aamodtblikk3aamodtblikk1aamodtblikk2aamodtblikk4aamodtblikk6aamodtblikk5

Vil bli Sørlandets fremste blikkenslager

Blikkenslagerfirmaet Aamodt Blikk i Søgne, opplever en stadig økende oppdragsmengde takket være sitt gode rykte i Agder. – Jeg føler det bare går én vei, og det er oppover, sier en daglig leder som aldri slutter å sikte høyt.

Blikkenslager Arnfinn Aamodt, har vært aktiv som blikkenslager helt siden 1988, og har opparbeidet seg en kompetanse som de færreste i hans yrke har. Det var ikke helt uten grunn at Arnfinn ble headhuntet av Roger og Vidar Aamodt i 2008, og siden den tid har det bare gått oppover for den mellomstore Søgne-bedriften.  


– Det har vært veldig bra, og arbeidsmengden har bare økt og økt! Jeg føler det bare går én vei, og det er oppover, smiler Arnfinn Aamodt, daglig leder i Aamodt Blikk.  Alt under ett tak 
Aamodt Blikk er innhuset i et stort bygg i Lohnelier, sammen med både snekkere, rørleggere, malere og en eiendomsutvikler. Her får både privat- og proffkunden med andre ord omtrent alt under ett tak! 


– Vi har i grunnen alt fra a til å her, og vi holder på med å bygge et nytt bygg på Mjåvann der vi skal få inn elektriker òg. Så da blir nesten alle fag samlet når vi flytter dit i august 2022, forteller Arnfinn muntert.  


Aamodt Blikk har et eget verksted der de produserer og skreddersyr alt til hver enkelt kunde, og av utvendig blikk går det som oftest i materialene aluminium, stålplater, sink og kobber.  


– Vi skreddersyr alle beslagene til hvert enkelt prosjekt. Først måler vi ute på plassen, så går vi inn og produserer det, og ut og monterer det, opplyser Arnfinn.  Den typiske kunden er snekkere i forskjellige firmaer, men de har også noen private kunder innimellom.  


– Vanlige privatkunder kan gjerne ringe og høre om vi har tid og anledning, og har vi det, så stiller vi opp og fikser! 


Stort spekter av tjenester 
Aamodt Blikk jobber både med innvendig ventilasjon og utvendig blikk, så det er et svært bredt område som Søgne-bedriften favner. 


– Utvendig er det for eksempel bånntekking av tak, takrenner, pipebeslag og luftehatter, og det går veldig mye av utvendig beslag på vinduer og innvendig beslag for dekorasjon. Det er bare fantasien som setter grenser for mye av det! Og så har vi da ventilasjon, som går på lufta og inneklimaet i huset. Så det er et veldig stort spekter, forteller Arnfinn.  


Av ventilasjonsprodukter, kjøper Aamodt Blikk inn ferdigproduserte kjøle- og varmeanlegg og aggregat, som de monterer ute hos kunden. Det geografiske området strekker seg fra Søgne til Lindesnes, Farsund og Vennesla, og mange av de 11 ansatte i bedriften har dessuten svennebrev innen blikkenslageryrket med bred kompetanse innen både blikk og ventilasjon.  Selv begynner Arnfinns arbeidsdag allerede halv seks på morgenen, og slutter ikke før rundt 17-19 på kvelden. Den arbeidsomme daglige lederen trives nemlig like godt ute på felten som på kontoret, og har utvilsomt jobbet beinhardt for sitt gode rykte:  


– Skal du være daglig leder, drive et godt firma og prøve å få det til å gå bra, så må du jobbe for det, understreker han.  


– Vi må hele tiden være i forkant for å hanke inn jobber, og foreløpig har vi fått inn en god del nå i 2022, kan Arnfinn røpe.  


Store prosjekter 
Aamodt Blikk har nylig ferdigstilt et stort prosjekt innen utvendig blikk i Byhaven i Kristiansand. Det store bygget med rundt 165 leiligheter, var den største blikkenslagerjobben som Arnfinn noen gang har vært med på, og blikkenslagerfirmaet har dessuten hatt gleden av å være med på flere store prosjekt i Agder den siste tiden.  


– Vi har akkurat avsluttet et annet ganske stort prosjekt på Vindmøllegangen ved den gamle flaggfabrikken; et eksklusivt bygg med 16 leiligheter med mye utvendig blikkenslagerarbeid. Det er harde konkurranser, men av og til får vi det til, og da er det kjempebra, sier Arnfinn, som setter stor pris på å få tildelt store oppdrag.  


Det går mye av leilighetsbygg og vanlige hus på blikkenslagerdelen, men Aamodt Blikk samarbeider også med aktøren Agderventilasjon når det gjelder ventilasjonsoppdragene, og tilbyr alltid kundene sine en reklamasjonsrett på fem år. For selv om konkurransen her i Agder er hard, så har Aamodt Bygg rykte på seg for å være en seriøs aktør som ordner opp om det skulle være noe.  – Vi leverer på tiden, for det er veldig viktig. Kvaliteten på arbeidet skal være bra, og ved reklamasjon, så ordner vi opp. Det skal være ordentlig når vi leverer, og så lenge kunden er fornøyd, så er jeg fornøyd, poengterer Arnfinn med et varmt smil.  


Arnfinn er nøye på at de ikke skal vokse for fort, men han har likevel store fremtidsvisjoner for sitt blikkenslagerfirma i tiden som kommer.  


– Visjonen er å bli Sørlandets fremste blikkenslager. Målet er å bli knallgod, rett og slett, smiler han avslutningsvis.  


Les mer...

2022-02-01 15.45

national-cancer-institute-NFvdKIhxYlU-unsplash

Å jobbe som vikar

Artikkel Å jobbe som vikar via et vikarbyrå i Norge har mange fordeler, men det kan også være svært gunstig for en bedrift å innleie fra bemanningsforetak.
røroshytta8

Holder den norske hyttetradisjonen i live

Artikkel Røroshytta AS er Norges ledende laftehytteprodusent, med lange tradisjoner og høy kvalitet på sine hytter. Gjennom Røroshytta Innlandet AS, bygger de skreddersydde og tradisjonsrike hytter i tømmer, som...
Til hjemmesiden

  Kontaktinformasjon

  • AAMODT BLIKK & VENTILASJON AS
  • Mail
  • Hjemmeside
  • Facebook
  • Telefon:
   907 54 071
  • Adresse:
   Østre Lohnelier 65, 4642 SØGNE
  compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

  Farvel til tradisjonell leksehjelp?

  Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

  hellofresh

  Hvordan skape mer hygge på kjøkkenet

  For mange er matlaging bare en av hverdagens plikter, en ndvendighet som nesten går på autopilot. Brødskiver smøres, poteter koker og oppvasken går, alt uten at du tar deg mye tid til å tenke over det. Kjøkkenet er gjerne ikke det første rommet du forbinder med hygge og kos, men vi mener det burde være det.

  93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

  Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

  Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

  Picture1

  Hvilke typer stomi finnes? Få gode råd om stomiutstyr her!

  I Norge lever mange med stomi. Les om de 3 vanligste typene stomi: colostomi, ileostomi og urostomi.

  article1

  Beste stedene å campe i Norge

  Norge er et campingparadis, med sitt dramatiske landskap og overflod av campingmuligheter. Enten du leter etter en avsidesliggende campingplass ved sjøen eller på fjellet, har vi dekket deg.

  sport24

  Faktorer å tenke på ved valg av treningsklær

  Liker du å trene, men hater klærne du må ha på deg? Vel, du er ikke alene. Mange mennesker føler det slik. Derfor prøver sportsklærfirmaer alltid å komme opp med nye og innovative måter å gjøre klærne deres mer komfortable på.

  Arkiv