greentech-eske - med garanti, forklarer Lasse og smiler.  



Selger til privatpersoner
Greentech satset i starten helhjertet på salg av datautstyr til skoler, og der var de helt klart størst.


I 2013 ble Greentech solgt til det store amerikanske konsernet Arrow Electronics. Seks år senere trakk Arrow Electronics seg ut, og Greentech fikk igjen norske eiere. Fra og med nå bestod sluttkundene utelukkende av privatpersoner og bedrifter.


– Vårt mål er å overgå kundens forventning. Når de kjøper noe som er brukt, får de produktet i en Greentech-eske med et velkomstbrev; all emballasje og teip er resirkulerbart, og du kan putte alt i papirsøppelet, sier Lasse om det gjennomtenkte konseptet.


De tar derimot ikke imot datautstyr fra privatpersoner, men i hovedsak fra bedrifter med 200 ansatte og oppover. Lasse forklarer at utstyret ofte går i sykluser på tre år, og de får inn PC-er fra Dell, HP og Apple; proffe toppmodeller som er laget for å holde lenge.


– Med den rensen og funksjonstesten vi gjør, mottar kunden en proff-PC til en brøkdel av nypris. Alltid med garanti, pen innpakning og tilgang på Greentech kundesupport.



Miljøgevinst
Greentech er dessuten sertifisert i henhold til tre standarder, og blant disse ISO 14001. 


– Denne sertifiseringen støtter oppunder FNs bærekraftsmål, og bistår våre leverandører av brukt IT-utstyr med Co2-besparelse og gode miljørapporter. 


– Greentech har timet det riktig to ganger; den første gangen med skole-PCer, og nå med det grønne skiftet. Etterspørselen har aldri vært høyere, fastslår Lasse.



Les mer...

2020-12-01 09.30

e2solutions1

Slik kan e-handelaktører spare opptil 40 prosent på sin frakt

Artikkel IT-selskapet Konsept-IT, står bak Shopify-partneren E2 Solutions’ app for nettbutikker. Med appen CargonizE2, kan en e-handelaktør få tilgang til eksterne fraktavtaler og få en skreddersydd totalpakke...
safeline4

Smart teknologi gjør dette til framtidens heis

Artikkel SafeLine har levert heisalarmsystemer siden 90-tallet, og er en stor aktør i Europa med over 350 000 installasjoner. Nå lanseres SafeLine LYRA – enheten som digitaliserer heistrafikken, forutser vedlikehold...
Til hjemmesiden

    Kontaktinformasjon

    vidaxl

    Fem måter å nyte mer tid utendørs

    Uansett hvor du bor, om det er i et hus med hage, en leilighet, eller en hybel, er det synd om du ikke utnytter sjansen til å tilbringe ekstra tid ute, spesielt i sommermånedene. Når solen er ute og temperaturen stiger, er det mange som liker å få litt frisk luft og naturlig D-vitamin. Men kanskje synes du det er vanskelig å forlate hjemmet av en eller annen grunn? Heldigvis er det ingen grunn til bekymring. Vi har samlet en liste over måter å lokke deg selv til å begi deg ut i den solfylte naturen.

    compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

    Farvel til tradisjonell leksehjelp?

    Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

    sigmund-eTgMFFzroGc-unsplash

    Digitale møter: Tips for nybegynnere

    Sagt ja til å holde dine første digitale møter? Tips om hvilken plattform, tekniske problemer & møteagenda finner du her.

    Arkiv