195030w1195030w5195030w4195030w3195030w2

Unike i byggevarebransjen

Føl deg trygg og godt ivaretatt hos Carlsen Fritzøe Stavern: Byggevarehuset huser kompetente medarbeidere med relevant bakgrunn innen håndverk, som stiller opp når du trenger det.

Bransjemagasinet intervjuer den daglige lederen Sverre Andersen, som har en lang fartstid i Carlsen Fritzøe Stavern. Han har vært en selvfølgelig del av det hele, allerede før Treschow-Fritzøe kom inn i bildet.

 

Helan og Halvan

Sverre prater livlig, muntert og med stor innlevelse om den artige forhistorikken til Carlsen Fritzøe her i Stavern.


– To blikkenslagere fra Gjøviksområdet etablerte et blikkenslagerverksted her i Stavern i slutten av 70-tallet – to typer som minnet litt om Helan og Halvan; han ene var tykk og han andre var lang, smal og gikk alltid med cowboyhatt og skinnfrakk, ler han.


Herren med cowboyhatten fattet etter kort tid interesse for svensk trelast, og det var ikke få trailerlass med terrassebord og lignende som etter hvert kjørte fra nabolandet og til Stavern med importert førsteklasses treverk.


De to finurlige herrene som la grunnlaget for bedriften vi nå besøker, satte opp bygget vi befinner oss i, i 1982. To år etterpå kom en purung Sverre inn i bedriften.


– Men så gikk de konkurs etter hvert. Det var tøffe tider fra 1987 til 1994. Men i 1994 tok det fullstendig av, forteller Sverre.


Sverre satset mye og litt til, og både fikk og lånte penger fra sin nærmeste familie. Han startet alt fra scratch igjen sammen med en kompanjong i 1991, og i årene fra 1991 til 2001 drev de under litt forskjellige navn og kjeder. I 2001 til 2013 var de derimot kjent som Byggmakker.


– Vi startet på bånn, så det var bare å jobbe som idioter og stå på, rett og slett! Jeg var jo bare 24 år den gang, så det er egentlig helt utrolig at det gikk bra, sier han lattermildt.



Solgte alt til høystbydende

Fra 1998 til 2001 drev Sverre byggevarehandelen som en del av Bygger’n – og den dag i dag er det enkelte av lokalbefolkningen som fortsatt kaller Carlsen Fritzøe Stavern for Bygger’n. Etter hvert fikk Sverre og kompanjongen lyst til å realisere og selge virksomheten til høystbydende. Vinneren ble Treschow-Fritzøe, og Sverre har vært eier og fungerende daglig leder siden.  


Nesten 19 år senere har Carlsen Fritzøe Stavern vokst til å bli en bedrift med 26 ansatte (16 årsverk) og 60 millioner i omsetning. Sverre forteller at de befinner seg midt i haugen i Fritzøe-konsernet.


– Alle i Carlsen Fritzøe har skjønt av vi må drive sunt og ta vare på oss selv. Det er ikke langt til konkurrentene i Larvik, og er det dårlig service i Stavern er det kort til Larvik, for å si det sånn. Man må stå på for å være best, fastslår den konkurranseinnstilte daglige lederen.


Er alltid på tilbudssiden

Det som utmerker akkurat Carlsen Fritzøe er kompetansen til de ansatte. De er én av få aktører som fortsatt har en fagarbeider på glass og et glassverksted på huset. De valgte derfor å ansette en snekker, som de senere omskolerte til fagarbeider på glass.


– Det gjør at vi er på tilbudssiden på håndverk, mens de fleste byggevarehus kun selger varer og ferdig med det.


Den kombinerte snekkeren og glassarbeideren, rykker ofte ut på oppdrag på vegne av kundene, og er fort på pletten dersom en rute har knust. Carlsen Fritzøe Stavern henter gjerne varer fra andre varehus om varen ikke finnes på huset. 



De siste årene har det vært mange store og spennende prosjekter i Stavern. Sverre tror at aktiviteten vil roe seg ned fremover, med fortsatt stor utviklingsaktivitet i området.


– Jeg tror det går bra fordi vi er så serviceinnstilte og fordi vi ligger her vi ligger. Vi har flere konkurrenter på den andre siden av Larvik, men mange syns det er bedre å kjøre hit, sier Sverre og avslutter med et smil.


Les mer...

2020-01-03 11.45

safeline4

Smart teknologi gjør dette til framtidens heis

Artikkel SafeLine har levert heisalarmsystemer siden 90-tallet, og er en stor aktør i Europa med over 350 000 installasjoner. Nå lanseres SafeLine LYRA – enheten som digitaliserer heistrafikken, forutser vedlikehold...
dynamicengineering2

Dynamic Engineering AS: Revolusjonerer oppdrettsnæringen med sitt Dynamic FishEye kontrollsystem

Artikkel
Hjemmeside

    Kontaktinformasjon

    hytte

    Utnytt din gamle hyttes potensiale

    Hyttekulturen står sterkt i det norske samfunnet. Mange har hytter som har gått i arv gjennom generasjoner, og som med tiden trolig har blitt slitt og trenger oppussing. I dag bygges det nye hytter for fullt, og dessverre blir mange eldre hytter stående tomme eller revet ned for å bygge nytt. 

    vidaxl

    Fem måter å nyte mer tid utendørs

    Uansett hvor du bor, om det er i et hus med hage, en leilighet, eller en hybel, er det synd om du ikke utnytter sjansen til å tilbringe ekstra tid ute, spesielt i sommermånedene. Når solen er ute og temperaturen stiger, er det mange som liker å få litt frisk luft og naturlig D-vitamin. Men kanskje synes du det er vanskelig å forlate hjemmet av en eller annen grunn? Heldigvis er det ingen grunn til bekymring. Vi har samlet en liste over måter å lokke deg selv til å begi deg ut i den solfylte naturen.

    article1

    Beste stedene å campe i Norge

    Norge er et campingparadis, med sitt dramatiske landskap og overflod av campingmuligheter. Enten du leter etter en avsidesliggende campingplass ved sjøen eller på fjellet, har vi dekket deg.

    Arkiv