194026w2194026w4194026w3194026w1

Sliter du med muskelsmerter eller migrene? Da bør du oppsøke Cryoklinikken Porsgrunn!

Hos Cryoklinikken Porsgrunn kan du få redusert både smerter, betennelser og fettceller, ved hjelp av en helt naturlig kuldebehandling.

I et stort åpent lokale midt i Storgata i Porsgrunn holder Cryoklinikken til, og der sitter eier og driver Anette Pedersen klar til å ta imot dagens gjester.


– Det har vært forsket på cryoterapi i mange tiår, men det er først i det siste at det har begynt å ta av, forteller Anette.


Cryo er gresk, og betyr kulde. Behandlingsmetoden innebærer å bruke en sonde som holder en temperatur på opptil minus 10, og gi et termisk sjokk. Dette har utrolig mange effekter: Smertestillende effekt, betennelseshemmende effekt, vasomotorisk effekt som bedrer blodstrømmen i vev, og nevrologisk effekt, som Anette utnytter for å bryte ned triggerpunkter.


– Derfor gir cryobehandling et ekstraordioinært bra resultat ved behandling av både akutte og kroniske idrettsskader, som for eksempel strekkskader eller senebetennelser, i tillegg til akutte og kroniske smerter i muskler og ledd generelt. Fibromyalgipasienter, for eksempel, viser seg å ha god effekt av denne behandlingen, da de har mye smerter i muskelvevet. I tillegg kan man eliminere mengden fettceller i et ønsket område. Fettcellene eliminerer seg selv ved å bli utsatt for kulde over tid, så ved hjelp av cryo vil man gradvis eliminere fett på ønsket område, være seg magefett, valker på armer, lår og dobbelthake, forteller hun. 


– Selvsagt vil også lymfesystemet påvirkes, legger hun til. Bedre på én behandling
Det var egentlig ganske tilfeldig at Anette åpnet egen klinikk. Etter endt femårig studie som akupunktør, flyttet hun fra Oslo til Porsgrunn for å komme nærmere mor og søster som bor i Porsgrunn. Akupunktur er et vanskelig yrke å leve av, spesielt når man ikke har bygd seg opp et nettverk i byen. Derfor bestemte hun seg for å satse på noe eget, og åpnet Cryoklinikken i 2016. Først på vestsiden, før hun flyttet inn i de nye lokalene i Storgata våren 2019. Hun stortrives i jobben.


– Jeg får gode tilbakemeldinger, og kundene mine er fornøyde. Det er spesielt gøy når man behandler folk som har hatt skader og vondt i over 30 år, og som føler de har prøvd alt. Så kommer de til meg og blir mye bedre på bare én behandling. Det gir en veldig god følelse å kunne hjelpe, forteller Anette.


– Som akupunktør er jeg opptatt av god sirkulasjon i hele kroppen, i alle organer og vev, og cryobehandling gjør nettopp det. Jeg bruker det også i behandling av bihulebetennelser i kombinasjon med akupunktur.Løfteeffekt på huden

– Cryoterapi er en ufarlig og smertefri behandling uten negative bivirkninger. Behandlingen kjennes kun som en behagelig kjølig massasje. En av bieffektene ved cryobehandling, er at den stimulerer kollagen-produksjonen i kroppen. Dette skjer ved økt blodsirkulasjon, enzym-og proteinproduksjon.


– Vi slutter egentlig å produsere kollagen naturlig ved 25-30 års-alderen. Kollagen er et viktig protein som blant annet bidrar til smidig og elastisk hud. Derfor kan cryoterapi minske både rynker og akne, forteller Anette.


Behandler migrene

Anette var en av de første i Norge som startet med cryobehandlinger. I blant annet USA har cryo vært en trend i en årrekke, nettopp på grunn av dens mange virkeområder. Anettes kundegruppe består hovedsakelig av godt voksne mennesker, men hun understreker at behandlingsmetoden gir fordeler for folk i alle aldre. Hun behandler blant annet personer med migrene.


– Jeg har flere kunder som kommer hit for spenningshodepine og migrene. Noen opplever veldig stor effekt av kun én behandling, men det er oftest nyttig å ta flere for å “snu mønsteret”. Den gode effekten mot migrene skyldes at musklene i nakken blir mye mykere når man får kuldebehandlingen. Inn med friskt oksygenrikt blod, og ut med avfallsstoffer som gir stram og vond muskulatur. 


I kombinasjon med cryobehandlingen gir hun også massasje.


– Først kjøler jeg ned ønsket område, for å løse opp og drenere, deretter masserer jeg. Man kan gå å få en klassisk massasje hos meg selvsagt, men med cryobehandling får du en turboeffekt, den går mye dypere enn en vanlig massasje, og gir mye bedre og en langvarig effekt, forteller hun.


Farlig med Paracet

Samfunnets krav til å prestere, alltid levere og mye stress i hverdagen, gjør at mange tyr til legemidler. For smerter, depresjoner, søvnproblemer, - alle vil ha en “quick fix”. I butikkhyllene står de reseptfrie, smertestillende legemidlene side om side, enkle å få tak i når behovet melder seg.


– Alt for mange vet ikke farene ved å knaske for mye på Paracet og Ibux, sier Anette, og det virker som om det ikke er ønskelig at vi skal vite om disse farene heller. Det er viktig å ha en naturlig tilnærming til et problem. Legemidler kamuflerer bare problemet, det fikser det ikke. Med blant annet cryo, massasje og akupunktur, kan du løse problemet, istedenfor å kamuflere. Trening vil dessuten hjelpe de aller fleste med det aller meste.


Kjente idrettskunder

– Jeg har også hatt veldig god effekt på strekk-skader! At man kan redusere restitusjonstiden med opptil 50 prosent er jeg ikke i tvil om, i tillegg til at smertene også reduserer tilsvarende, sier hun.


Blant kundegruppen hennes finnes også kjente idrettsnavn, blant annet fotballspilleren Olivier Occéan. Den tidligere Odd-spilleren går jevnlig til Cryoklinikken for å få behandlet strekkskader og muskelsmerter.


– Det hjelper meg masse å gå hit, blant annet for å forebygge skader. I tillegg får jeg bedre restitusjon mellom kamper og treninger. Jeg anbefaler alle som vil ta godt vare på kroppen sin å ta turen til Cryoklinikken, avslutter Occéan.


Les mer...

2019-10-23 14.30

flytentreprenor2

Store vekstambisjoner for fremoverlent entreprenørselskap

Artikkel Flyt Entreprenør er totalentreprenøren som vektlegger trivsel og kompetanseutvikling blant sine ansatte. Med en sterk bedriftskultur, er entreprenøren godt rustet for videre vekst med sine to avdelinger...
Mindeblikk2

Kvalitetsbevisst blikkenslagerbedrift hever standarden til blikkenslageryrket

Artikkel Med et slagord som lyder «kvalitet, enkelt og greit», er Minde Blikk AS en blikkenslager som er nøyaktig til fingerspissene og som bryr seg om å levere høy kvalitet.
Hjemmeside

  Kontaktinformasjon

  • CRYOKLINIKKEN PORSGRUNN
  • E-post
  • Hjemmeside
  • Facebook
  • Telefon:
   90 53 78 83
  • Adresse:
   Storgata 132 (2.etasje), 3915 Porsgrunn
  hytte

  Utnytt din gamle hyttes potensiale

  Hyttekulturen står sterkt i det norske samfunnet. Mange har hytter som har gått i arv gjennom generasjoner, og som med tiden trolig har blitt slitt og trenger oppussing. I dag bygges det nye hytter for fullt, og dessverre blir mange eldre hytter stående tomme eller revet ned for å bygge nytt. 

  article1

  Beste stedene å campe i Norge

  Norge er et campingparadis, med sitt dramatiske landskap og overflod av campingmuligheter. Enten du leter etter en avsidesliggende campingplass ved sjøen eller på fjellet, har vi dekket deg.

  hellofresh

  Hvordan skape mer hygge på kjøkkenet

  For mange er matlaging bare en av hverdagens plikter, en ndvendighet som nesten går på autopilot. Brødskiver smøres, poteter koker og oppvasken går, alt uten at du tar deg mye tid til å tenke over det. Kjøkkenet er gjerne ikke det første rommet du forbinder med hygge og kos, men vi mener det burde være det.

  Arkiv