172033172033_1

Med denne appen sparer du penger på middag,

…lunsj, mellommåltid, og ja, hva som helst! Med appen, ”Too Good To Go”, får du dagsfersk overskuddsmat fra diverse spisesteder til en svært billig penge.

– Nå har jeg akkurat vært å hentet overskuddsmat fra hotellbuféen på Scandic Hotel, sier Sophie Wiik engasjert.

Hun er daglig leder og eier av ”Too Good To Go” i Norge. Too Good To Go fungerer som et verktøy for å redusere matsvinn ved en rekke spisesteder og butikker i Norge.

– Appen gjør det mulig for bedrifter å legge ut informasjon om at de har mat til overs mot slutten av dagen. Gjennom tjenesten får de solgt maten, fremfor å måtte kaste - og kundene får dagsferske matvarer svært billig. Så dette er vinn-vinn, forteller hun.


172033


På listen over spisesteder som tilbyr overskuddsmat finner man alt fra eksklusive restauranter, hoteller og bakerier til bensinstasjoner og dagligvarebutikker. Hver dag legger hundrevis av spisesteder rundt omkring i Norge ut informasjon om mat dem har til overs – og når man kan komme og hente.

– Kundene får seg ofte en overraskelse når de henter maten, ettersom det er umulig for spisestedene å forutsi hvilke rester de vil ha igjen mot slutten av dagen.

Appen ble startet opp i Danmark da Wiik bodde der, og noen måneder senere tok hun konseptet videre til Norge. Hun forteller at hun var usikker på om Norge var klar for en matsvinns-app, men mottakelsen har gått over all forventing. Til nå har appen 250.000 brukere, som kan plukke med seg mat i byer som Oslo, Bergen, Trondheim, Tromsø og Bodø.


– Det viktigste for oss er å gjøre folk mer miljøbevisste. Matsvinn er det tredje største klimaproblemet vi står overfor i dag, og blir flere og flere oppmerksomme på. Hvis vi kan minne folk på å ta vare på maten, og at det blir trendy å redde mat, så har vi kommet veldig langt, sier Wiik.


172033_1

Les mer...

2017-05-30 12.30

sorbetong1

Tillit og samarbeid i fokus for nystartet betongfirma på Sørlandet

Artikkel Sør Betong AS, er et nyetablert betongfirma som er lokalisert i Farsund og drives av to pålitelige håndverkere som setter kvalitet foran kvantitet.
wimpel1

Effektivt produkt eliminerer kaldtrekk fra vinduer

Artikkel Wimpel er forhandler for Eltra AS - en varmelistprodusent som har utviklet kompakte varmelister som effektivt tar kaldraset fra vinduer i næringsbygg og private boliger. – Varmelistene stopper kaldraset...

    Kontaktinformasjon

    compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

    Farvel til tradisjonell leksehjelp?

    Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

    sigmund-eTgMFFzroGc-unsplash

    Digitale møter: Tips for nybegynnere

    Sagt ja til å holde dine første digitale møter? Tips om hvilken plattform, tekniske problemer & møteagenda finner du her.

    national-cancer-institute-NFvdKIhxYlU-unsplash

    Å jobbe som vikar

    Å jobbe som vikar via et vikarbyrå i Norge har mange fordeler, men det kan også være svært gunstig for en bedrift å innleie fra bemanningsforetak.

    Arkiv