fjellborg6fjellborg1fjellborg2fjellborg3fjellborg4fjellborg8fjellborg7fjellborg5fjellborg_4fjellborg_5fjellborg_6

Ny hytteutvikler bygger din drømmehytte

Fjellborg Hytter, har sikret seg de beste hyttetomtene på Sørlandet og setter opp nye hytter i fjellparadisene Naglestad og Bortelid. – Vi har veldig god kontroll på den utførende biten, forsikrer daglig leder og arkitekt; Odd Tore Naglestad.

Den erfarne arkitekten Odd Tore Naglestad, kaller Fjellborg Hytter for sitt livsprosjekt. Han har jobbet i mange år som prosjektleder og prosjekteringsansvarlig i flere ferdighus-firma, og har dessuten vært selvstendig næringsdrivende som arkitekt i 15 år, før han fikk ideen om å starte Fjellborg Hytter.  


– Utbyggere med tomteområder pleide å ringe meg og spørre om jeg kunne utvikle for dem på tegnebrettet. Og siden jeg har gjort det i mange år med godt hell – for utbyggere, så tenkte jeg: hvorfor gjør jeg det ikke selv?, forteller Odd Tore innledningsvis. 



Et fjellparadis 
Odd Tore forteller at Fjellborg Hytter egentlig ble startet for et par år siden under et annet navn, men at det ble aktivt først fra nyttår 2021, som Fjellborg Hytter, slik vi kjenner dem i dag.  


– Jeg eier Fjellborg Hytter sammen med to andre som har en tømrerbakgrunn og jobber som prosjektledere, og vi eier en tredjedel hver. Jeg var ute etter noen som var gode til å styre på byggeplassen, og de to medeierne er veldig flinke på det, skryter Odd Tore og smiler. 


Hovedområdet, som Fjellborg Hytter i dag oppfører og selger hytter på, er fjellparadiset Fjellborg hyttefelt, som ligger på Naglestad ved Bjennvann – bare en kjøretur unna Lyngdal og Mandal. Her kjøpte Odd Tore først en enkel gammel hytte, som var én av de første hyttene som ble bygd på Naglestad. Med hytta fulgte det med 30 mål, som Fjellborg Hytter har prosjektert og regulert, og utviklet til 19 selveier-hyttetomter. 



– Naglestad var veldig populært på 80- og 90-tallet. Da var det høyfjellstilstander, og bilene stod langs hele veien her. Populariteten har falt litt, men de siste årene har det tatt seg opp. Og de som har et forhold til Naglestad er veldig glad i Naglestad! Det er et skitrekk her som lokale unge folk er pådrivere av å drive, og det finnes en lysløype med nye LED-lys - og løypene er som regel alltid oppkjørt, utdyper Odd Tore om hytteområdet som også har ypperlige bade- og fiskemuligheter om sommeren.  



Fire byggetrinn 
Hyttene bygges i fire byggetrinn, der prisnivået varierer fra 700 000 til bortimot 4 millioner kroner, avhengig av hvilken hyttemodell du velger.  


– Så lenge vi har så god erfaring med prosjektering og løsninger, vet vi hvordan vi skal få til rimelige og gode løsninger. Det vi ville satse på er mellomstørrelse-modellen Dis 90, men vi har to som er mindre enn denne. Modellene kan også settes sammen slik at man får en hytte på 120 eller 150 kvadratmeter, opplyser han.  



Dis-serien består av totalt fem modeller, men Odd Tore understreker at de også kan levere tilpassede hytter på bestilling, der det ofte legges mer vekt på den arkitektoniske utførelsen. Hytter kan leveres over hele landet, men satsningsområdet er Agder, Rogaland og Telemark.  


– Dette er min jobb, i tillegg til å være daglig leder, smiler han.  


Odd Tore forklarer nærmere: 


– Det er et konsept som vi vil dyrke fram enda mer! Det handler jo ofte om å skape en trygghet hos kunden, og det skaper man ofte gjennom en prosjekteringsprosess. Noen har midler og muligheter til å bruke litt penger på planleggingen, og det er jo veldig gøy, smiler han.  


Én av Fjellborg Hytters største styrker er at de har veldig god kontroll på den utførende biten. Det sikres blant annet ved at de benytter seg av norske håndverkere med lokal tilknytning.  



Per i dag er det kun én ledig tomt på byggetrinn to, men byggetrinn tre som ligger 500 meter lenger ned, er nå i full gang.  


– Det er et unikt konsept der vi på en måte bygger hyttene på påler. Det er rimeligere hytter, som er spesialdesignet for hver tomt. Det blir greie hytter, som selges for rundt 1,5 millioner, forteller Odd Tore.  


Trygghet, tillit og fortrolighet 
På motsatt side av vannet venter med tiden fem tomter til, på byggetrinn fire.  


– Vi har også tilgang til fire tomter på Bortelid, men der har vi ikke begynt å bygge enda. 


Odd Tore forteller at hyttene er bygget helt fra bunnen av, og at betongarbeidet også inkluderes i leveransen. De bruker leverandøren Odde Sagbruk på Evje, som de har et tett og godt samarbeid med.  


For Fjellborg Hytter er det svært viktig med trygghet, og Odd Tore håper at kundene deres kjenner seg fortrolige med å legge hyttedrømmen i deres hender. 



– Det er viktig med trygghet, tillit og fortrolighet, og vi er nøye og tilpasningsdyktige. Jeg har veldig lyst til å utvikle dette til å bli et solid firma, for jeg liker å skape og synes det er veldig spennende, fremholder han med glede i blikket. 


– Dette blir nok mitt livsprosjekt, konkluderer Odd Tore avslutningsvis. 




Les mer...

2021-12-01 11.45

e2solutions1

Slik kan e-handelaktører spare opptil 40 prosent på sin frakt

Artikkel IT-selskapet Konsept-IT, står bak Shopify-partneren E2 Solutions’ app for nettbutikker. Med appen CargonizE2, kan en e-handelaktør få tilgang til eksterne fraktavtaler og få en skreddersydd totalpakke...
bildetilartikkel1

Veien til drømmekarrieren

Artikkel Naviger jungelen av muligheter med en karriereprøve.
Til hjemmesiden

    Kontaktinformasjon

    national-cancer-institute-NFvdKIhxYlU-unsplash

    Å jobbe som vikar

    Å jobbe som vikar via et vikarbyrå i Norge har mange fordeler, men det kan også være svært gunstig for en bedrift å innleie fra bemanningsforetak.

    compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

    Farvel til tradisjonell leksehjelp?

    Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

    hytte

    Utnytt din gamle hyttes potensiale

    Hyttekulturen står sterkt i det norske samfunnet. Mange har hytter som har gått i arv gjennom generasjoner, og som med tiden trolig har blitt slitt og trenger oppussing. I dag bygges det nye hytter for fullt, og dessverre blir mange eldre hytter stående tomme eller revet ned for å bygge nytt. 

    Arkiv