isfritt9isfritt2isfritt3isfritt4isfritt5isfritt6isfritt10isfritt8isfritt7isfritt11

Slik forebygger du skliulykker på glatta i vinter

Med IsFritt varmematter, kan du si adjø til lårhalsbrudd på is- og snødekte trapper og inngangspartier. IsFritt varmematter, smelter is og snø raskt og effektivt.

IsFritt sin spede begynnelse startet med import av noen varmematter fra en annen produsent. Når dagens hovedaksjonær i selskapet, Jon Andersen, ble med på laget i 2014, ble det investert i egen produktutvikling, produksjon og oppbygging av nettbutikk.


Han hadde stor tro på de egenskaper varmemattene har – å smelte is og snø effektivt og raskt, samt ikke minst de resultater mattene gir – å kunne gå trygt og sikkert ute på vinterstid, forteller Siv Therese Andersen, daglig leder i IsFritt AS.Billigere enn varmekabler
Per i dag har IsFritt fem forskjellige mattestørrelser, og Siv kan røpe at den sjette er rett rundt hjørnet. Tidligere har produktene først og fremst blitt solgt via deres nettbutikk, men de siste årene har stadig flere næringskunder oppdaget varmemattene.


– Mange elektrikere har også fått øynene opp for IsFritt, siden det er en god del rimeligere og enklere løsning å legge ut matter, enn å grave ned nye varmekabler i bakken. Det finnes mange eksempler på varmekabler som har gått i stykker, slik at det har blitt livsfarlig glatt! Da er det en smart og rask løsning for installatøren å legge ut modulbaserte varmematter med antisklimønster som vi har, utdyper Siv.


Siv, kom inn i bedriften som daglig leder i januar 2021, etter flere år i sport og outdoor bransjen. Hun så mulighetene med IsFritt, satset og byttet helt beite. Hennes engasjement, lidenskap for å være utendørs, og erfaring med nordisk distribusjon og forhandlersalg av merkevare kommer trolig til sin rett i IsFritt.– Produktet er genialt, vi må bare sørge for at flere får kjennskap til det, sier hun.


Salgs og markedskonsulent Henrik Alme, ble ansatt i september det samme året. Han har blant annet erfaring fra helsevesenet der han jobbet i 10 år, og han har sett en hel del glatte trapper og ramper.


– Etter at jeg kom i kontakt med Siv, tok det ikke så lang tid før jeg ble en del av IsFritt. Jeg har stor tro på produktet. Det er litt som med robotgressklipperen som «ingen» trengte for et par år siden, men nå har jo mange det, poengterer Henrik med et smil.


Kan installeres av alle
Siv proklamerer at IsFritt varmematter er en billig investering for å unngå bruddskader, for selv om det kanskje ikke alltid er så mye snø – så blir det sannelig glatt på vinteren.Varmemattene kan styres av/på via forskjellige løsninger og behøver kun å stå på når det er behov. Drifts- og vedlikeholds ansvarlige i kommuner og private selskaper, har et ansvar for trygg og sikker gangpassasje. Å sørge for, eller i alle fall bidra til, at både egne ansatte og besøkende kan gå sklisikkert og trygt, er noe heldigvis flere og flere gjør. Derfor kan man ofte se IsFritt sine varmematter ligge utenfor næringsbygg, rømningsveier, på skoler og i barnehager, foran hotellinnganger, sykehjem og kirketrapper eller på ferjelandganger.


Man trenger ikke tenke på noe annet enn å legge ut mattene, seriekoble dem med de integrerte kablene og til slutt koble den siste enheten til en strømkabel – som igjen skal til utestikkontakten. Det gjør produktene også godt egnet til å selge direkte til privatmarkedet via vår egen nettbutikk.
– Vi samarbeider likevel godt med installatører og fagfolk, og henviser privatkunder til dem. Det hender det er enkelte som trenger hjelp med annen installasjon som utekontakt, styringssystemer eller kurs, legger Siv til.


IsFritt selges i dag i Norge, Sverige og Finland og de reiser gjerne ut på kundebesøk når det er kapasitet til det. De har store ambisjoner om å vokse, og ønsker seg flere samarbeidspartnere som primært driver med drift og vedlikehold.


– Jeg har reist til steder som har det kaldeste og tøffeste klima, og våre is og snøsmeltingsmatter gjør hverdagen enklere for de som har ansvaret. Mattene smelter jo unna is og snø, til den tiden på døgnet man ønsker, sier Henrik.Holder lenge og tåler mye
Det anbefales å rydde vekk mattene når våren kommer, for at mattene skal få et langt liv og levere flere sklifrie vintre – år etter år.

IsFritt AS er fortsatt et lite firma, og siden de er såpass små er hver eneste kunde like viktig. Siv og Henrik er veldig glade for at mange av kundene som har handlet hos dem, gjerne kommer tilbake og handler igjen.


– Det er veldig hyggelig, og det er jo et tegn på at kundene er fornøyde, smiler Siv.

Les mer...

2023-01-01 14.30

ildfag4

Ny nettbutikk gjør stor suksess: Kort leveringstid på rimelige ildsteder av prima kvalitet

Artikkel Ildfag.no, har tatt det polske ildstedmerket Nordflam til Norge og Skandinavia, og her til lands er mange i ekstase over det rimelige alternativet til de klassiske støpejernovnene.   – Man får samme kvalitet...
dollarstore4

Har de laveste prisene på varer som folk trenger

Artikkel Butikkjeden Dollarstore AS, vokser i en rasende fart. Allerede i 2023 skal 14 butikker bli til 50, når lavprisfesten fortsetter i resten av Norge med lave priser på varer som folk trenger.
Til hjemmesiden

  Kontaktinformasjon

  sigmund-eTgMFFzroGc-unsplash

  Digitale møter: Tips for nybegynnere

  Sagt ja til å holde dine første digitale møter? Tips om hvilken plattform, tekniske problemer & møteagenda finner du her.

  vidaxl

  Fem måter å nyte mer tid utendørs

  Uansett hvor du bor, om det er i et hus med hage, en leilighet, eller en hybel, er det synd om du ikke utnytter sjansen til å tilbringe ekstra tid ute, spesielt i sommermånedene. Når solen er ute og temperaturen stiger, er det mange som liker å få litt frisk luft og naturlig D-vitamin. Men kanskje synes du det er vanskelig å forlate hjemmet av en eller annen grunn? Heldigvis er det ingen grunn til bekymring. Vi har samlet en liste over måter å lokke deg selv til å begi deg ut i den solfylte naturen.

  compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

  Farvel til tradisjonell leksehjelp?

  Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

  Arkiv