192020w1192020w3192020w2

Hopp deg til bedre helse

Å hoppe på en trampoline er ikke bare lek og moro for de minste – det er også en knallgod trening for hele kroppen!

– Trampolinehopping er den beste treningsformen som finnes, forteller Martin Chetkowski med stor overbevisning.


Martins utsagn stemmer godt overens med trenden som råder på omtrent alle treningssentre i Norge nå for tiden. Trampolinehopping er en skånsom - og ikke minst utrolig morsom treningsmetode, som styrker kjernemuskulaturen og trener hele kroppen på en effektiv måte. Du forbrenner faktisk flere kalorier når du hopper på en trampoline enn når du tar deg en løpetur – det er faktisk helt sant!


I tillegg er en trampoline en fin treningsarena om sommeren for snowboard-entusiasten som vil øve på triks og vedlikeholde treningen frem til vintersesongen starter igjen – enten med eller uten et såkalt «bounceboard».


Fra treningsapparat til lekeapparat
Men de aller fleste av oss forbinder kanskje trampolinehopping med lystig barnelek i hagen.


– Vi bodde i Texas i mange år, og da hadde vi en stor, rund Jumpking-trampoline i hagen der som vi brukte masse! Og da vi flyttet tilbake til Norge i 1992, fulgte den med i containeren. Vi satte den opp i hagen på Nesbru, og det kom mange barn! Det var veldig få som hadde trampoline i Norge på den tiden, forteller Christina Chetkowski.


– Vi skjønte at: «oi, her var det noe som kanskje kunne være spennende!». Da fikk faren min, Kurt, agenturet på det i Skandinavia.


Og slik ble Jumpking AS født, på midten av 90-tallet. Pallen med den første lille, prøvende trampoline-leveransen, forsvant på to minutter og bekreftet Chetkowskis hypotese om at det så absolutt var et marked for trampoliner i Norge.  


Runde, ovale og rektangulære
Bedriften styres i dag som den gang, av familien Chetkowski. I dag holder Jumpking til på Ramstadsletta på Høvik i Bærum – med trampolinene ustilt utendørs på rekke og rad, klare for å testhoppes av store og små. Det nyeste på trampolinefronten er ovale og rektangulære trampoliner som ikke tar fullt så stor plass som de runde.



Trampoliner, ekstrautstyr og reservedeler, kan enten bestilles her på Høvik eller via deres hjemmeside, og den serviceinnstilte familien tilbyr seg alltid å hjelpe til med pålastning.


– Vi får gode skussmål på service, er raske til å sende ut, og løser alltid problemer, sier en smilende Christina.


Hun forteller at trampolinesalget hadde et skikkelig rekordår i 2000, mens salget gikk litt ned et par år etterpå grunnet konkurranse fra butikker som selger svært billige trampoliner.


– Det var en periode med nedgang da de billige trampolinene inntok markedet, men det tok ikke lang tid før den norske familien forsto at det ikke er den samme kvaliteten. Jeg vil nesten ikke kalle det konkurranse lenger. Folk vil ha kvalitet, fastslår hun.


En hoppende nasjon
Nå står familien Chetkowski overfor en hektisk periode. Vår- og sommersesongen er derimot svært værbetont, og en sommer med masse regn er ikke så mye bedre for salget enn en uvanlig varm sommer. Likevel selger trampoliner som varmt hvetebrød. Det holder faktisk at én familie bestemmer seg for å kjøpe en trampoline, så følger ofte hele nabolaget etter.


– Når man først selger en Jumpking, så ser naboen den og skjønner at det er kvalitet, og tenker at «en sånn vil jeg også ha!»


Og en trampoline fra Jumpking er skikkelig kvalitet. Den kraftige rammen av galvanisert stål, er stabil og robust. De største trampolinene har 22 centimeter lange fjærer i et stort antall, som sikrer maksimal sprett.


Tar sikkerhet på alvor
Før i tiden var det ikke vanlig å ha sikkerhetsnett, men i dag vil nesten alle ha det. Med et integrert sikkerhetsnett som går rett opp i rammen, slipper du den gamle, tungvinte metoden med braketter.


– Det var en idé som vi kom med, faktisk! Det er mye lettere å montere og demontere, og det ser mye bedre ut. Før hang og slang sikkerhetsnettet på utsiden, og da kunne man fortsatt enten falle ut eller trå igjennom. Her lander du isteden på en myk duk, men har du sikkerhetsnettet på utsiden lander du jo på fjærene, utdyper Christina.


Broren Martin, nikker enig:


– Vi vet hvor svakhetene er og har direkte kontakt med fabrikken, så vet vi hvordan vi fikser de eventuelle svakhetene. Siden vi har gjort endringer og fikset designet i løpet av årene, så vi får vi også det beste produktet som går an å få!


Søsknene Chetkowski forteller at trampolinene fra Jumpking har så god kvalitet at de faktisk kan gå i arv fra en generasjon til en annen.


– Noen ganger kommer det folk inn til oss og sier at de har kjøpt en Jumpking for 20 år siden, smiler Christina.



Les mer...

2019-05-16 09.45

safeline4

Smart teknologi gjør dette til framtidens heis

Artikkel SafeLine har levert heisalarmsystemer siden 90-tallet, og er en stor aktør i Europa med over 350 000 installasjoner. Nå lanseres SafeLine LYRA – enheten som digitaliserer heistrafikken, forutser vedlikehold...
dynamicengineering2

Dynamic Engineering AS: Revolusjonerer oppdrettsnæringen med sitt Dynamic FishEye kontrollsystem

Artikkel

    Kontaktinformasjon

    compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

    Farvel til tradisjonell leksehjelp?

    Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

    national-cancer-institute-NFvdKIhxYlU-unsplash

    Å jobbe som vikar

    Å jobbe som vikar via et vikarbyrå i Norge har mange fordeler, men det kan også være svært gunstig for en bedrift å innleie fra bemanningsforetak.

    sigmund-eTgMFFzroGc-unsplash

    Digitale møter: Tips for nybegynnere

    Sagt ja til å holde dine første digitale møter? Tips om hvilken plattform, tekniske problemer & møteagenda finner du her.

    Arkiv