183089k183089o183089183089h183089ø183089jk183089m

Kulturarven i Verdal

I Verdals eldste industribygg serverer Ørens Meieri gjestene sine spennende og rustikk mat. – Her får du ærlig mat og gode smaker, og alt er laget fra bunnen av.

– Ørens Meieri, det høres jo ut som det produseres ost og litt sånn forskjellig her?

– Ja, det høres nok ut som det. Men det kjøpesenteret vi sitter sammen med, er faktisk det gamle meieriet på Verdal. Og det siste dette huset ble brukt til var et lager for meieriet.

Ørens Meieri i Verdal, er en rustikk à la carte-restaurant. På dagtid fungerer den som en lunsjrestaurant og café. 


Bransjemagasinets utsendte blir tatt godt imot av Ørens Meieris ildsjel og daglig leder, Bjørn Utseth.


– Her får du ærlig mat og gode smaker, og alt er laget fra bunnen av her på huset. Ingen ferdigprodukter, bare god mat til en fornuftig pris, som du blir mett av. Det er en del av poenget, smiler han.


Og beliggenheten til den rustikke restauranten kunne ikke passet dem bedre. Alt fra maten på menyen til innredningen, står i stil med forhistorien til Ørens Meieri.


– Vi har et nokså unikt lokale siden vi er Verdals eldste industribygg. Vi ble flyttet hit i 1986 med store vogner fra Kværner og ble satt sammen med kjøpesenteret. Vi tar med oss den industriarven vi har i Verdal med huset.


183089o


En plass for alle

Verdal er kanskje en minsting i kommunesammenheng, men de er likevel Norges tredje største industrikommune. Utseth ønsker å fremheve linken mellom Ørens Meieri og dagens industri, gjennom å spille på et rustikt og gjennomført konsept.


– Vi er ikke en restaurant med blomster og pinsetter på middagstallerkenen, men vi er nokså ærlige på det vi gjør, sier han og forklarer videre:


– Lokalet passer ikke til fine dining. Her går folk i alt fra dress til snekkerbukse – og vi skal være en plass for de fleste, på godt og vondt. Utfordringene er å finne en meny til både han som kommer i snekkerbuksa og har jobbet hele dagen og er sulten, og til han som kommer i dress og bare vil ha en lett lunsj.


I andre etasje har restauranten god plass, og er godt tilrettelagt med heis for rullestolbrukere og småbarnsfamilier med barnevogn. Med en av Trøndelags største uteserveringer på sommeren og en av Midt-Norges største utescener, er daglig leders overordnede mål å være en bidragsyter til at Verdalens innbyggere får dekket sine behov. Med sitt store engasjement og et bankende hjerte for bygda, kan man med god margin si at Utseth har lyktes.


– Målet vårt er å få til en plass der folk vil trives, og der dem kan ta med seg familien for å spise middag, eller arrangere en fest sammen med venner og tilreisende.


183089h


Mye på tapeten

Utescenen til Ørens Meieri, var et initiativ som ble til etter at Utseth og hans kolleger innså hvor mye det faktisk kostet å leie en scene, ikke minst hvor mye arbeid det innebærer å rigge opp og ned. Da fikk de ideen til å bygge en permanent scene som alle kan leie – helt gratis.

– Scenen er bygd med tanke på at lokale kor, korps og teaterlag kan framføre noe uten at de må bruke 30 000 kroner på å leie en scene. For det koster ingenting å leie scenen her på Ørens. De får også inngangspengene når de arrangerer noe, vi tar ingenting av inngangspengene.


– Den er fullbooket fram til november, og vi har hatt samtaler med Verdal kino om å ha en kinoforestilling her. Så det er et vidt spekter på hva scenen kan brukes til, sier Utseth med et smil.


Som et tillegg til restaurantdriften, har de også catering. Etter at restauranten har økt i vekst, har de også blitt nødt til å ruste opp og bygge om både kjøkken og ventilasjonsanlegg. Med det gamle kjøkkenet serverte de catering til 250 personer. Nå, med et fullt oppgradert kjøkken, ligger mulighetene til rette for å servere enda flere.


Den store utfordringen

Med en tydelig engasjert daglig leder som jobber hardt og yter sitt beste for å dekke alle behov, opplever han enkelte utfordringer i forhold til å imøtekomme alles ønsker.


– Utfordringen er å finne en balanse mellom utviklingen vi gjør med restauranten og få en økonomi samtidig. Det kommer mange ønsker fra gjester, og det er aldri morsomt å skuffe en gjest. Noen har spurt om lengre åpningstider, men vi kan ikke dekke alle gjester til alle tider ved å holde åpent til klokken 02 på natten. Vi er gode på mat, selskap og catering, og det er det vi skal fokusere på også i fremtiden.


– Målet er at dem som jobber på Øren Meieri skal ha en jobb de kan leve av. Jeg liker ikke at deltidsansatte i denne bransjen får alt fra fire timer i måneden til 32 timer i måneden, det kan ingen leve av, avslutter Utseth ydmykt.


183089

Les mer...

2018-06-28 16.45

bilskadekvinesdal1

Profesjonell og rask bilskadehåndtering hos godkjent skadeverksted i Kvinesdal

Artikkel Bilskade Kvinesdal er utstyrt med moderne teknologi for å håndtere alle typer karosseri- og chassis-skader. For forsikringsselskaper utfører bilskadeverkstedet ulike reparasjoner og utskiftninger av bilglass,...
newtracksny6

Realiser gründerdrømmen med produktutvikling som imponerer investorer

Artikkel NewTracks AS, hjelper bedrifter og personer med å realisere et produkt – fra idé til serieproduksjon, og kan levere et presentabelt produkt med strøken emballasje.

    Kontaktinformasjon

    hellofresh

    Hvordan skape mer hygge på kjøkkenet

    For mange er matlaging bare en av hverdagens plikter, en ndvendighet som nesten går på autopilot. Brødskiver smøres, poteter koker og oppvasken går, alt uten at du tar deg mye tid til å tenke over det. Kjøkkenet er gjerne ikke det første rommet du forbinder med hygge og kos, men vi mener det burde være det.

    hytte

    Utnytt din gamle hyttes potensiale

    Hyttekulturen står sterkt i det norske samfunnet. Mange har hytter som har gått i arv gjennom generasjoner, og som med tiden trolig har blitt slitt og trenger oppussing. I dag bygges det nye hytter for fullt, og dessverre blir mange eldre hytter stående tomme eller revet ned for å bygge nytt. 

    article1

    Beste stedene å campe i Norge

    Norge er et campingparadis, med sitt dramatiske landskap og overflod av campingmuligheter. Enten du leter etter en avsidesliggende campingplass ved sjøen eller på fjellet, har vi dekket deg.

    Arkiv