birkelandbruk5birkelandbruk1birkelandbruk2birkelandbruk3birkelandbruk7birkelandbruk6birkelandbruk4

Drive-in, eksperthjelp, og smarte løsninger hos Sørlandets nytenkende byggevarekjede

Med slagordet «kvalitet og kompetanse i alle ledd», får proff- og privatkunden god hjelp med alt fra a til å hos Byggvell.

Det har vært noen travle tider i den ærverdige Lyngdals-bedriften det siste halvannet året. Med en kraftig vekst og en omsetningsøkning på over 150 millioner kroner så langt i år, ligger fremtiden godt til rette for Birkeland Bruk og byggevarekjeden Byggvell.  


Tredelt drift 
Her ved hovedkontoret til Birkeland Bruk i Handelsparken i Lyngdal, finner du Byggvell i første etasje, teknisk avdeling i andre etasje, og  sentral salgsavdeling, samt administrasjonsavdelingen for kjeden og konsernet i tredje etasje. Birkeland Bruk har røtter fra over 100 år tilbake i tid, mens Byggvell-butikkene er av nyere dato, der den første butikken slo opp dørene for en del år siden.

  

– I Birkeland Bruk har vi flere sider av driften; vi har produksjon med høvleri, impregnerings- og prekutt-anlegg oppe på Kvås, og så har vi byggevaresalgsbiten - som foregår i Byggvell-kjeden, forklarer Arnt Helge.  


Foto: Media Sør


Byggvell er Birkeland Bruks egen kjede, med syv utsalg fra Vennesla, via Lyngdal, Farsund, Kvinesdal, Moi, Egersund og på Sola.


– Det er drive-in i den ene delen, og innendørs butikk i den andre. Inne i butikken sitter selgerne, og der finner du alt som ikke er trelast eller volumprodukter, som festemidler og elverktøy etc. Tanken er at vi skal ha alt som tømreren trenger, pluss litt til fastslår en munter Arnt Helge med et smil.  


Foto: Media Sør


En faghandel for proffen (og deg med ti tommeltotter) 
Selv om rundt syv av ti kunder hos Byggvell er proffkunder, har de like mye til privatkunden som proffkundene. 


– Vi har alltid hovedfokus på at vi er en faghandel. Kommer du inn og lurer på noe, så koster det ingenting å få hjelp og svar på spørsmål. Det er bare å komme inn, for her har vi folk med erfaring og kompetanse, og som har vært borti de aller fleste byggrelaterte spørsmål tidligere. Det er en trygghet, for selv om du ikke har ti tommeltotter kan alle iblant føle seg som at man har det. Da er det godt å få råd av en fagmann, smiler han.  


For en del år siden, la Birkeland Bruk ned det tradisjonelle sagbruket, og la om driften. Arnt Helge, skryter stort av gjengen på Kvås, som raskt og effektivt produserer opp ønsket høvlet trelast på bestilling.  



– Det er ekstremt mange gode folk som jobber hos oss og veldig mange av dem har jobbet her i mange år. Det sitter lang og god erfaring og kompetanse der oppe som er helt uvurderlig. Den siste tiden når omsetningen føyk til værs i vår, og volumetterspørselen gikk opp 40-50 prosent på våre egenproduserte varer, så gira de ytterligere opp, bretta opp ermene og bare gjør jobben som trengs uten å si at «dette går ikke», eller «dette får vi ikke til». Jeg er ekstremt imponert over gjengen, skryter den ydmyke direktøren.  


Kvalitet og kompetanse i alle ledd 
Byggvells nye slagord lyder «kvalitet og kompetanse i alle ledd».  


– Det som skal kjennetegne oss også i fremtiden er at vi skal ha fagpersoner i alle ledd. Fra lastebilsjåførene til proffselgerne ute i butikken. Vi skal ha fagfolk som virkelig skjønner hva kundene våre snakker om, og hva de trenger hjelp til, fastslår Arnt Helge.  


Likevel er Byggvell og Birkeland Bruk små i den store sammenhengen, og det er en del fordeler med det. De er nemlig raske til å snu seg rundt når en kunde trenger rask hjelp; kanskje står kunden på byggeplassen og har bommet på kledningen. Da kan de levere ny ferdig beiset kledning på få dager kontra flere uker som er vanlig blant en del av konkurrentene.  



– Vi vet hvordan byggefirmaene trenger å få varene levert, hvordan de ønsker ordrene strukturert, og hvordan de ønsker at vi skal ligge på forskudd for å hjelpe dem med å planlegge. Da får de en mer optimalisert hverdag med en høyest mulig grad av produksjon og fakturerbare timer ute på byggeplassen, istedenfor at de trenger å bruke masse tid inne på kontoret eller på kveldstid. Det skal vi hjelpe dem med isteden, understreker Arnt Helge avslutningsvis.  

 

Les mer...

2021-11-01 12.30

safeline4

Smart teknologi gjør dette til framtidens heis

Artikkel SafeLine har levert heisalarmsystemer siden 90-tallet, og er en stor aktør i Europa med over 350 000 installasjoner. Nå lanseres SafeLine LYRA – enheten som digitaliserer heistrafikken, forutser vedlikehold...
newtracksny6

Realiser gründerdrømmen med produktutvikling som imponerer investorer

Artikkel NewTracks AS, hjelper bedrifter og personer med å realisere et produkt – fra idé til serieproduksjon, og kan levere et presentabelt produkt med strøken emballasje.
Til hjemmesiden

    Kontaktinformasjon

    vidaxl

    Fem måter å nyte mer tid utendørs

    Uansett hvor du bor, om det er i et hus med hage, en leilighet, eller en hybel, er det synd om du ikke utnytter sjansen til å tilbringe ekstra tid ute, spesielt i sommermånedene. Når solen er ute og temperaturen stiger, er det mange som liker å få litt frisk luft og naturlig D-vitamin. Men kanskje synes du det er vanskelig å forlate hjemmet av en eller annen grunn? Heldigvis er det ingen grunn til bekymring. Vi har samlet en liste over måter å lokke deg selv til å begi deg ut i den solfylte naturen.

    article1

    Beste stedene å campe i Norge

    Norge er et campingparadis, med sitt dramatiske landskap og overflod av campingmuligheter. Enten du leter etter en avsidesliggende campingplass ved sjøen eller på fjellet, har vi dekket deg.

    sigmund-eTgMFFzroGc-unsplash

    Digitale møter: Tips for nybegynnere

    Sagt ja til å holde dine første digitale møter? Tips om hvilken plattform, tekniske problemer & møteagenda finner du her.

    Arkiv