183046pfa183046iu183046ui183046fpr

Et naturlig stopp for bilkjørerne

Langs E16 ved Steinsfjorden suser bilkjørerne forbi i sjette gir. Ved en av avkjørslene ligger et perfekt stopp for enhver sjåfør: kafeen Vik Skysstasjon og Pizzabakeren

Siden 1985 har Vik Skysstasjon stått plassert ved veikanten ved Steinfjorden, og i fjor ble Pizzabakeren åpnet. Daglig leder ved Vik Skysstasjon og Pizzabakeren, Amund Johansen, forteller at spisestedene tilbyr både catering og bespisning inne.

  • - De fleste av kundene våre kommer fra veien. Derfor har vi tilpasset maten vi serverer for sjåfører som er farten og er sultne på et måltid som er både sunt, enkelt og rimelig.

Johansen forteller at kafeen vektlegger ferske råvarer av høy kvalitet. De ønsker å kunne tilfredsstille både dem som ønsker et sunt måltid og dem som setter pris på tradisjonell fast food.


183046ui

 

Hjemmelaget mat

- Vi har mye hjemmelaget mat på begge spisestedene. På Vik Skysstasjon lager de ansatte blant annet hjemmelaget raspeball, snitsel og biffsnadder. Alle middagsgjester får også salatbuffé, noe som har virkelig vært en suksess. Da får de mulighet til å velge mellom ulike grønnsaker og dressinger selv. Man kan også kjøpe en dessertbuffé til en veldig god pris, og da er det bare å spise så mye dessert man klarer, ler Johansen.


Mat og drikke får de levert fra store leverandører som Gilde, Tine, Bama, Coca Cola og Grillstad. Johansen har valgt disse leverandørene på grunn av kvalitetssikring, men han utelukker ikke muligheter for å få inn mer kortreist.

  • - Det viktigste for oss er at det blir gjort riktig og at kunden går ut av spisestedet mett og fornøyd. Vi ansatte jobber knallhardt for kafeen, og alle goder vi får inn går tilbake til kunden gjennom lavere kundepriser og bedre tilbud. Dette er viktig for oss, understreker daglig leder.


Gulasjsuppe og kålstuing

Utenfor kafeen suser trafikken forbi. Inne på kafeen sitter stamkunder rolig og prater sammen. Flere av de nyter sin faste lunsjkaffe, mens andre spiser varme måltider. Vi kan se nye reisende som parkerer utenfor og går inn. De ser nysgjerrig på menyen, i håp om å finne et godt måltid, før de kaster seg ut på veien igjen. Johansen forteller oss at gulasjsuppen til Vik Skysstasjon har blitt en klassiker blant kundene.

  • - Gulasjsuppe er noe vi har fast året rundt, rett og slett på grunn av etterspørsel. Vi har prøvd oss på løksuppe og andre gode supper, men det er gulasjsuppen som er folkefavoritten. Om vinteren og høsten er dette en super suppe som komplementerer årstiden på grunn av dens smak og krydder, bemerker han.

  • - Ellers er også kålstuing en annen favoritt blant kundene, legger han til ivrig.

En sentral leverandør for Vik Skysstasjon er Bama. Fra denne aktøren mottar bedriften frukt og grønt fem ganger i uken.
– Bama er veldig nøye på råvarer og grønnsakskutting. Noe som er viktig for oss når det kommer til leverandører er at de skal levere noe som er ferskt og av høy kvalitet, forklarer han.


183046iu


Åpning av Pizzabakeren

Kjelleren til Vik Skysstasjon ble tidligere brukt som et selskapslokale, der kunder kunne arrangere bryllup og andre type arrangementer. Johansen og de andre ansatte bestemte seg for å gjøre noe mer med lokalet, og den 12.september 2017 åpnet de opp Pizzabakeren.

  • - Vi bestemte oss fort for at vi ønsket å lage pizza, og da var Pizzabakeren et naturlig valg. Konseptet til Pizzabakeren er å lage ferske pizzabunner hver dag og å servere pizzaene med gode, sunne råvarer, forteller Johansen.
  • Deres vektlegging på kvalitet er ikke til å sammenligne med andre i bransjen, forklarer han.

Johansen forteller at det er mange sjåfører på veien som benytter seg av muligheten til å ringe inn til kafeen og bestille pizza. På den måten trenger de bare å svippe innom lokalet og hente med seg en rykende varm pizza som de kan kose seg med. Johansen legger til at Pizzabakeren-tilbudet er relativt nytt, men at ryktet har spredd seg fort.

  • - Når kunden ringer inn sier vi i fra hvor lang tid det vil ta å lage pizzaen, så kommer kunden innom når pizzaen er klar. Det er et veldig enkelt system og det har også blitt veldig populært blant bilkjørerne, sier Johansen med et glimt i øyet.

183046fpr

Les mer...

2018-05-22 08.45

e2solutions1

Slik kan e-handelaktører spare opptil 40 prosent på sin frakt

Artikkel IT-selskapet Konsept-IT, står bak Shopify-partneren E2 Solutions’ app for nettbutikker. Med appen CargonizE2, kan en e-handelaktør få tilgang til eksterne fraktavtaler og få en skreddersydd totalpakke...
preftek4

Konkurransedyktig prefabrikkeringsaktør leverer effektive løsninger til offentlige bygg

Artikkel Preftek AS, er Norges ledende leverandør av prefabrikkerte løsninger for energisentraler og rørtekniske rom – skreddersydde løsninger og produkter av høy kvalitet for kunder med ulike behov. – Det er...

    Kontaktinformasjon

    vidaxl

    Fem måter å nyte mer tid utendørs

    Uansett hvor du bor, om det er i et hus med hage, en leilighet, eller en hybel, er det synd om du ikke utnytter sjansen til å tilbringe ekstra tid ute, spesielt i sommermånedene. Når solen er ute og temperaturen stiger, er det mange som liker å få litt frisk luft og naturlig D-vitamin. Men kanskje synes du det er vanskelig å forlate hjemmet av en eller annen grunn? Heldigvis er det ingen grunn til bekymring. Vi har samlet en liste over måter å lokke deg selv til å begi deg ut i den solfylte naturen.

    93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

    Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

    Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

    hytte

    Utnytt din gamle hyttes potensiale

    Hyttekulturen står sterkt i det norske samfunnet. Mange har hytter som har gått i arv gjennom generasjoner, og som med tiden trolig har blitt slitt og trenger oppussing. I dag bygges det nye hytter for fullt, og dessverre blir mange eldre hytter stående tomme eller revet ned for å bygge nytt. 

    Arkiv