fenstadbygg5fenstadbygg2fenstadbygg3fenstadbygg4

Denne lokale entreprenøren har holdt på siden 1969

Med aner tilbake til 1969, holder Fenstad Bygg stand på Øvre Romerike som den lokale entreprenøren man virkelig kan stole på. – Vi har fokus på lokale, fagutlærte og faste ansatte, sier daglig leder Per Johnsen.

Fenstad Bygg startet som en liten familiedrevet byggmesterbedrift i 1969. Trygve Johnsen, som startet byggefirmaet for 53 år siden, sitter faktisk fortsatt den dag i dag som styreleder i en alder av 77 år, mens Trygves bror, Per Johnsen, er daglig leder i familiebedriften som flere av hans brødre også har vært involvert i.


– Jeg begynte i 1975, så det er noen år siden det nå, sier Per innledningsvis med en varm latter.


Samarbeider med eiendomsselskap
Fenstad Bygg har i løpet av årene gått fra å være en liten familiebedrift til å bli en større tømrerbedrift med rundt 25 ansatte. Suksessen og det gode ryktet som de har opparbeidet seg i Øvre Romerike, førte til at eierne etablerte det samarbeidende eiendomsselskapet Øvre Romerike Eiendom i 1995. Trygves sønn, Pål Anders Johnsen, er daglig leder i eiendomsselskapet, og hovedeier i begge.


– Det er Øvre Romerike Eiendom som utvikler tomter; alt fra råtomter til byggeklare tomter, og så er det Fenstad Bygg som setter opp husene. Det fungerer godt siden det er de samme folka og de samme eierne, forklarer Per.Ved å ha fokus på lokale, fagutlærte og faste ansatte, har Fenstad Bygg fått et velfortjent godt rykte på Øvre Romerike. Da Prognosesenteret hadde sin årlige kundetilfredshets-undersøkelse, kom den lokale tømrerbedriften faktisk på andre plass i hele Norge!


– Når man er lokal, så er du nødt til å oppføre deg, spøker Per.


– Vi har alltid kun hatt faste ansatte. Vi tar inn 1-2 lærlinger hvert år og har fokus på å lære dem opp og forme dem selv – da får man ofte det beste resultatet, forteller han videre.


Bygger så billig som mulig
Nedslagsfeltet til Fenstad Bygg er områdene Ullensaker, Elverum, Nes, Eidsvoll og Sørum på Øvre Romerike. Stort sett går det i småhus og eneboliger i tre for tømrerbedriften, som dessuten er medlem i Mesterhuskjeden.Privatkunder som har egne tomter de ønsker å bygge på, er primærkunden til Fenstad Bygg. Men siden det ikke er så lett for privatkunder å skaffe tomter, er de nødt til å ha fokus på eiendomsutvikling også, igjennom søsterselskapet. I skrivende stund har de et nytt felt på gang på Jessheim, der det skal bygges hele 250 boliger.


– Det er ett av de største feltene vi har vært borti, og der skal vi sannsynligvis bygge frem til 2036. Vi har hatt store prosjekter før også, og vi driver også med et stort prosjekt nå på Nes, med 120 enheter, forteller Per.


– Det blir spennende å se hvordan salget vil gå på de husene vi har satt opp for salg nå. Vi har fokus på at vi stort sett skal bygge så billig som mulig, for desto billigere vi klarer å bygge, desto billigere klarer vi å selge husene våre. Det er noe vi alltid har med oss, for desto tryggere arbeidsplass har vi, smiler Per avslutningsvis.


Les mer...

2022-08-01 08.00

reliable3

Rask levering av trygge sprinklersystem fra anerkjent leverandør

Artikkel Fra New York til Norge: Reliables sprinklerprodukter har banet vei for en tryggere tilværelse for nordmenn siden 1973.
Løvaasmaskin4

Stor og solid entreprenør på Vestlandet går i bresjen for miljøtiltak i anleggsbransjen

Artikkel Med et nyskapende syn på miljø og bærekraft, har entreprenøren Løvaas Maskin AS farget anleggsbransjen grønn og blitt en foretrukken entreprenør på Vestlandet.
Til hjemmesiden

  Kontaktinformasjon

  • FENSTAD BYGG AS
  • Mail
  • Hjemmeside
  • Facebook
  • Telefon:
   63 94 87 60, (mobil): 90 57 18 01
  • Adresse:
   Jessheim Næringspark, Elektroveien 5, 2069 JESSHEIM
  hellofresh

  Hvordan skape mer hygge på kjøkkenet

  For mange er matlaging bare en av hverdagens plikter, en ndvendighet som nesten går på autopilot. Brødskiver smøres, poteter koker og oppvasken går, alt uten at du tar deg mye tid til å tenke over det. Kjøkkenet er gjerne ikke det første rommet du forbinder med hygge og kos, men vi mener det burde være det.

  article1

  Beste stedene å campe i Norge

  Norge er et campingparadis, med sitt dramatiske landskap og overflod av campingmuligheter. Enten du leter etter en avsidesliggende campingplass ved sjøen eller på fjellet, har vi dekket deg.

  compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

  Farvel til tradisjonell leksehjelp?

  Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

  Arkiv