byggmesteroddkjell1byggmesteroddkjell6byggmesteroddkjell3byggmesteroddkjell4byggmesteroddkjell5

Derfor bør du bruke en takstmann ved kjøp og salg av bolig

Byggmester og takstmann Odd Kjell Skjørli, forteller hvorfor det er blitt stadig viktigere med en takstmann i ulike situasjoner. – En takstmann er en forholdsvis gunstig investering: gevinsten kan være mye større og kan gange seg mange ganger!

Odd Kjell Skjørli har en bakgrunn som tømrer og bonde, og har drevet for seg selv i rundt 15 år. Før den tid jobbet han en del år i lokale bedrifter, og opparbeidet seg en mangeårig og lang erfaring fra stillingene som bygg- arbeids- og prosjektleder; en uvurderlig erfaring som ligger til grunn for at han i dag er virksom som takstmann med medlemskap i Byggmesternes Takseringsforbund.   


– Det ligger i navnet; du må være byggmester og ha jobbet et visst antall år som byggmester før du kan være med i forbundet. Da har du automatisk opparbeidet deg en god del erfaring og kompetanse, og er ofte litt opp i årene, forklarer takstmann Odd Kjell.  Tilbyr takstmann-tjenester i Oslo 
Odd Kjell holder til i Lyngdal, og driver i hovedsak med takst- og byggetjenester samt noen byggeoppdrag som byggesøknader og tegninger. Det primære nedslagsfeltet er Agder og Lister, men Odd Kjell reiser ved behov gjerne helt opp til Åseral, Setesdal, Sirdal og Knaben. Han har dessuten en personlig tilknytning til Oslo, og kan derfor også tilby takstmann-tjenester på Østlandet i samarbeid med ni forskjellige takstmenn hos Oslo Takstkontor. Stort sett er det privatpersoner i forskjellige situasjoner, som tar kontakt med Odd Kjell.  


– Jeg driver i hovedsak med takst ved kjøp og salg av boliger, leiligheter og hytter. Om du skal ha en forsikring på et salg, må du i dag ha en tilstandsrapport. Men skipper du den forsikringen og går til en megler, så anbefaler de å ha en takstmann. Derfor er det eierskifterapporter som er hovedsegmentet til en takstmann. Men vi jobber også med verditakst via private eller advokat, forteller Odd Kjell. 


En annen stor del av Odd Kjells hverdag, er skade- og reklamasjonstakster av alle mulige skader på bolig og eiendom, gjennom private. Av og til blir en takstmann også innleid i konfliktsaker, da via en advokat.  


– Advokaten anbefaler kunden at man må leie inn en uavhengig takstmann for å vurdere og beskrive skaden slik at advokaten kan jobbe med det videre. Derfor jobber vi tett opp mot advokater, og hjelper dem som har havnet i kinkige situasjoner, fastslår den erfarne takstmannen.  


Odd Kjell utfører også arealmålinger og uavhengig kontroll på nybygg. Sterkt anbefalt 
Ved kjøp og salg av bolig er det ifølge Odd Kjell, viktig å være grundig med takseringsarbeidet – enten du er kjøper eller selger.  


– Det er jo noen ganger den største investeringen og salget du gjør i livet, og da anbefales det å ha en god takstmann som kan skrive en god rapport. Det gjør at du er trygg på det du selger eller kjøper, og det er mindre sjanse for at det blir konflikter i ettertid, understreker han.  


Det er også sterkt anbefalt at meglere bruker en takstmann. Da bruker de ofte faste takstmenn som de føler seg trygge på og som de vet gjør en god jobb. 


– Det er ikke uvanlig at samme megler og takstmann går hånd i hånd gjennom flere tiår, forteller Odd Kjell, som selv har hatt gleden av å jobbe med flere meglere i løpet av de fem årene han har jobbet som takstmann.  


Odd Kjell kan opplyse at de nye endringene i regelverket ved kjøp og salg av bolig; avhendingsloven, krever at våtrom og kjellere blir nøye kontrollert med avanserte måleinstrumenter. I tillegg må vann/avløp og det elektriske anlegget fremlegges dokumentasjon og kontrolleres.  


– Med endringene i regelverket blir det mer ansvar på selgeren, som må opplyse om alt han vet. Typiske ting som folk ofte vil skjule, er kanskje fukt i kjeller, eller skader man har fikset halvhjertet på selv og som fort kan bli veldig kostbart å ordne opp i.  Unngå å bli lurt 

Takstmann Odd Kjell tilbyr også en tjeneste som blir stadig mer populær, nemlig takstmann på visning eller ved overtagelse. Da går Odd Kjell sammen med både kjøperen og selgeren, for å sikre at alt kommer med på kontrakten.   


– Det er det mange som gjerne vil ha, spesielt i byene eller hvis man har lite greie på bygg. Det er en trygghet for å ikke bli lurt, understreker han.  


– En takstmann er en forholdsvis gunstig investering: gevinsten kan være mye større og kan gange seg mange ganger, konstaterer Odd Kjell.   


Ofte går det på ryktebørsen for takstmann Odd Kjell, men han ønsker seg gjerne enda flere kunder i Agder. Ved at han også har lokasjon i Oslo, er han derimot svært fleksibel og kan ta så å si alt mellom Agder og Oslo! 


– Kundene må ikke være redde for å ta kontakt. Mange ringer bare fordi de lurer på forskjellige ting, og det må de gjerne gjøre, forsikrer han og smiler.  

Les mer...

2022-03-01 11.30

ampisolering6

Billigst for privatkunden: Miljøvennlig isolasjon kutter kostnader

Artikkel AMP Isolering utfører isolasjonsoppdrag for privatkunder og entreprenører over hele Østlandet – med det miljøvennlige, tidsbesparende og kostnadseffektive produktet blåseull. – Det blir tett og fint...
vestfoldbetong2

Betongaktør i Vestfold vil gjøre anleggsbransjen grønnere

Artikkel Vestfold Betong ble etablert i 2014 og er blitt en betydelig leverandør av betong i Vestfold og omegn. Nå satser den ekspansive betongaktøren stort på miljøet – med en grønnere maskinpark og betongklosser...
Til hjemmesiden

  Kontaktinformasjon

  hellofresh

  Hvordan skape mer hygge på kjøkkenet

  For mange er matlaging bare en av hverdagens plikter, en ndvendighet som nesten går på autopilot. Brødskiver smøres, poteter koker og oppvasken går, alt uten at du tar deg mye tid til å tenke over det. Kjøkkenet er gjerne ikke det første rommet du forbinder med hygge og kos, men vi mener det burde være det.

  vidaxl

  Fem måter å nyte mer tid utendørs

  Uansett hvor du bor, om det er i et hus med hage, en leilighet, eller en hybel, er det synd om du ikke utnytter sjansen til å tilbringe ekstra tid ute, spesielt i sommermånedene. Når solen er ute og temperaturen stiger, er det mange som liker å få litt frisk luft og naturlig D-vitamin. Men kanskje synes du det er vanskelig å forlate hjemmet av en eller annen grunn? Heldigvis er det ingen grunn til bekymring. Vi har samlet en liste over måter å lokke deg selv til å begi deg ut i den solfylte naturen.

  compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

  Farvel til tradisjonell leksehjelp?

  Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

  Arkiv