teltkongenjuli1teltkongenjuli5teltkongenjuli4teltkongenjuli3teltkongenjuli2teltkongenjuli6teltkongenjuli7teltkongenjuli8teltkongenjuli9

Ny container tar Norge med storm

Teltkongen AS har enerett på å selge quickbuild-containere i Norge; en ny type container som tar lite plass og er enkel å montere. – Mange blir veldig positivt overrasket over hvor enkel den er å montere, konstaterer «teltkongen» Ole Kristian Ormestad.

Helt fra Ole Kristian Ormestad var veldig ung, har den store interessen vært kjøp og salg. Han startet med å selge mobiltelefoner og ladere da han bare var 11 år, og den unge kremmeren kunne skimtes bak kassa både på Mix og Kiwi i skoleferiene.Etter hvert som årene gikk hadde Ole Kristian opparbeidet seg en arbeidslivserfaring som bare de færreste på hans alder hadde, og da han var ferdig på videregående var det økonomistudier som skulle oppta hans tid. Veien videre gikk til Maxbo Stokke der han ble varehussjef – en arbeidsplass der han fortsatt bygger karriere.


– Jeg har mye kapasitet og liker at det skjer noe, så jeg startet Teltkongen samtidig som jeg jobbet på Maxbo på dagtid, konstaterer Ole Kristian muntert.


Satset stort på telt
Da Ole Kristian fikk mulighet til å ta over en forhandleravtale fra en som solgte lagerhaller, bestemte han seg nemlig for å satse stort på salg av telt gjennom bedriften Teltkongen AS. Rett før pandemi-lockdown i 2020, hadde Ole Kristian akkurat gjort et kjempestort innkjøp av taktelt, markiser, popup-telt og lagerhaller. Han fryktet det verste da avbestillingene rant inn i mars 2020.


– Da gikk jeg en veldig usikker tid i vente, men i løpet av mai snudde det helt plutselig og alle takteltene ble utsolgt fordi alle skulle feriere i Norge, forteller han.


Tar Norge med storm
Til tross for de dystre utsiktene det første driftsåret, solgte Teltkongen bra med telt, og i løpet av årene har sortimentet økt med flere og flere produkter.– Vi har fire ulike taktelt-modeller, og av de modellene finnes det opp til tre forskjellige størrelser per modell, så der har vi et veldig bredt sortiment. Vi har også markiser man kan supplere med myggnetting eller komplette hele vegger, og vi selger mye av popup-telt – også kalt messetelt, i flere forskjellige farger og størrelser, utdyper Ole Kristian.


I tillegg til å ha mer eller mindre alt man trenger for å reise på langtur i et par uker, er Teltkongen helt alene i Norge om å selge flatpakkede containere fra den tyske kvalitetsprodusenten BOS.


– Det er veldig få som har hørt om det, men de som har kommet over det er veldig positivt overrasket! Vi selger quickbuild-containere både til byggebransjen og privatpersoner som ønsker å bruke de til lagring. Quickbuild-containerne er enkle å montere, og man trenger ingen kranbil for å flytte de; bare to mann som klapper de ned og løfter rett på hengeren, sier en entusiastisk Ole Kristian.
Lagerhaller fra fire til 240 kvadratmeter finnes fra i år også i Teltkongens sortiment – en løsning som er utrolig smart dersom man trenger en kjapp løsning for lagring.


– Det kan også være en genial vareløsning om man ønsker å sette opp en lagerhall og få «det lille ekstra». I tillegg er det en kjapp og grei løsning for en produksjonsbedrift som skal lagre biler, hengere eller råstoff, poengterer Ole Kristian.Spennende fremtidsplaner 
Teltkongen sender varer over hele landet, og Ole Kristian merker at etterspørselen har økt kraftig siden oppstarten for litt over tre år siden.


– Nettsiden vår fikk en nylansering i januar i år, og er under stadig utvikling. Vi leverer pop-up telt til både privatpersoner og bedrifter, og jeg ønsker å utvide denne delen og bli en større aktør i Norge med tiden, røper Ole Kristian om de spennende fremtidsplanene.


Som et supplement til den større satsingen mot kjeder, kommer Teltkongen til å lansere to nye taktelt-modeller neste år, og i tillegg tilby en enda større «range».For å skille seg ytterligere ut i markedet er «teltkongen» Ole Kristians overordnede mål å strekke seg langt når det kommer til service, og svare på henvendelser selv på ugunstige tider.


– Jeg tror jeg scorer veldig høyt på tilgjengelighet og service, siden jeg svarer på mail og telefon både kvelder og helger så langt det lar seg gjøre. Jeg prøver det ytterste for at folk skal få med seg varene sine, selv om det er helg. Jeg ønsker å ha en sunn omsetning og vekst, og målet mitt er å doble omsetningen. Og nå som jeg har et nytt lager og reolsystem, føler jeg meg i hvert fall rigget for å klare det, fastslår en blid Ole Kristian Ormestad.

Les mer...

2023-08-08 10.15

aritma3

Fra Telepay til ISO 20022: Dette er løsningen for en sømløs overgang

Artikkel Aritma AS er en betydelig aktør innen finansiell infrastruktur. Aritma tar seg av datakonverteringen og gjør betalingsprosessen mer forutsigbar og smidig for bedrifter i møte med bankenes overgang fra...
Løvaasmaskin4

Stor og solid entreprenør på Vestlandet går i bresjen for miljøtiltak i anleggsbransjen

Artikkel Med et nyskapende syn på miljø og bærekraft, har entreprenøren Løvaas Maskin AS farget anleggsbransjen grønn og blitt en foretrukken entreprenør på Vestlandet.
Til hjemmesiden

  Kontaktinformasjon

  national-cancer-institute-NFvdKIhxYlU-unsplash

  Å jobbe som vikar

  Å jobbe som vikar via et vikarbyrå i Norge har mange fordeler, men det kan også være svært gunstig for en bedrift å innleie fra bemanningsforetak.

  article1

  Beste stedene å campe i Norge

  Norge er et campingparadis, med sitt dramatiske landskap og overflod av campingmuligheter. Enten du leter etter en avsidesliggende campingplass ved sjøen eller på fjellet, har vi dekket deg.

  93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

  Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

  Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

  Arkiv