spesialteknikk1spesialteknikk3spesialteknikk4spesialteknikk5spesialteknikk6spesialteknikk7

Unike sikteskuffer forenkler jobben til entreprenører, anlegg og bønder

Spesial Teknikk AS, satser stort på innovative produkter som kverner og sikteskuffer. – Du slipper å kjøpe eller leie inn et stort sikteverk; dette gjør du kun ved hjelp av denne maskinen, forteller daglig leder Bård Even Kvamme om sikteskuffene som sikter massene rett på plassen.

Spesial Teknikk AS i Søgne, ble startet av Bård Even Kvamme og hans far i 2013. Bedriften skulle vise seg å bli en stor suksess, og nå venter en spennende og lys fremtid for den framoverlente Søgne-bedriften med fem ansatte. 


– Erfaringen vi hadde med oss da vi startet, var stort sett innen smelteverk, pukkverk, tungindustri, noe innen gjenvinning, transportanlegg og foredling av masser. Vi så ganske fort at vi ville ha større innrykk i gjenvinninga, forteller Bård Even Kvamme, daglig leder i Spesial Teknikk AS. Forenkler jobben betraktelig 
Ved å lytte til hva kundene ønsker og å være på plass fort om det skulle være noe, har bidratt til at Spesial Teknikk er der de er i dag. Og ved hjelp av sitt helt unike produktsortiment, kan de tilby spesialprodukter til anleggs – og gjenvinningsbransjen, bønder og entreprenører.  


– Vi har de siste årene utviklet en serie med syv forskjellige sikteskuffer for gravemaskiner og hjullastere, og det er bare tre leverandører i verden som lager de på lignende måte. Vi prøvde å føre det merket i Norge tidligere, men følte at det ikke holdt god nok standard. Så med vår erfaring innen sikting, satte vi oss ned og bygde opp vår egen serie fra lesten av, og gjorde den kraftigere der vi kunne. Resultatet er i bunn og grunn et mye mer gjennomgått produkt, som vi nå produserer mye av til utlandet, kan Bård Even fortelle.  


Sikteskuffene forenkler jobben til entreprenører og bønder betraktelig, og målet er å distribuere sikteskuffene over hele verden.  – En sikteskuff er veldig grei for entreprenører som står på et prosjekt. Da kan du sikte massene og gjøre dem brukbare om igjen på plassen, så slipper du å kjøre vekk på deponi og du slipper kanskje unna med ett lass istedenfor ti! Skuffene er såpass effektive at du slipper å kjøpe eller leie inn et stort sikteverk; dette gjør du kun ved hjelp av denne maskinen, opplyser han. 


Sikteskuffer til gjenvinning 
Og for en bonde som kanskje har en hel jordhaug med forskjellige komponenter, så er det bare å helle jorden i skuffen og starte maskinen. Maskinen sikter nemlig både jord, flis, biomasse og gips.  


– Maskinen har polyuretan-stjerner som er montert på aksler, som spinner rundt. Da begynner massen å «leve», og når den er satt på standard, så sikter den ut matjord på 20 millimeter, men det kan justeres. Da får du ut et rent, fint sluttprodukt som du kan bruke til det meste, sier Bård Even med et smil. 


Sikteskuffen kan brukes til så mangt, også innen gjenvinning. Spesial Teknikk har nemlig interkommunale kunder innen gjenvinning, som bruker deres sikteskuffer til kverning ved gjenvinning. 


– Det blir mer og mer strengt for alle som driver innen gjenvinning. Tidligere var det mindre utvalg i fraksjoner, som vi kaller det. Nå skal alt foredles og ut i egne strømmer, og der kommer disse sikteskuffene til sin rett, fastslår han.  Spesial Teknikk har mange spennende og innovative produkter på tegnebrettet, og har i dag et stort sortiment av produkter innen transport og foredling av forskjellige typer masser, deriblant båndtransportører, vibrasjonsmatere, vibrasjonssikter og rørmatere. En stor og god kunde som de leverer mye til, er den landsdekkende elektrokjeden Elkem.  


– Elkem har svære ovnstopper som de fyller med flis, koks og alt mulig. Da leverer vi gjerne en pakke på 8-10 vibrasjonsmatere; det er en maskin med to vibrasjonsmotorer som er montert på siden, som leverer et antall kilo med det de skal ha i ovnen.  


Spesial Teknikk får sine helelektriske kverner til avfallsanlegg levert av den østerrikske produsenten Lindner, som produserer kvernene på oppdrag fra Spesial Teknikk. – Det er ingen som har de samme produktene i Europa, som disse har. De leverer noe som ingen annen kan levere, og er så langt fram i tid, skryter Bård Even om kvern-produsenten.  


Kort responstid og god oppfølging 
Bård Even medgir at Spesial Teknikk likevel opplever litt konkurranse til tross for sine unike produkter, men at de scorer høyt på responstid og kundeoppfølging dersom noe skulle skje med maskinene. 


– Oppfølging av maskiner er kjempeviktig, for eksempel om det er noe nedetid på én av disse avfallskvernene. Dette er jo hovedpulsåren i en gjenvinningsbedrift, og hvis den stopper, vil fjellet med søppel hope seg opp veldig fort. 


Og dersom noe slikt skulle skje en kunde – uansett hvor i landet kunden befinner seg, så hiver Spesial Teknikk seg umiddelbart på det neste flyet og løser situasjonen! 


– Det er et mantra vi alltid har hatt, og som har hatt mye å si for hvor vi er i dag, understreker den serviceinnstilte daglige lederen med et smil.  

Les mer...

2022-03-01 10.30

sunoinstallasjon7

Fra solcelleinstallasjoner til totalleverandør av energieffektiviseringstjenester

Artikkel Suno Installasjon i Bergen møter fremtidens energibehov, og har lykkes i å tilpasse seg et svingende marked. Dette med et utvidet tjenestespekter som inkluderer solcelleinstallasjoner, energirådgivning...
Shyer3

Øker sikkerhetsnivået med uproblematiske IT-tjenester

Artikkel Med en personlig vri på tradisjonelle IT-tjenester, skiller IT-leverandøren Shyer seg ut ved å tilby en effektiv brukeropplevelse – med IT-løsninger som ikke bare løser umiddelbare utfordringer for sine...
Til hjemmesiden

  Kontaktinformasjon

  national-cancer-institute-NFvdKIhxYlU-unsplash

  Å jobbe som vikar

  Å jobbe som vikar via et vikarbyrå i Norge har mange fordeler, men det kan også være svært gunstig for en bedrift å innleie fra bemanningsforetak.

  hellofresh

  Hvordan skape mer hygge på kjøkkenet

  For mange er matlaging bare en av hverdagens plikter, en ndvendighet som nesten går på autopilot. Brødskiver smøres, poteter koker og oppvasken går, alt uten at du tar deg mye tid til å tenke over det. Kjøkkenet er gjerne ikke det første rommet du forbinder med hygge og kos, men vi mener det burde være det.

  hytte

  Utnytt din gamle hyttes potensiale

  Hyttekulturen står sterkt i det norske samfunnet. Mange har hytter som har gått i arv gjennom generasjoner, og som med tiden trolig har blitt slitt og trenger oppussing. I dag bygges det nye hytter for fullt, og dessverre blir mange eldre hytter stående tomme eller revet ned for å bygge nytt. 

  Arkiv