184020184020k184020j184020jc184020jjj184020kkkk184020mn184020oik184020p184020yh

Folkelig mat for de tusen hjem

Tradisjonell mat, livlig atmosfære og rikelige matporsjoner: Dikterstuerne sine spise- og drikkesteder passer for folk flest.

– Man kan bli mett på maten her, smiler eieren av Dikterstuerne.

 

Dikterstuene består av tre Bergen-restauranter: Holdbergstuen, Wesselstuen og LogeHaven. Og en Aquevit-bar: Wessel Bar. Konseptet er å servere god gammeldags mat fra lokale norske leverandører. Eier forklarer at maten er folkelig, «down to earth» og at man ikke skal føle at man må fjonge seg opp for å spise der.

– Det skal være gode, sensoriske opplevelser som holder kvalitet. Vi holder oss til norsk mat, som vi piffer litt opp med farger og vakker estetikk, sier hun.


Eieren forklarer at de har en visjon om å være satt sammen av tre ord: folk, smak og tradisjon. Hun forteller at en av de mest populære matrettene er rekesmørbrød.

– Vi har kalt matretten «reker i trengsel», noe som er et veldig korrekt navn, sier hun og ler.

Ellers er matretter med reinsdyr også en kundefavoritt.


184020yh


– Vi kjøper reinsdyr fra en bekjent av oss, og kvaliteten er helt uten like. Vi selger også mye klippfisk og raspeballer, som vi for øvrig har hver torsdag på Wesselstuen og Holdbergsstuen.


– Jeg syns raspeballer er noe som undervurderes. Jeg ser at de ofte serves på ferger, sjeldent hjemmelagde. Det er ikke så mange Bergensrestauranter som serverer god, gammeldags mat og det er derfor vi skal holde knallhardt på det, understreker hun.


I bakgrunnen kan vi se at det er mange servitører som elegant suser forbi i vakre, stilrene antrekk. Kundene koser seg med en kald øl og nyter maten i godt selskap. Bak oss piper en bakerovn som er klar for å åpnes. En servitør smetter forbi oss og bærer ut varme, duftende smørbrød.


– I hjertet av Bergen, like ved «den Blå steinen», finner du LogeHaven.

På lik linje med de andre spisestedene til Dikterstuen kan man slappe av med en deilig matbit i solen. Det tilbys også tak og varmelamper som brukes på kjølige dager.


– De som kommer til oss er ofte gode venninnelag og kameratergjenger som møtes for å hygge seg. De har ofte faste dager og tidspunkt de stikker innom. Senest i dag hadde vi noen som kom til Holdbergsstuen og ville ha bord nummer tretten, sier hun og referer til et firerbord.


– De var bare to, men på grunn av tradisjon ønsket de det bordet, og har lært seg navnet på bordet. De kunne ikke ha noe annet bord enn det, smiler hun.

Eieren forteller at Dikterstuern sine restauranter holder seg lojal til sin tradisjonsrike kundegruppe. Hun legger til at Holdbergstuen er en rolig, stilren restaurant, med strengere kleskode for servitørene. Spisestedet er den perfekte plassen for å få litt mer ro og fred mens man spiser noe godt.


184020jc


– De som er 40+ tar seg heller turen til Wesselstuen. Her er det større, med mer varierte typer mennesker. Restauranten er utstyrt med en ekstern uteresturant og en aquevit-bar. Her finner man flere servitører, og dermed mer kapasitet.


– Det også er mer høylytt. Det er linoleumsgulv og liv – folk sitter gjerne og skravler og synger, koser seg gløgg i hel.

På Wesselstuen serveres det en svært populær Wesselburger, med salat, bacon og dressing, pommes frites eller ovnsbakte poteter.


– Det er veldig typisk at det kommer inn en bordreservasjon på for eksempel åtte stykker, og at kunden sier at han regner med alle på bordet skal bestille Wesselburger. Da kan vi bare skrive det ned, sier hun lattermildt.


– Wesselstuen skal også åpne opp for Takeaway, så du kan netthandle eller ringe Just Eat for å bestille mat fra oss.

Eieren legger merke til at en servitør har fullført en tjeneste han skulle gjøre for henne. Hun snur seg mot han og roper takk gjennom lokalet. Han nikker og forsvinner tilbake i arbeid.


Tilsynelatende uforstyrret forteller hun videre om Takeaway-tilbudet.


– Dette er et perfekt tilbud for de som har det travelt.


Hun forklarer at det er helt avgjørende at de som jobber på Dikterstuerne skal trives.


– Det er bemerkelsesverdig hvor godt arbeidsmiljø det er her. Det er en glede å komme på jobb hver dag. Jeg har ikke sett en sur servitør på mange, mange år. Du merker dersom det er dårlig stemning blant de ansatte, og det er det ikke her, sier hun med et glimt i øyet.


184020mn

Les mer...

2018-07-23 11:15

201007w3

Folk reiser fra fjern og nær for å få behandling på Salong Bellezza

Artikkel Skjønnhetssalongen Bellezza, har satt sammen en meny tilpasset det salongeier Anita er aller best på. – Det er viktig for meg å være god på de behandlingene jeg har, forteller hun.
201023w5

Slik får du maksimal frihet i ferien

Artikkel Med en bobil kan du legge opp ferien din akkurat slik du vil, og flytte deg dit finværet er. – Grunnen til at folk velger bobil, er friheten. Det er bare å sette seg inn og kjøre av gårde!
  67532874

  Et plantebasert liv: For dyrene, miljøet og helsen

  Bransjemagasinet har gått i dybden på det vegetariske kostholdet og hvordan et plantebasert kosthold påvirker dyrene, vår helse og vårt klimaavtrykk her på jorda.

  IKEA_HANTVERK_Kavitha_inthefield_PH163745

  IKEA forener verden

  Møbelgiganten IKEA fins representert i 52 land og har til sammen 430 varehus på verdensbasis. Kommunikasjonsrådgiver Troels N. Mathisen, forteller at IKEA jobber iherdig med å utvikle løsninger som skal forenkle våre liv og gjøre hjemmene våre mer funksjonelle.

  51842405_2091095327636632_3517487299556278272_o

  Vi søker medieselgere!

  Har du en selger i magen og brenner for næringsliv og oppsøkende salg, kan det være deg vi leter etter!

  Arkiv