aamodtblikk3aamodtblikk1aamodtblikk2aamodtblikk4aamodtblikk6aamodtblikk5

Vil bli Sørlandets fremste blikkenslager

Blikkenslagerfirmaet Aamodt Blikk i Søgne, opplever en stadig økende oppdragsmengde takket være sitt gode rykte i Agder. – Jeg føler det bare går én vei, og det er oppover, sier en daglig leder som aldri slutter å sikte høyt.

Blikkenslager Arnfinn Aamodt, har vært aktiv som blikkenslager helt siden 1988, og har opparbeidet seg en kompetanse som de færreste i hans yrke har. Det var ikke helt uten grunn at Arnfinn ble headhuntet av Roger og Vidar Aamodt i 2008, og siden den tid har det bare gått oppover for den mellomstore Søgne-bedriften.  


– Det har vært veldig bra, og arbeidsmengden har bare økt og økt! Jeg føler det bare går én vei, og det er oppover, smiler Arnfinn Aamodt, daglig leder i Aamodt Blikk.  Alt under ett tak 
Aamodt Blikk er innhuset i et stort bygg i Lohnelier, sammen med både snekkere, rørleggere, malere og en eiendomsutvikler. Her får både privat- og proffkunden med andre ord omtrent alt under ett tak! 


– Vi har i grunnen alt fra a til å her, og vi holder på med å bygge et nytt bygg på Mjåvann der vi skal få inn elektriker òg. Så da blir nesten alle fag samlet når vi flytter dit i august 2022, forteller Arnfinn muntert.  


Aamodt Blikk har et eget verksted der de produserer og skreddersyr alt til hver enkelt kunde, og av utvendig blikk går det som oftest i materialene aluminium, stålplater, sink og kobber.  


– Vi skreddersyr alle beslagene til hvert enkelt prosjekt. Først måler vi ute på plassen, så går vi inn og produserer det, og ut og monterer det, opplyser Arnfinn.  Den typiske kunden er snekkere i forskjellige firmaer, men de har også noen private kunder innimellom.  


– Vanlige privatkunder kan gjerne ringe og høre om vi har tid og anledning, og har vi det, så stiller vi opp og fikser! 


Stort spekter av tjenester 
Aamodt Blikk jobber både med innvendig ventilasjon og utvendig blikk, så det er et svært bredt område som Søgne-bedriften favner. 


– Utvendig er det for eksempel bånntekking av tak, takrenner, pipebeslag og luftehatter, og det går veldig mye av utvendig beslag på vinduer og innvendig beslag for dekorasjon. Det er bare fantasien som setter grenser for mye av det! Og så har vi da ventilasjon, som går på lufta og inneklimaet i huset. Så det er et veldig stort spekter, forteller Arnfinn.  


Av ventilasjonsprodukter, kjøper Aamodt Blikk inn ferdigproduserte kjøle- og varmeanlegg og aggregat, som de monterer ute hos kunden. Det geografiske området strekker seg fra Søgne til Lindesnes, Farsund og Vennesla, og mange av de 11 ansatte i bedriften har dessuten svennebrev innen blikkenslageryrket med bred kompetanse innen både blikk og ventilasjon.  Selv begynner Arnfinns arbeidsdag allerede halv seks på morgenen, og slutter ikke før rundt 17-19 på kvelden. Den arbeidsomme daglige lederen trives nemlig like godt ute på felten som på kontoret, og har utvilsomt jobbet beinhardt for sitt gode rykte:  


– Skal du være daglig leder, drive et godt firma og prøve å få det til å gå bra, så må du jobbe for det, understreker han.  


– Vi må hele tiden være i forkant for å hanke inn jobber, og foreløpig har vi fått inn en god del nå i 2022, kan Arnfinn røpe.  


Store prosjekter 
Aamodt Blikk har nylig ferdigstilt et stort prosjekt innen utvendig blikk i Byhaven i Kristiansand. Det store bygget med rundt 165 leiligheter, var den største blikkenslagerjobben som Arnfinn noen gang har vært med på, og blikkenslagerfirmaet har dessuten hatt gleden av å være med på flere store prosjekt i Agder den siste tiden.  


– Vi har akkurat avsluttet et annet ganske stort prosjekt på Vindmøllegangen ved den gamle flaggfabrikken; et eksklusivt bygg med 16 leiligheter med mye utvendig blikkenslagerarbeid. Det er harde konkurranser, men av og til får vi det til, og da er det kjempebra, sier Arnfinn, som setter stor pris på å få tildelt store oppdrag.  


Det går mye av leilighetsbygg og vanlige hus på blikkenslagerdelen, men Aamodt Blikk samarbeider også med aktøren Agderventilasjon når det gjelder ventilasjonsoppdragene, og tilbyr alltid kundene sine en reklamasjonsrett på fem år. For selv om konkurransen her i Agder er hard, så har Aamodt Bygg rykte på seg for å være en seriøs aktør som ordner opp om det skulle være noe.  – Vi leverer på tiden, for det er veldig viktig. Kvaliteten på arbeidet skal være bra, og ved reklamasjon, så ordner vi opp. Det skal være ordentlig når vi leverer, og så lenge kunden er fornøyd, så er jeg fornøyd, poengterer Arnfinn med et varmt smil.  


Arnfinn er nøye på at de ikke skal vokse for fort, men han har likevel store fremtidsvisjoner for sitt blikkenslagerfirma i tiden som kommer.  


– Visjonen er å bli Sørlandets fremste blikkenslager. Målet er å bli knallgod, rett og slett, smiler han avslutningsvis.  


Les mer...

2022-02-01 15.45

sunoinstallasjon7

Fra solcelleinstallasjoner til totalleverandør av energieffektiviseringstjenester

Artikkel Suno Installasjon i Bergen møter fremtidens energibehov, og har lykkes i å tilpasse seg et svingende marked. Dette med et utvidet tjenestespekter som inkluderer solcelleinstallasjoner, energirådgivning...
ilder3

Omdefinerer teknologi med nyskapende teknologiløsninger

Artikkel Ilder AS i Bergen er en teknologibedrift som utvikler digitale løsninger for nasjonale og internasjonale selskaper. Med et åpent sinn for ukonvensjonelle løsninger og nye bruksområder, jobber Ilder tett...
Til hjemmesiden

  Kontaktinformasjon

  • AAMODT BLIKK & VENTILASJON AS
  • Mail
  • Hjemmeside
  • Facebook
  • Telefon:
   907 54 071
  • Adresse:
   Østre Lohnelier 65, 4642 SØGNE
  vidaxl

  Fem måter å nyte mer tid utendørs

  Uansett hvor du bor, om det er i et hus med hage, en leilighet, eller en hybel, er det synd om du ikke utnytter sjansen til å tilbringe ekstra tid ute, spesielt i sommermånedene. Når solen er ute og temperaturen stiger, er det mange som liker å få litt frisk luft og naturlig D-vitamin. Men kanskje synes du det er vanskelig å forlate hjemmet av en eller annen grunn? Heldigvis er det ingen grunn til bekymring. Vi har samlet en liste over måter å lokke deg selv til å begi deg ut i den solfylte naturen.

  article1

  Beste stedene å campe i Norge

  Norge er et campingparadis, med sitt dramatiske landskap og overflod av campingmuligheter. Enten du leter etter en avsidesliggende campingplass ved sjøen eller på fjellet, har vi dekket deg.

  compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

  Farvel til tradisjonell leksehjelp?

  Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

  Arkiv