landtrykkeri1landtrykkeri2landtrykkeri3landtrykkeri4landtrykkeri5

Lokalt trykkeri trykker for fullt: Derfor går fysiske blader aldri ut på dato

Land Trykkeri på Dokka, trykker medlemsblader og fysiske trykksaker som aldri før – selv i en tid som er sterkt preget av digitalisering. – Det er lenge før det blir slutt på papir – det blir ikke under min tid, fastslår Trond Narten Svendsen, daglig leder i Land Trykkeri.

Hvordan er det egentlig å være et lokalt trykkeri på et lite tettsted i en verden der digitaliseringen sakte men sikkert tar over de fysiske papirutgavene? Land Trykkeri på Dokka, er ett av de gjenlevende mindre trykkeriene i Norge som tviholder på tradisjonene og fortsetter å trykke på papir.


– Det er ikke helt slutt på papirutgaver av ting enda, selv om det så klart har blitt mindre opplag i forhold til det man trykte før, men vi ser at det stadig er klubber, lag og foreninger som fortsatt vil ha hefter å gi til medlemmene sine. Å lese på en nettside er ofte 

ikke like populært som å ha store, fine oppslag på en fargekatalog, forteller daglig leder i Land Trykkeri, Trond Narten Svendsen.– Det er lenge før det blir slutt på papir – det blir ikke under min tid, proklamerer han med et smil.


Rimelig og effektiv produksjon
Trykkeribransjen har derimot gjort en helomvending de siste 30 årene, og gått fra den mer tradisjonelle trykkemetoden offset, til digitaltrykk. Med digitaltrykk åpner det seg mange nye muligheter for en rimeligere og langt mer effektiv produksjon av trykksaker i mindre opplag.


– Derfor har lag og foreninger fremdeles muligheten til å trykke medlemsblader. Før måtte man trykke noen tusen blader før man i det hele tatt skulle ha råd til det, men nå kan du trykke 50 medlemsblader og likevel være innenfor en grei pris. Klubbmedlemmer vil jo gjerne sitte å bla i klubbavisen sin og se på sine egne katter, hunder og biler, humrer Trond om det udødelige fenomenet medlemsavisen.I tillegg gir mindre opplag muligheter for individuell tilpasning, der det faktisk er mulig å sette et personlig preg på hvert eneste blad dersom man ønsker det.


– Man kan skrive «til Per» utenpå, og da får man et veldig personlig blad i posten spesielt til deg. Det er kanskje med på å gjøre at folk vil ha det, mener Trond.


Noe de trykker mye av ved Land Trykkeri, foruten medlemsblader, er menighetsblad. Både fra Valdres, Gjøvik, Land og Toten, men også flere i Nord-Norge.


– Det er ikke noe som går ut på dato tror jeg, for folk vil gjerne bla i et menighetsblad og lese om alt fra døpte til døde, og følge med på hva som skjer i bygda istedenfor å lese det på nettet, sier Trond.


Store på bildekor
Selv om Land Trykkeri kan sine (trykk)saker, er det ikke bare blader som blir produsert ved det lille trykkeriet på Dokka. De kan også tilby bildekor, skilter og vindusfoliering – for å nevne noe.– Det blir mer og mer av bildekor, som vi startet med for to år siden for å ha flere bein å stå på. Nå har vi en lærling i det faget som skal opp til fagprøve i høst, forteller Trond og smiler.


Vindusreklame for restauranter, butikker og frosting av vinduer på kontorer, er også en populær trykksak-variant i tillegg til skilting.

Land Trykkeri er kjente for å svare raskt på kundehenvendelser, og yter alltid det lille ekstra – som å levere varene personlig.


– Vi leverer varene og produktene innen rimelig tid, og vi kjører ofte ut og leverer på døra. Da får vi en mer direkte kontakt med kunden istedenfor å bare sitte og maile frem og tilbake. Vi har et slagord som heter «få det trykt i Land»; som en oppfordring til folk flest, sier Trond med glimt i øyet.

Les mer...

2022-06-01 13.45

ttbygg3

Derfor bør du unne deg en snekker

Artikkel Totalentreprenøren T&T Bygg AS, tilbyr et bredt spekter av oppussingstjenester for bolig og næring i Vestfold.
anleggsgartnerost2

Engasjert og erfarent anleggsgartnerfirma skaper imponerende utemiljøer

Artikkel Anleggsgartner Øst AS, har en lang kunnskap og bred ekspertise i anleggsgartnerfaget, med mangfoldige tjenester som strekker seg fra private hager til imponerende prosjekter innenfor offentlige områder.
Til hjemmesiden

  Kontaktinformasjon

  article1

  Beste stedene å campe i Norge

  Norge er et campingparadis, med sitt dramatiske landskap og overflod av campingmuligheter. Enten du leter etter en avsidesliggende campingplass ved sjøen eller på fjellet, har vi dekket deg.

  vidaxl

  Fem måter å nyte mer tid utendørs

  Uansett hvor du bor, om det er i et hus med hage, en leilighet, eller en hybel, er det synd om du ikke utnytter sjansen til å tilbringe ekstra tid ute, spesielt i sommermånedene. Når solen er ute og temperaturen stiger, er det mange som liker å få litt frisk luft og naturlig D-vitamin. Men kanskje synes du det er vanskelig å forlate hjemmet av en eller annen grunn? Heldigvis er det ingen grunn til bekymring. Vi har samlet en liste over måter å lokke deg selv til å begi deg ut i den solfylte naturen.

  national-cancer-institute-NFvdKIhxYlU-unsplash

  Å jobbe som vikar

  Å jobbe som vikar via et vikarbyrå i Norge har mange fordeler, men det kan også være svært gunstig for en bedrift å innleie fra bemanningsforetak.

  Arkiv