fleetstep2fleetstep1fleetstep4fleetstep_bilde2fleetstep_bilde3

Utfordrer tradisjonelt bileierskap med innovativ bildelingsplattform

Det norske startup-selskapet Fleetstep, har i samarbeid med Avis Bilutleie utviklet den fremtidsrettede bildelingstjenesten Zipcar Scandinavia – og utfordrer det tradisjonelle bileierskapet med sin unike mobilitetsplattform. – Vi ser at markedet allerede endrer seg i den retningen nå, forteller Anders Eidval, CEO i Fleetstep AS.

CEO Anders Eidval har alltid likt å jobbe med innovasjon, og jobbet flere år hos Avis Bilutleie som ansvarlig for leieforhold mellom forsikringsselskap, verksted og sluttbrukere. Han betegner tiden i Avis som en spennende tid, der han lærte seg mye om bilindustrien og hvordan man kan bidra til en positiv endring ved hjelp av innovativ teknologi.


– Vi ønsket å utfordre bransjen ved å skape en plattform som bidrar til samhandling mellom aktører – på en ny og bærekraftig måte. Slik startet idédelen, og så har vi jobbet med konseptutvikling og optimalisering i ganske mange år, forteller Anders innledningsvis.Digitaliserer og automatiserer
I 2021 bestemte Anders seg for å etablere Fleetstep AS, og var fort i gang med å lansere en plattform som skulle møte bransjens behov som ble styrket i pandemitiden.


– Mange bedrifter opplevde nedbemanninger under pandemien, og derfor så vi at det å digitalisere og automatisere ulike prosesser, ble desto viktigere, forklarer Anders.


For å kunne utvikle en digital plattform som skulle være en viktig bidragsyter i å optimalisere utnyttelsen av flåtedrift på en smartere og mer oversiktlig måte, la Fleetstep fram planene sine for Avis Bilutleie. Resultatet ble bildelingstjenesten Zipcar Scandinavia.


– Zipcar er faktisk verdens største bildelingstjeneste, og det er inspirerende å få ta del av den nordiske delen og være med å utvikle nye produkter og funksjonaliteter i samarbeid med kundene, utdyper Anders om bildelingstjenesten.
Samhandler med ulike aktører
Zipcar Scandinavia er en mobilitetsplattform som utfordrer tradisjonelt bileierskap, og som potensielt kan bidra til å endre våre bilvaner.


– Vi ser at markedet allerede endrer seg i den retningen nå, og det er kjempespennende å ta del i et sånt prosjekt, konstaterer en tydelig stolt Anders.


– Vi bygger dette på en teknologiplattform som er fremtidsrettet, og vi er med på å forme den sammen med våre samarbeidspartnere, samtidig som vi tilrettelegger løsningene for å samhandle med deres egne partnere og leverandører. Da får man et verktøy som muliggjør nye forretningsmodeller, reduserer finansiell risiko, tilrettelegger for en forenklet, automatisert prosess både for våre partnere og deres kunder, fortsetter han.


Planen var egentlig å holde kortene tett til brystet og utvikle et solid fundament i fred og ro, men som Anders sier; om man først starter et samarbeid med et selskap som Avis – så blir man fort lagt merke til.– Vi syns det er veldig gøy at et så stort selskap satser på startups! Vi har allerede gjort masse gode erfaringer, og mottakelsene vi får fra flere aktører i markedet er kjempebra, smiler Anders.


I tillegg til å være en plattform som er tilrettelagt for mobilitet, som bildelings- og abonnementstjenester, er Fleetstep Workspace også et svært nyttig verktøy for enhver flåteadministrator. Løsningene passer like godt for bildelingstjenester, som for offentlig sektor, leasing selskap og bilforvaltere i næringslivet. Dette inkluderer nøkkelfri tilgang med delingsmuligheter, kjørebok integrert i samme plattform og en tilhørende mobilapplikasjon som lar brukere for full kontroll over bilholdet.– Plattformen har bærekraft i margen, og med tidlig fase AI løsninger integrert, er vårt mål å tilrettelegge et system som øker utnyttelsesgraden innen flåtestyring, og gir brukerne et verktøy for å optimalisere egen drift og redusere sine kostnader. Systemet vil med tiden også kunne anbefale biladministrator endringer som vil bidra til en bedre biløkonomi, forteller Anders. Ser vi også til eierforhold i privat markedet, viser trender at abonnement og deling vil raskt ta større markedsandeler i årene fremover. Så det å tilrettelegge tjenester for samhandling mellom bildelingsaktører og kollektiv transport er både nødvendig og utrolig spennende, fortsetter han.


– I dag har samfunnet og kollektive reisende et alternativ til å reise fra «b» til - i beste fall – «c», men de skal jo komme seg fra «a til d»! Da er det ofte et manglende punkt som vi nå tilrettelegger med våre partnere, på lik linje med sykler og sparkesykler, deling av biler. Dette er samfunnsnyttige tjenester i et større økosystem som vi ønsker å bidra til positive endringer i, fastslår han.


Har internasjonale ambisjoner
Fleetstep er i dialog med flere nordiske og internasjonale kunder, og responsen vært utelukkende god. Nå går det norske startup-selskapet en spennende tid i møte – i en tid der bærekraft og smarte løsninger er viktigere enn noensinne.


– Vi har internasjonale ambisjoner, og vi bygger organisasjonsstrukturen slik at vi kan utvide også utenfor Norden. Vi ser at det er et stort behov for å optimalisere ut ifra et globalt perspektiv. Å sikre en bærekraftig samhandling mellom aktører, også internasjonalt, er en viktig faktor, avslutter Anders Eidval.


Les mer...

2023-05-02 13.30

aritma3

Fra Telepay til ISO 20022: Dette er løsningen for en sømløs overgang

Artikkel Aritma AS er en betydelig aktør innen finansiell infrastruktur. Aritma tar seg av datakonverteringen og gjør betalingsprosessen mer forutsigbar og smidig for bedrifter i møte med bankenes overgang fra...
sympa2

Helhetlig HR-system forenkler hverdagen til HR-avdelingen

Artikkel Med en samlet oversikt over sine ansatte, får både bedriftsledelse og HR en helt ny arbeidshverdag med det digitale HR-systemet til Sympa. – Det hjelper hele bedriften til å ta avgjørelser basert på...
Til hjemmesiden

  Kontaktinformasjon

  national-cancer-institute-NFvdKIhxYlU-unsplash

  Å jobbe som vikar

  Å jobbe som vikar via et vikarbyrå i Norge har mange fordeler, men det kan også være svært gunstig for en bedrift å innleie fra bemanningsforetak.

  hellofresh

  Hvordan skape mer hygge på kjøkkenet

  For mange er matlaging bare en av hverdagens plikter, en ndvendighet som nesten går på autopilot. Brødskiver smøres, poteter koker og oppvasken går, alt uten at du tar deg mye tid til å tenke over det. Kjøkkenet er gjerne ikke det første rommet du forbinder med hygge og kos, men vi mener det burde være det.

  sigmund-eTgMFFzroGc-unsplash

  Digitale møter: Tips for nybegynnere

  Sagt ja til å holde dine første digitale møter? Tips om hvilken plattform, tekniske problemer & møteagenda finner du her.

  Arkiv