Stratum3d3Stratum3d1Stratum3d2Stratum3d4

Effektivt verktøy med store muligheter: Slik kan bedrifter spare penger på å printe ut egne maskindeler

STRATUM3D, er en profesjonell leverandør av 3D-printere og 3D-scannere til prosessindustrien, bilindustrien, automasjon, offshore, prototyping og mange flere type industrier. – En bedrift kan spare mye penger på å 3D-printe ut deler, understreker John Henrik Bergene, gründer og daglig leder.

Selskapet STRATUM3D AS, ble startet i 2021 av John Henrik Bergene. Hans mål var å tilby 3D-printere, 3D-scannere og andre relaterte produkter i høy kvalitet, men også overkommelig prisHan var nøye i oppstarten, og brukte lang tid til å velge ut hvilke produkter han skulle satse på, og hvordan nettsiden med nettbutikken skulle se ut for å være mest brukervennlig  

– Jeg drev med 3D-printing i mange år, også der jeg jobbet før jeg startet STRATUM3D, og syntes ikke kundeservicen og hjelpen vi fikk fra leverandørene vi brukte var tilstrekkelig. I tillegg finnes det mange nettbutikker som selger et stort spekter med produkter, hvor det er kunden selv som velger, uten å vite om produktet er bra eller dårlig, sier John Henrik, som har valgt ut svært gode løsninger så kunden kan være trygg på kvalitet.  

Høy kvalitet til en god pris 
Folk ønsker kvalitet, selv om det koster litt mer, er John Henriks oppfatning. Han forklarer at markedet er oppdelt på samme måte som bilmerker er hos en bilforretning. I dette markedet var det ingen som solgte det han valgte å satse på; nemlig utstyr til proff bruk men også til en overkommelig pris.  

– Vi har maskiner for alle formål som er priset godt og fornuftig i forhold til konkurransen, men som man fortsatt kan lage bra deler med og få gode resultater. Samtidig ønsker vi å gi en mye bedre service, og det har vi absolutt klart! Vi får gode tilbakemeldinger og skryt, og på Google har vi 100 prosent femstjerners anmeldelser, forteller en tydelig stolt John Henrik.  

STRATUM3D strekker seg langt for å få fornøyde kunder, blant annet ved å alltid tilby gratis support og hjelpe kunder som har kjøpt 3D-utstyr – til og med om maskinene ikke er kjøpt hos dem.  

– Mange kjøper dyrt utstyr som ikke blir brukt, rett og slett fordi de ikke har kompetanse til det. Noen av de større leverandørene tilbyr kurs som koster flere titalls tusen kroner, og det blir litt dumtDerfor har vi en policy som sier at: «vi hjelper dere uendelig, frem til dere er oppe og går», og det koster ingenting ekstra, presiserer han 

Sparer penger 
STRATUM3D har satset på maskinmodeller som er letthåndterlige og som nesten hvem som helst kan bruke – blant annet de populære 3D-printerne fra Bambu Lab, som koster rundt 20 000 kroner og som også egner seg godt til privatpersoner. For selv om man kan få kjøpt 3D-printere til rundt tusenlappen, mangler slike printere både kvaliteten og teknologien som sikrer et godt sluttresultat. Hovedkundene til STRATUM3D er bedrifter innen alt fra offshore, bilindustri, automasjon, maskinering, prosessindustri og bedrifter som trenger en 3D-printer for å lage prototyper eller deler til maskiner.  


– Mange bedrifter kjøper relativt billige 3D-printere for å teste ut teknologienfør de investerer en million i en metallprinter eller «superprinter». Man kan lage mange enkle, fine deler med greie materialer med en billig maskin, og så kan man heller bruke en dyrere maskin for å lage bedre deler, sier John Henrik og utdyper: 

– Man kan lage to like deler, men den billige maskinen printer noe som heter PLA; en plasttype som er litt som Lego. Deretter kan man teste ut om den delen passer på en maskin man har, forklarer han.  

PLA-plasten tåler derimot ikke kjemikalier eller kraftige rengjøringsmidler, og kan med fordel produseres videre i en dyrere maskin som printer ut et mer robust og riktig materiale for bruken. Som for eksempel nylon, polykarbonat eller kanskje rustfritt stål. 

– Da må man ha en mer industriell printer til 100000 kroner og oppover. Selv om delene som blir produsert i den billige og den dyre maskinen er helt like, tåler den kraftige delen høye temperaturer, sterke påkjenninger og andre egenskaper, mens den plast-baserte delen ikke tåler noe særlig, poengterer han  

Ifølge John Henrik kan en bedrift spare store summer på å 3D-printe ut egne maskindeler fremfor å bestille delene fra en ekstern produsent. 3D-printing av riktige maskindeler er rett og slett både enkelt, og sparer bedriften for mye penger!  

– Det er mange som har kjøpt en maskin til 100 000 kroner og spart inn hele printeren etter fire relativt små prosjekter. Det er spesielt lønnsomt for industrien, som av og til trenger å lage deler, erstatninger eller prototyper, presiserer han.  


Ekspanderer med 3D 
En stor fordel med STRATUM3Ds 3D-printere, er at maskinene dessuten er lette å mestre for de aller fleste bedrifter – og krever vanligvis ikke mer enn en gjennomsnittlig (forholdsvis) ung persons datamaskinkunnskap.  

– Man trenger i hvert fall ikke å være ingeniør, bortsett fra på sertifiserte deler der man må ha litt ekspertise. Men det er lett å komme i gang om man vil, og så kan man selvfølgelig utvikle seg, fastslår John Henrik og smiler. 

På nyåret har John Henrik Bergene store planer for firmaets fremtid. Han skal nemlig opprette to firmaer – ett nå i januar, og det andre i juni. Planen er å bygge egne 3D-printemaskiner med en kapasitet til å printe én meter både diagonalt og vertikalt.  

– Fastform AS skal vi i gang med allerede på nyåret, hvor vi skal selge egne materialer og store maskiner. Det er et firma som jeg tror kan bli stort i EU. Mot sommeren skal jeg også starte et firma hvor man kan kjøpe 3D print-tjenester på bestilling, og totalt skal det bli tre selskaper. Det skal bli veldig gøy, avslutter John Henrik, som håper at stadig flere vil se 3D-printing som et effektivt verktøy i fremtiden.  

Les mer...

2024-02-01 14.45

Løvaasmaskin4

Stor og solid entreprenør på Vestlandet går i bresjen for miljøtiltak i anleggsbransjen

Artikkel Med et nyskapende syn på miljø og bærekraft, har entreprenøren Løvaas Maskin AS farget anleggsbransjen grønn og blitt en foretrukken entreprenør på Vestlandet.
sympa2

Helhetlig HR-system forenkler hverdagen til HR-avdelingen

Artikkel Med en samlet oversikt over sine ansatte, får både bedriftsledelse og HR en helt ny arbeidshverdag med det digitale HR-systemet til Sympa. – Det hjelper hele bedriften til å ta avgjørelser basert på...
Til hjemmesiden

  Kontaktinformasjon

  compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

  Farvel til tradisjonell leksehjelp?

  Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

  article1

  Beste stedene å campe i Norge

  Norge er et campingparadis, med sitt dramatiske landskap og overflod av campingmuligheter. Enten du leter etter en avsidesliggende campingplass ved sjøen eller på fjellet, har vi dekket deg.

  vidaxl

  Fem måter å nyte mer tid utendørs

  Uansett hvor du bor, om det er i et hus med hage, en leilighet, eller en hybel, er det synd om du ikke utnytter sjansen til å tilbringe ekstra tid ute, spesielt i sommermånedene. Når solen er ute og temperaturen stiger, er det mange som liker å få litt frisk luft og naturlig D-vitamin. Men kanskje synes du det er vanskelig å forlate hjemmet av en eller annen grunn? Heldigvis er det ingen grunn til bekymring. Vi har samlet en liste over måter å lokke deg selv til å begi deg ut i den solfylte naturen.

  Arkiv