191017w3191017w4191017w1191017w2191017w5

Slik får du benkeplatene alle snakker om

Arkitekter, Interiørdesignere, kjøkkenbutikker og møbelsnekkere har lagt sin elsk på materialet Corian. Bransjemagasinet tok en prat med Morild InterDesign AS, som produserer, monterer og installerer benkeplater i supermaterialet.

Historien startet i båtbyggerfaget hvor Stig Aalefjær var medeier i Morild Marian AS. Med verdifulle kunnskaper derfra, startet Stig Aalefjær og Espen Væringstad i 2011 med produksjon av benkeplater i det eksklusive og holdbare materialet Corian, gjennom firmaet Morild InterDesign AS. Starten av 2018 kom også Morten Eriksen inn på eiersiden. 


Eriksen har sin bakgrunn fra salg og markedsføring i selskaper som Møller Undall AS, Dør & Vindu AS og Dorma Norge.


Kunden i fokus

Bransjemagasinet møter en hengiven trio som setter kundetilfredshet høyt. For ordens skyld produserer, monterer og installerer de innredningen ute hos kunden, og har derfor alltid full kontroll.


– Kundeoppfølging er et veldig stort fokus for vår del. Fordelen ved å være små er at vi har ansvar for produktet fra a til å. Det er de samme guttene som er ute og måler opp, produserer og monterer, forteller trioen om det gjennomtenkte valget om å ikke overlate montering til et eksternt firma. 


191017w4


Unike egenskaper

– Hovedfokuset hele veien har vært benkeplater i Corian til kjøkken og bad. Corian består av 1/3 akryl og 2/3 stein i en fusjon som skaper unike egenskaper, og det er et fleksibelt, mangesidig materiale, forteller medeier Eriksen. 


Det var båtbyggeren Aalefjær som startet det hele sammen med en kollega for rundt 18 år siden. Etter hvert kom salgsansvarlig Espen Væringsstad inn i bildet, og det lille firmaet ble til to, med en båtdel og en interiørdel. Morild InterDesign AS var nå komplett. 


De startet med produksjon av benkeplater i Corian for fullt etter at de fikk flere etterspørsler fra kunder og arkitekter. 


– Jeg har blitt veldig glad i Corian-materialet. Det er et helt unikt materiale som er flott å jobbe med. Da jeg gikk inn døra hos Stig og dem, hadde jeg aldri hørt om dette materialet før og visste ikke hva det var, smiler Væringsstad. 


Gutta i Morild InterDesign ramser opp de mange fordelene med materialet, som er mer enn nok for å overbevise Bransjemagasinets utsendte.


– Det er enkelt å holde rent, og det tåler vann. Det er ingen porer i materialet, og det er veldig holdbart! Det er ingen begrensninger på materialet i seg selv, og i forhold til stein er det et lett materiale som vi leverer uten synlige skjøter utdyper Eriksen. 


– Vi selger også vasker, kummer og badekar i Corian, og det er dessuten godkjent som utvendig bekledning av bygg, legger han til. 


Det kan riktignok høres ut som en revolusjonerende nyhet, men Corian er faktisk en veteran i bransjen. Det amerikanskfødte materialet ble utviklet allerede i 1967 av DuPont, og markerte en ny æra innenfor solid surface-materialer. 


– Amerikanske produkter er ofte ganske godt gjennomtesta, også med tanke på brannsikkerhet. Når det gjelder alle Kina-produktene føler du ikke at du alltid vet hva som er blanda inn i produktene, sier Væringstad. 


191017w2


Har full kontroll over sluttproduktet

Morild InterDesign kan levere til hele Norge, men produkter som krever installasjon av sertifisert personell, begrenser seg naturligvis til Østlandet.


– Vi begynte med å rette oss rett mot privatmarkedet, men vi fikk etter hvert flere faste kunder som interiørdesignere, møbelsnekkere, kjøkkenbutikker og entreprenører - men vi har ikke glemt privatkundene våre heller, sier trioen med glimten i øyet. 


De trivelige gutta i Morild InterDesign, får ofte høre av kundene sine at de leverer kjapt, er nøye med finishen, og rett og slett er en skikkelig hyggelig gjeng å ha med å gjøre.


– Å ha kontroll over sluttproduktet mener vi er det viktigste, og at kunden faktisk blir fornøyd! Vi er en gjeng med veldig forskjellige personer som utfyller hverandre godt og bruker hverandres styrker. 


De ser med andre ord lyst på fremtiden, der alt ligger til rette for en ekspansiv bedrift i årene som kommer. Mulighetene er utrolig mange, med nok ressurser og kunnskaper til å holde på med produktutvikling og prototyper – gjennom den erfarne maskiningeniøren Anders Blix. Bedriften i dag består av fem ansatte og jakter i skreven stund på to til.


Eksklusivt materiale

Avslutningsvis vil Morild InterDesign poengtere materialet Corians avgjørende rolle når det kommer til benkeplater.


– Det høres veldig enkelt ut med benkeplater, men du ser stor forskjell på noen som virkelig kan det. Corian er et eksklusivt materiale med alt av designmuligheter. Vil du ha noe veldig spesielt, så kan du absolutt få det veldig spesielt, sier den engasjerte gjengen. 


– Vi så at blant våre privatkunder som gikk for et billigere Ikea-kjøkken, brukte de en del penger på benkeplater for å oppgradere kjøkkenet sitt. Det er som et smykke; det gir et eksklusivt preg, smiler Aalefjær. 


191017w5

Les mer...

2019-02-14 14.30

marineservice2

Profesjonell båtforhandler gjør båtlivet enkelt med alt på ett sted

Artikkel Marineservice Oslo, gjør båtholdet så enkelt som mulig for sine kunder, ved å tilby alt på ett sted. – Vi leverer båten på sjøen og henter den igjen på høsten når sesongen er ferdig, så slipper kunden...
finedesign3

Norges største hagemøbelspesialist satser nå også på proffmarkedet

Artikkel Fine Design er en annerledes hagemøbelleverandør som har spesialisert seg på unike design hagemøbler av god kvalitet siden 2006. Nå skal de satse på proffmarkedet. – Proffkundene får veldig mye for pengene,...

  Kontaktinformasjon

  • Morild InterDesign AS
  • Hjemmeside
  • E-post
  • Facebook
  • Telefon:
   99362244 / 92419424 / 97083494
  • Adresse:
   Myhres gate 1, 3060 Svelvik
  hellofresh

  Hvordan skape mer hygge på kjøkkenet

  For mange er matlaging bare en av hverdagens plikter, en ndvendighet som nesten går på autopilot. Brødskiver smøres, poteter koker og oppvasken går, alt uten at du tar deg mye tid til å tenke over det. Kjøkkenet er gjerne ikke det første rommet du forbinder med hygge og kos, men vi mener det burde være det.

  national-cancer-institute-NFvdKIhxYlU-unsplash

  Å jobbe som vikar

  Å jobbe som vikar via et vikarbyrå i Norge har mange fordeler, men det kan også være svært gunstig for en bedrift å innleie fra bemanningsforetak.

  sigmund-eTgMFFzroGc-unsplash

  Digitale møter: Tips for nybegynnere

  Sagt ja til å holde dine første digitale møter? Tips om hvilken plattform, tekniske problemer & møteagenda finner du her.

  Arkiv