ringerikshus2ringerikshus1

Bærekraft på full fart inn i byggebransjen

RingeriksHus formidler hus og hytter fra den solide aktøren Hellvik Hus, og har blikket rettet mot fremtiden med fokus på miljø og bærekraft. – Det er en god start på vei i riktig retning, understreker daglig leder i RingeriksHus, Anders Hval.

Da RingeriksHus ble en del av Hellvik Hus i 2015, overtok de samtidig flere av kjedens verdier. Hellvik Hus bygger hus med høy bokvalitet, og tilbyr sine kunder en trygg og uproblematisk byggeprosess, samtidig som de går i bresjen for en grønnere fremtid i byggebransjen. Dette er verdier som sammenfalt med RingeriksHus egne verdier, og resulterte i et godt og langsiktig samarbeid som forhandler for den solide huskjeden 


– Vi var i en annen huskjede tidligere, og drev mest med rehabilitering. Vi bestemte oss for at vi skulle satse mer på nye eneboliger, og da følte vi at tiden var inne for å se om vi var inne i den rette huskjeden. Da kom vi over Hellvik Hus, fikk en dialog med dem og fikk et veldig godt inntrykk. Vi følte de hadde det som skulle til, forteller daglig leder i RingeriksHus, Anders Hval. 



Salg og oppføring av hus og hytter
RingeriksHus tar seg av salg og oppføring av hus og hytter i kommunene Hole, Ringerike, Jevnaker og Krødsherad. Hovedfokuset har lenge ligget på hus, men nå ønsker de å dreie fokuset mer og mer over på hytter, med de flotte og ettertraktede hytteområdene Norefjell, Vikefjell og Nesbyen i umiddelbar nærhet.  


Det som i dag opptar en stor del av fokuset til RingeriksHus, er den tydelig grønne tankegangen som viser seg til kjenne blant stadig flere aktører i bygg- og anleggsbransjen.  


– Vi prøver å videreføre miljøfokuset i de nye prosjektene våre. Vi har blant annet valgt å gå vekk fra plater som har 2 kilo miljøskadelig lim per plate, til naturlige plater som bindes med harpiks i furu og som er anbefalt av Astma- og allergiforbundet. Det er et bevisst valg vi har tatt, og vi bruker kun miljøvennlige plater  selv om vi kanskje ikke har vært like gode til å markedsføre det, innrømmer Anders og smiler.  



Et tydelig miljøfokus
Miljøfokuset gjenspeiles i ett av prosjektene til RingeriksHus, der miljø og vedlikehold har fått stå i høysetet.  


– Vi plukket ut alt som er miljøvennlig av gode produkter, tok noen egne valg, og satte opp tre eneboliger bygget med vårt konsept som går ut på mindre vedlikehold, lavere strømforbruk, og med hensyn til Co2-avtrykk, forteller Anders om det spennende miljøprosjektet 


Flere av leverandørene til RingeriksHus og Hellvik Hus, har dessuten en grønn profil eller et tydelig miljøfokus i forhold til produktene. Blant leverandørlisten, finnes blant annet den solide grønne bedriften Hunton, der RingeriksHus benyttet seg av hele konstruksjonspakken, trefiberisolasjon samt dampbrems i forbindelse med oppføringen av de tre «grønne» miljøboligene. 


– Vi brukte Huntons plater på soverommene, og Bergene Holms vedlikeholdsfrie løsninger som vi synes er fineVi har også brukt en energisparende klimasentral fra FlexitDet er en god start på vei i riktig retning, konkluderer Anders.  


Han forteller at her på Ringerike, er det aller mest populært med moderne hus, med unntak av noen tradisjonelle innimellom. RingeriksHus kan tegne ditt drømmehus akkurat slik du vil ha det, men Anders forteller at de aller fleste som regel finner noe som faller i smak i huskatalogen. Det er også fullt mulig å ta utgangspunkt i et ferdig hus i huskatalogen, og gjøre noen endringer dersom man ønsker det.  


Flere prosjektboliger i sikte
RingeriksHus bygger både på egne tomter og kundenes tomter. Helst skulle de hatt langt flere egne tomter å bygge på, men slike tomter er dessverre en mangelvare i dag 


– Å få tak i enkeltstående, løse tomter, er veldig vanskelig. Man må være på banen for å få egne områder, og kanskje regulere selv og gjøre hele den jobben. Men vi ser at det absolutt er et stort trykk på markedet med felt, sier Anders.  


I år sluttfører de et stort felt på Hausbygd med 27 enheter, og fremtiden er godt rigget for RingeriksHus gjennom flere avtaler og reguleringer. Anders understreker at det er en stor fordel å være med i Hellvik Hus-kjeden, og ser med stor glede frem til fremtidensom blant annet innebærer flere spennende prosjekter 


– Vi føler at Hellvik Hus har et godt grunnlag på boliger og hyttersamtidig som de begynner å bli gode på prosjektboliger – som er en dreining Hellvik Hus har gjort sentralt. 


I tillegg til at RingeriksHus er en Gaselle-bedrift, gikk Hellvik Hus av med seieren i boligprodusentenes kundetilfredshetsmåling i 2016 og 2020.  


– Det er en pris som henger veldig høyt, og det var et bevisst mål å få den tilbake i 2020Det gjelder å ha fokus i de leddene som erå gjøre få feil, finne løsninger og å være tydelig med kundene. Kommunikasjon er utrolig viktig, poengterer Anders avslutningsvis.  

Les mer...

2021-05-01 17.30

ttbygg3

Derfor bør du unne deg en snekker

Artikkel Totalentreprenøren T&T Bygg AS, tilbyr et bredt spekter av oppussingstjenester for bolig og næring i Vestfold.
anleggsgartnerost2

Engasjert og erfarent anleggsgartnerfirma skaper imponerende utemiljøer

Artikkel Anleggsgartner Øst AS, har en lang kunnskap og bred ekspertise i anleggsgartnerfaget, med mangfoldige tjenester som strekker seg fra private hager til imponerende prosjekter innenfor offentlige områder.
Til hjemmesiden

    Kontaktinformasjon

    compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

    Farvel til tradisjonell leksehjelp?

    Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

    sigmund-eTgMFFzroGc-unsplash

    Digitale møter: Tips for nybegynnere

    Sagt ja til å holde dine første digitale møter? Tips om hvilken plattform, tekniske problemer & møteagenda finner du her.

    93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

    Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

    Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

    Arkiv