landtrykkeri1landtrykkeri2landtrykkeri3landtrykkeri4landtrykkeri5

Lokalt trykkeri trykker for fullt: Derfor går fysiske blader aldri ut på dato

Land Trykkeri på Dokka, trykker medlemsblader og fysiske trykksaker som aldri før – selv i en tid som er sterkt preget av digitalisering. – Det er lenge før det blir slutt på papir – det blir ikke under min tid, fastslår Trond Narten Svendsen, daglig leder i Land Trykkeri.

Hvordan er det egentlig å være et lokalt trykkeri på et lite tettsted i en verden der digitaliseringen sakte men sikkert tar over de fysiske papirutgavene? Land Trykkeri på Dokka, er ett av de gjenlevende mindre trykkeriene i Norge som tviholder på tradisjonene og fortsetter å trykke på papir.


– Det er ikke helt slutt på papirutgaver av ting enda, selv om det så klart har blitt mindre opplag i forhold til det man trykte før, men vi ser at det stadig er klubber, lag og foreninger som fortsatt vil ha hefter å gi til medlemmene sine. Å lese på en nettside er ofte 

ikke like populært som å ha store, fine oppslag på en fargekatalog, forteller daglig leder i Land Trykkeri, Trond Narten Svendsen.– Det er lenge før det blir slutt på papir – det blir ikke under min tid, proklamerer han med et smil.


Rimelig og effektiv produksjon
Trykkeribransjen har derimot gjort en helomvending de siste 30 årene, og gått fra den mer tradisjonelle trykkemetoden offset, til digitaltrykk. Med digitaltrykk åpner det seg mange nye muligheter for en rimeligere og langt mer effektiv produksjon av trykksaker i mindre opplag.


– Derfor har lag og foreninger fremdeles muligheten til å trykke medlemsblader. Før måtte man trykke noen tusen blader før man i det hele tatt skulle ha råd til det, men nå kan du trykke 50 medlemsblader og likevel være innenfor en grei pris. Klubbmedlemmer vil jo gjerne sitte å bla i klubbavisen sin og se på sine egne katter, hunder og biler, humrer Trond om det udødelige fenomenet medlemsavisen.I tillegg gir mindre opplag muligheter for individuell tilpasning, der det faktisk er mulig å sette et personlig preg på hvert eneste blad dersom man ønsker det.


– Man kan skrive «til Per» utenpå, og da får man et veldig personlig blad i posten spesielt til deg. Det er kanskje med på å gjøre at folk vil ha det, mener Trond.


Noe de trykker mye av ved Land Trykkeri, foruten medlemsblader, er menighetsblad. Både fra Valdres, Gjøvik, Land og Toten, men også flere i Nord-Norge.


– Det er ikke noe som går ut på dato tror jeg, for folk vil gjerne bla i et menighetsblad og lese om alt fra døpte til døde, og følge med på hva som skjer i bygda istedenfor å lese det på nettet, sier Trond.


Store på bildekor
Selv om Land Trykkeri kan sine (trykk)saker, er det ikke bare blader som blir produsert ved det lille trykkeriet på Dokka. De kan også tilby bildekor, skilter og vindusfoliering – for å nevne noe.– Det blir mer og mer av bildekor, som vi startet med for to år siden for å ha flere bein å stå på. Nå har vi en lærling i det faget som skal opp til fagprøve i høst, forteller Trond og smiler.


Vindusreklame for restauranter, butikker og frosting av vinduer på kontorer, er også en populær trykksak-variant i tillegg til skilting.

Land Trykkeri er kjente for å svare raskt på kundehenvendelser, og yter alltid det lille ekstra – som å levere varene personlig.


– Vi leverer varene og produktene innen rimelig tid, og vi kjører ofte ut og leverer på døra. Da får vi en mer direkte kontakt med kunden istedenfor å bare sitte og maile frem og tilbake. Vi har et slagord som heter «få det trykt i Land»; som en oppfordring til folk flest, sier Trond med glimt i øyet.

Les mer...

2022-06-01 13.45

metacon1

Landsdekkende stålentreprenør fyller 25 år

Artikkel Metacon AS, vokser seg stadig større med leveranser av stålentrepriser over hele Norge, takket være sin mangeårige kompetanse på stålbygg. – Vi har vokst veldig, sier Tony Øvrevik, daglig leder og ansvarlig...
vikenbyggpartner10'

Stabile boliger, sunt inneklima og minimalt vedlikehold: Porebetong er svaret

Artikkel Viken Byggpartner AS i Drøbak bygger innflytningsklare boliger med hovedfokus på god bokomfort og minimalt vedlikehold. De har spesialisert seg på å bygge med porebetong.
Til hjemmesiden

  Kontaktinformasjon

  compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

  Farvel til tradisjonell leksehjelp?

  Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

  sport24

  Faktorer å tenke på ved valg av treningsklær

  Liker du å trene, men hater klærne du må ha på deg? Vel, du er ikke alene. Mange mennesker føler det slik. Derfor prøver sportsklærfirmaer alltid å komme opp med nye og innovative måter å gjøre klærne deres mer komfortable på.

  Picture1

  Hvilke typer stomi finnes? Få gode råd om stomiutstyr her!

  I Norge lever mange med stomi. Les om de 3 vanligste typene stomi: colostomi, ileostomi og urostomi.

  article1

  Beste stedene å campe i Norge

  Norge er et campingparadis, med sitt dramatiske landskap og overflod av campingmuligheter. Enten du leter etter en avsidesliggende campingplass ved sjøen eller på fjellet, har vi dekket deg.

  93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

  Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

  Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

  hellofresh

  Hvordan skape mer hygge på kjøkkenet

  For mange er matlaging bare en av hverdagens plikter, en ndvendighet som nesten går på autopilot. Brødskiver smøres, poteter koker og oppvasken går, alt uten at du tar deg mye tid til å tenke over det. Kjøkkenet er gjerne ikke det første rommet du forbinder med hygge og kos, men vi mener det burde være det.

  Arkiv