194011w1194011w2194011w4194011w9194011w8194011w7194011w6194011w5194011w3

Derfor bør du innrede badet ditt i tre

Med en forkjærlighet for treverkets unike egenskaper og med en god porsjon ekte håndverk og presisjon, skaper Joakim Espegard funksjonell brukskunst med sin baderominnredning av tre.

“Isn’t it good, Norwegian Wood?”, synger John Lennon i den berømte Beatles-sangen som antas å handle om billig møblement av furu; den store trenden på interiørfronten den gangen. Møblementet til Norwegian Wood Design, derimot, er alt annet enn utdatert og billig.


– Det er en helhetlig design, og det er ikke tilfeldig hvordan det er satt sammen. Trestrukturene blir forskjellig fra gang til gang. Det som er veldig unikt er at vi også er veldig fleksible i forhold til ønsker: De aller fleste ønsker sitt eget lille preg på det som blir laget, og da tilpasser vi størrelse og form, smiler Espegard.


Treverket som benyttes, er hovedsakelig ask og eik fra norske trær. Varmebehandlet eik kommer derimot fra Danmark. Espegard er stolt over våre norske trær, og forteller at det er en mye villere struktur i den norske eika kontra den amerikanske og europeiske. 


Det var nesten som om skjebnen hadde en finger med i spillet da Espegard startet for seg selv høsten 2016. Da en nær venn plutselig gikk bort, innså han at livet var for kort til å ikke gjøre det han hadde mest lyst til. Tre måneder etter bortgangen av kameraten, startet Espegard Norwegian Wood Design alene, med kun én ansatt.


Og om ikke det var vågalt nok: Norwegian Wood Design er dessuten én av veldig få aktører som spesialiserer seg på baderominnredning i tre!


– Jeg hadde googlet litt i utlandet, og det er faktisk flere som lager baderominnredning i tre – men ikke på den måten vi gjør, forteller han.



Ved hjelp av epoxy-behandling og lakkering, holder treproduktene seg i utrolige 50-100 år uten en eneste behandling. Espegard har nemlig valgt å ta på seg det grundige forarbeidet, slik at kundene slipper å tenke på den biten.


– Epoxy-behandlingen gjør at det ikke slipper inn luft i treverket. Det blir helt lukket, og vannet kommer ikke i kontakt med vann i det hele tatt.Treet blir tørket til mellom syv og ni prosent fuktighet, før det behandles for å unngå innvendig råte. 


Mange er fortsatt skeptisk til badekar og vaskeservanter i tre, men Norwegian Wood Design har fått god anerkjennelse for det de har levert så langt. Espegard er svært interessert i å få kontakt med mulige samarbeidspartnere som entreprenører og byggherrer i Drammen, Oslo og omegn, da han ser dette som et marked med mange muligheter.


– Men jeg tror ikke at dette blir så veldig mainstream noen gang, smiler han ydmykt.

Les mer...

2019-09-24 11.00

newtracksny6

Realiser gründerdrømmen med produktutvikling som imponerer investorer

Artikkel NewTracks AS, hjelper bedrifter og personer med å realisere et produkt – fra idé til serieproduksjon, og kan levere et presentabelt produkt med strøken emballasje.
preftek4

Konkurransedyktig prefabrikkeringsaktør leverer effektive løsninger til offentlige bygg

Artikkel Preftek AS, er Norges ledende leverandør av prefabrikkerte løsninger for energisentraler og rørtekniske rom – skreddersydde løsninger og produkter av høy kvalitet for kunder med ulike behov. – Det er...

    Kontaktinformasjon

    hytte

    Utnytt din gamle hyttes potensiale

    Hyttekulturen står sterkt i det norske samfunnet. Mange har hytter som har gått i arv gjennom generasjoner, og som med tiden trolig har blitt slitt og trenger oppussing. I dag bygges det nye hytter for fullt, og dessverre blir mange eldre hytter stående tomme eller revet ned for å bygge nytt. 

    93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

    Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

    Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

    vidaxl

    Fem måter å nyte mer tid utendørs

    Uansett hvor du bor, om det er i et hus med hage, en leilighet, eller en hybel, er det synd om du ikke utnytter sjansen til å tilbringe ekstra tid ute, spesielt i sommermånedene. Når solen er ute og temperaturen stiger, er det mange som liker å få litt frisk luft og naturlig D-vitamin. Men kanskje synes du det er vanskelig å forlate hjemmet av en eller annen grunn? Heldigvis er det ingen grunn til bekymring. Vi har samlet en liste over måter å lokke deg selv til å begi deg ut i den solfylte naturen.

    Arkiv