landtrykkeri1landtrykkeri2landtrykkeri3landtrykkeri4landtrykkeri5

Lokalt trykkeri trykker for fullt: Derfor går fysiske blader aldri ut på dato

Land Trykkeri på Dokka, trykker medlemsblader og fysiske trykksaker som aldri før – selv i en tid som er sterkt preget av digitalisering. – Det er lenge før det blir slutt på papir – det blir ikke under min tid, fastslår Trond Narten Svendsen, daglig leder i Land Trykkeri.

Hvordan er det egentlig å være et lokalt trykkeri på et lite tettsted i en verden der digitaliseringen sakte men sikkert tar over de fysiske papirutgavene? Land Trykkeri på Dokka, er ett av de gjenlevende mindre trykkeriene i Norge som tviholder på tradisjonene og fortsetter å trykke på papir.


– Det er ikke helt slutt på papirutgaver av ting enda, selv om det så klart har blitt mindre opplag i forhold til det man trykte før, men vi ser at det stadig er klubber, lag og foreninger som fortsatt vil ha hefter å gi til medlemmene sine. Å lese på en nettside er ofte 

ikke like populært som å ha store, fine oppslag på en fargekatalog, forteller daglig leder i Land Trykkeri, Trond Narten Svendsen.



– Det er lenge før det blir slutt på papir – det blir ikke under min tid, proklamerer han med et smil.


Rimelig og effektiv produksjon
Trykkeribransjen har derimot gjort en helomvending de siste 30 årene, og gått fra den mer tradisjonelle trykkemetoden offset, til digitaltrykk. Med digitaltrykk åpner det seg mange nye muligheter for en rimeligere og langt mer effektiv produksjon av trykksaker i mindre opplag.


– Derfor har lag og foreninger fremdeles muligheten til å trykke medlemsblader. Før måtte man trykke noen tusen blader før man i det hele tatt skulle ha råd til det, men nå kan du trykke 50 medlemsblader og likevel være innenfor en grei pris. Klubbmedlemmer vil jo gjerne sitte å bla i klubbavisen sin og se på sine egne katter, hunder og biler, humrer Trond om det udødelige fenomenet medlemsavisen.



I tillegg gir mindre opplag muligheter for individuell tilpasning, der det faktisk er mulig å sette et personlig preg på hvert eneste blad dersom man ønsker det.


– Man kan skrive «til Per» utenpå, og da får man et veldig personlig blad i posten spesielt til deg. Det er kanskje med på å gjøre at folk vil ha det, mener Trond.


Noe de trykker mye av ved Land Trykkeri, foruten medlemsblader, er menighetsblad. Både fra Valdres, Gjøvik, Land og Toten, men også flere i Nord-Norge.


– Det er ikke noe som går ut på dato tror jeg, for folk vil gjerne bla i et menighetsblad og lese om alt fra døpte til døde, og følge med på hva som skjer i bygda istedenfor å lese det på nettet, sier Trond.


Store på bildekor
Selv om Land Trykkeri kan sine (trykk)saker, er det ikke bare blader som blir produsert ved det lille trykkeriet på Dokka. De kan også tilby bildekor, skilter og vindusfoliering – for å nevne noe.



– Det blir mer og mer av bildekor, som vi startet med for to år siden for å ha flere bein å stå på. Nå har vi en lærling i det faget som skal opp til fagprøve i høst, forteller Trond og smiler.


Vindusreklame for restauranter, butikker og frosting av vinduer på kontorer, er også en populær trykksak-variant i tillegg til skilting.

Land Trykkeri er kjente for å svare raskt på kundehenvendelser, og yter alltid det lille ekstra – som å levere varene personlig.


– Vi leverer varene og produktene innen rimelig tid, og vi kjører ofte ut og leverer på døra. Da får vi en mer direkte kontakt med kunden istedenfor å bare sitte og maile frem og tilbake. Vi har et slagord som heter «få det trykt i Land»; som en oppfordring til folk flest, sier Trond med glimt i øyet.

Les mer...

2022-06-01 13.45

safeline4

Smart teknologi gjør dette til framtidens heis

Artikkel SafeLine har levert heisalarmsystemer siden 90-tallet, og er en stor aktør i Europa med over 350 000 installasjoner. Nå lanseres SafeLine LYRA – enheten som digitaliserer heistrafikken, forutser vedlikehold...
preftek4

Konkurransedyktig prefabrikkeringsaktør leverer effektive løsninger til offentlige bygg

Artikkel Preftek AS, er Norges ledende leverandør av prefabrikkerte løsninger for energisentraler og rørtekniske rom – skreddersydde løsninger og produkter av høy kvalitet for kunder med ulike behov. – Det er...
Til hjemmesiden

    Kontaktinformasjon

    93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

    Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

    Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

    article1

    Beste stedene å campe i Norge

    Norge er et campingparadis, med sitt dramatiske landskap og overflod av campingmuligheter. Enten du leter etter en avsidesliggende campingplass ved sjøen eller på fjellet, har vi dekket deg.

    hellofresh

    Hvordan skape mer hygge på kjøkkenet

    For mange er matlaging bare en av hverdagens plikter, en ndvendighet som nesten går på autopilot. Brødskiver smøres, poteter koker og oppvasken går, alt uten at du tar deg mye tid til å tenke over det. Kjøkkenet er gjerne ikke det første rommet du forbinder med hygge og kos, men vi mener det burde være det.

    Arkiv