flytentreprenor2flytentreprenor1flytentreprenor3flytentreprenor4flytentreprenor5flytentreprenor6

Store vekstambisjoner for fremoverlent entreprenørselskap

Flyt Entreprenør er totalentreprenøren som vektlegger trivsel og kompetanseutvikling blant sine ansatte. Med en sterk bedriftskultur, er entreprenøren godt rustet for videre vekst med sine to avdelinger i Oslo og Bergen.

Entreprenørselskapet Flyt Entreprenør, spesialiserer seg på å levere tjenester innen nybygg, rehabilitering, oppussing og tilbygg til profesjonelle kunder. Flyt Entreprenør ble startet av gründer Christan Kloster i 2015, som ønsket å tenke nyskapende i entreprenørbransjen.  

– Jeg ville gjøre ting på en litt annen måte; være mer innovativ og bruke nye systemer. Jeg startet i det små i 2015 – helt alene i et leid kontor på Hasle. Flyt Entreprenør ble deretter bygd stein for stein, og i dag er vi 58 ansatte, forteller Christian Kloster innledningsvis.  


Flyt i alle ledd 
I starten drev Flyt Entreprenør hovedsakelig med kontorombygninger og rehabilitering av bygg – mens de i dag er en anselig totalentreprenør i Stor-Oslo, med hovedtyngde på større prosjekter, nybygg og næringsbygg.  

– Vi har hatt en god flyt siden oppstarten ved at vi gjør en tilfredsstillende jobb helt fra prosjektering til gjennomføring og etterarbeid. Vi skal ta vare på kunden, leietakerne og den innleide konsulenten, og det skal være flyt i alle ledd, konstaterer Kloster. 

Flyt Entreprenør er Miljøfyrtårnsertifiserte, og er langt fremme når det gjelder bærekraft og det grønne skiftet. Ved å gjenbruke og ta vare på ressurser så langt det er mulig, håper den ekspansive totalentreprenøren å vinne enda flere offentlige prosjekter.  

Foto fra prosjekt: Hegdehaugsveien 26

– Vi jobber veldig mye med miljø, bærekraft og seriøsitet. I fjor hadde vi en ledersamling hvor vi lanserte  de fornyede verdiene våre, og presenterte for våre medarbeidere at vi skal ha mer fokus på seriøsitet, noe som tydelig gjenspeiles i våre nye verdier. Nå jobber vi aktivt med å inkludere hele organisasjonen i seriøsitetsarbeidet vårt. Dette fordi vi møter stadig større krav fra kunder – men minst like viktig – for å tiltrekke oss de riktige medarbeiderne, og bidra til fellesskapet i næringen, forklarer daglig leder Daniel Olafsen. 

Stort geografisk nedslagsfelt 
Olafsen forteller at de per dags dato regner på flere offentlige anbud, og at de i dag holder på med å ferdigstille to større jobberriving og oppbygging av nye leiligheter fordelt på fem bygg i Væringkleiva, og oppføring av åtte moderne eneboliger med felles underjordisk garasjeanlegg.  

Selv om hovednedslagsfeltet er Stor-Oslo, har Flyt Entreprenør også en avdeling i Bergen hvor man har gjennomført prosjekter i Trondheim, Bergen, Kristiansand og Stavanger.  

– Vi har noen store kunder som befinner seg utenfor vårt nedslagsfelt, og for de riktige prosjektene og kundene ser vi absolutt mulighet for å ekspandere geografisk, poengterer Kloster.  

Foto fra prosjekt: Sult

I 2022 startet Flyt Entreprenør selskapet Flyt Service, som tar seg av mindre oppdrag i Østlandsområdet – med fokus på effektivitet og kundeservice. 

– Vi så at kundene etterspurte mindre oppdrag som var for små for å sette en prosjektleder på, og vi valgte å starte Flyt Service av to grunner; for å kunne gi noe tilbake til våre nøkkelmedarbeidere ved at de fikk være med på eiersiden i selskapet, og for at vi med et adskilt og litt mindre selskap kunne ta på oss små serviceoppdrag, utdyper Kloster.  

Fire år tidligere, bestemte en prosjektleder fra Flyt Entreprenør seg for å gjøre noe med den konservative arbeidsmåten som møtte arbeiderne ved byggeplassen. Resultatet ble selskapet Certior AS, som har utfordret den tradisjonelle HMS-tavlen med en digitalisert tavleløsning.  

– Når det gjelder HMS, er byggbransjen fryktelig konservativ. Det går mye i flytting av papirer frem og tilbake. Vi ønsket å forenkle HMS-tavlen ved å digitalisere alle papirer ved at arbeiderne isteden kunne logge inn digitalt på byggeplassen og signere alle dokumenter direkte på en skjerm, forklarer Kloster om den nyskapende arbeidsmetoden.  

Med innovasjon i årene og et hjerte som banker for høy kompetanse og kvalitet, mottok Flyt Entreprenør Gaselleprisen i 2023 - for tredje gang siden oppstarten i 2015 

– Det synes vi er utrolig stas, og det viser at vi gjør noe riktig, uttrykker Kloster. 

Foto fra prosjekt: Finn.no kantine

Bidrar til å skape lønnsomme prosjekter 
Verdiene fremoverlent, langsiktighet, yrkesetikk og teamwork, sikrer kundene en entreprenør som kan å tenke utenfor boksen; at alle myndighetskrav, lover og regler blir oppfylt i prosjektene, hvor det stabile arbeidsmiljøet er en viktig bidragsyter til å skape lønnsomme prosjekter. Det gir grobunn for videre stabil vekst og forutsigbarhetMed en god og transparent bedriftskultur som legger vekt på trivselen til de ansatte, har Flyt Entreprenør store ambisjoner om å vokse med sine ansatte.  


– Det at Flyt vokser - med god økonomi, skaper stabilitet og trygghet for kunder da vi har planer om å være her lenge og ta større markedsandeler. Samtidig gir det en trygghet for våre ansatte, og det åpner seg opp muligheter for den som ønsker internt i bedriften. Å gi våre ansatte nye muligheter syntes jeg er spesielt givende, sier Daniel Olafsen 

 Jeg er veldig opptatt av at alle skal føle seg velkomne og at vi skal ha en god kultur der alle skal kjenne alle, presiserer Kloster. Jeg må innrømme at det ikke er like lett når vi er over 50 stykker, men alle blir likevel gratulert med dagen. Det har vi fått mange koselige tilbakemeldinger på, uttrykker den ydmyke gründeren.  

Foto fra prosjekt: NIO House Bergen og Stavanger

Flyt Entreprenør har en tydelig ambisjon om å fortsette å vokse. Og med en daglig leder og prosjektsjef som kommer fra større organisasjoner med ansvar for store prosjekter – har Flyt Entreprenør erfaringen som kreves for å gjennomføre komplekse prosjekter med en særdeles god flyt.   

– Vi har utvilsomt kunnskapen «in house». Det gjelder bare at kundene gir oss sjansen til å vise hva vi kan, avslutter Christian Kloster.  

Les mer...

2024-06-03 14.15

Shyer3

Øker sikkerhetsnivået med uproblematiske IT-tjenester

Artikkel Med en personlig vri på tradisjonelle IT-tjenester, skiller IT-leverandøren Shyer seg ut ved å tilby en effektiv brukeropplevelse – med IT-løsninger som ikke bare løser umiddelbare utfordringer for sine...
reliable3

Rask levering av trygge sprinklersystem fra anerkjent leverandør

Artikkel Fra New York til Norge: Reliables sprinklerprodukter har banet vei for en tryggere tilværelse for nordmenn siden 1973.
Til hjemmesiden

    Kontaktinformasjon

    national-cancer-institute-NFvdKIhxYlU-unsplash

    Å jobbe som vikar

    Å jobbe som vikar via et vikarbyrå i Norge har mange fordeler, men det kan også være svært gunstig for en bedrift å innleie fra bemanningsforetak.

    compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

    Farvel til tradisjonell leksehjelp?

    Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

    sigmund-eTgMFFzroGc-unsplash

    Digitale møter: Tips for nybegynnere

    Sagt ja til å holde dine første digitale møter? Tips om hvilken plattform, tekniske problemer & møteagenda finner du her.

    Arkiv