Rennesøydrakten

Suzannas lille systue

Suzannas lille systue ble startet opp i september 2015 på Rennesøy utenfor Stavanger. Her kan du få reparert ødelagte klær, få sydd nye plagg, eller få designet noe helt unikt.

Suzanna Freeman-Fanuelsen er snart 48 år, og driver Suzannas lille systue. Hun beskriver seg selv som en kreativ sjel som liker utfordringer. 

 

De to siste årene har hun brukt på idémyldring, undersøking og tegning, til hun til slutt kom frem til det endelige resultatet: Rennesøydrakten. Det er et festplagg som er laget av de beste materialene man kan få tak i i Norge. 

 

Gudbrandsdalens Uldvarefabrik AS leverer stoffet til drakten, Solberg Spinderi leverer baskerlin og et nydelig forstoff. Møre Bånd og Vev vever nydelige bånd til drakten. 

Sjalet er vevd av Therese Sogn fra Innslag AS, og Felagi Tekstiltrykk skal sørge for  å trykke mønsteret i broderiet, som stammer fra klosteret på Rennesøy. Sølvet til Rennesøydrakten er designet av Suzanne selv, og produseres av Sølvsmeden på Finnøy. Rabbelbabbel har stått for illustrasjonene av drakten, og Suzanne er nå i full gang med å gjøre sin idé til virkelighet.

 

Hun skal selv brodere og sy Rennesøydrakten, sammen med ei lokal dame, og planlegger til og med å starte et sykurs neste år for de som selv ønsker å lære seg den gamle kunsten.

 

– Jeg er så takknemlig for at jeg har muligheten til å lage et slikt fantastisk festplagg. Festdrakten vil være et plagg for alle som er glad i Rennesøy, har tilknytning til stedet, eller er utflyttet. Drakten er også for de som bare er glad i denne nydelige øya utenfor Stavanger. 

 

Med sin brede erfaring og store pågangsmot er Suzanne forhåpentligvis klar med å ferdigstille prototypen denne senhøsten, og føler seg trygg i sitt store prosjekt.

 

– Superkjekk jobb jeg har! I min karriere har jeg gjort alt fra å designe mønster på damebind, til å sy store puter til benker for firmaer, samt fått lov til å være kreativ og produsere masse flotte klesplagg. Jeg er så takknemlig for denne flotte jobben jeg har. 


Suzanna123

Les mer...

2018-08-06 12.45

safeline4

Smart teknologi gjør dette til framtidens heis

Artikkel SafeLine har levert heisalarmsystemer siden 90-tallet, og er en stor aktør i Europa med over 350 000 installasjoner. Nå lanseres SafeLine LYRA – enheten som digitaliserer heistrafikken, forutser vedlikehold...
ttbygg3

Derfor bør du unne deg en snekker

Artikkel Totalentreprenøren T&T Bygg AS, tilbyr et bredt spekter av oppussingstjenester for bolig og næring i Vestfold.

Kontaktinformasjon

national-cancer-institute-NFvdKIhxYlU-unsplash

Å jobbe som vikar

Å jobbe som vikar via et vikarbyrå i Norge har mange fordeler, men det kan også være svært gunstig for en bedrift å innleie fra bemanningsforetak.

article1

Beste stedene å campe i Norge

Norge er et campingparadis, med sitt dramatiske landskap og overflod av campingmuligheter. Enten du leter etter en avsidesliggende campingplass ved sjøen eller på fjellet, har vi dekket deg.

hellofresh

Hvordan skape mer hygge på kjøkkenet

For mange er matlaging bare en av hverdagens plikter, en ndvendighet som nesten går på autopilot. Brødskiver smøres, poteter koker og oppvasken går, alt uten at du tar deg mye tid til å tenke over det. Kjøkkenet er gjerne ikke det første rommet du forbinder med hygge og kos, men vi mener det burde være det.

Arkiv