191017w3191017w4191017w1191017w2191017w5

Slik får du benkeplatene alle snakker om

Arkitekter, Interiørdesignere, kjøkkenbutikker og møbelsnekkere har lagt sin elsk på materialet Corian. Bransjemagasinet tok en prat med Morild InterDesign AS, som produserer, monterer og installerer benkeplater i supermaterialet.

Historien startet i båtbyggerfaget hvor Stig Aalefjær var medeier i Morild Marian AS. Med verdifulle kunnskaper derfra, startet Stig Aalefjær og Espen Væringstad i 2011 med produksjon av benkeplater i det eksklusive og holdbare materialet Corian, gjennom firmaet Morild InterDesign AS. Starten av 2018 kom også Morten Eriksen inn på eiersiden. 


Eriksen har sin bakgrunn fra salg og markedsføring i selskaper som Møller Undall AS, Dør & Vindu AS og Dorma Norge.


Kunden i fokus

Bransjemagasinet møter en hengiven trio som setter kundetilfredshet høyt. For ordens skyld produserer, monterer og installerer de innredningen ute hos kunden, og har derfor alltid full kontroll.


– Kundeoppfølging er et veldig stort fokus for vår del. Fordelen ved å være små er at vi har ansvar for produktet fra a til å. Det er de samme guttene som er ute og måler opp, produserer og monterer, forteller trioen om det gjennomtenkte valget om å ikke overlate montering til et eksternt firma. 


191017w4


Unike egenskaper

– Hovedfokuset hele veien har vært benkeplater i Corian til kjøkken og bad. Corian består av 1/3 akryl og 2/3 stein i en fusjon som skaper unike egenskaper, og det er et fleksibelt, mangesidig materiale, forteller medeier Eriksen. 


Det var båtbyggeren Aalefjær som startet det hele sammen med en kollega for rundt 18 år siden. Etter hvert kom salgsansvarlig Espen Væringsstad inn i bildet, og det lille firmaet ble til to, med en båtdel og en interiørdel. Morild InterDesign AS var nå komplett. 


De startet med produksjon av benkeplater i Corian for fullt etter at de fikk flere etterspørsler fra kunder og arkitekter. 


– Jeg har blitt veldig glad i Corian-materialet. Det er et helt unikt materiale som er flott å jobbe med. Da jeg gikk inn døra hos Stig og dem, hadde jeg aldri hørt om dette materialet før og visste ikke hva det var, smiler Væringsstad. 


Gutta i Morild InterDesign ramser opp de mange fordelene med materialet, som er mer enn nok for å overbevise Bransjemagasinets utsendte.


– Det er enkelt å holde rent, og det tåler vann. Det er ingen porer i materialet, og det er veldig holdbart! Det er ingen begrensninger på materialet i seg selv, og i forhold til stein er det et lett materiale som vi leverer uten synlige skjøter utdyper Eriksen. 


– Vi selger også vasker, kummer og badekar i Corian, og det er dessuten godkjent som utvendig bekledning av bygg, legger han til. 


Det kan riktignok høres ut som en revolusjonerende nyhet, men Corian er faktisk en veteran i bransjen. Det amerikanskfødte materialet ble utviklet allerede i 1967 av DuPont, og markerte en ny æra innenfor solid surface-materialer. 


– Amerikanske produkter er ofte ganske godt gjennomtesta, også med tanke på brannsikkerhet. Når det gjelder alle Kina-produktene føler du ikke at du alltid vet hva som er blanda inn i produktene, sier Væringstad. 


191017w2


Har full kontroll over sluttproduktet

Morild InterDesign kan levere til hele Norge, men produkter som krever installasjon av sertifisert personell, begrenser seg naturligvis til Østlandet.


– Vi begynte med å rette oss rett mot privatmarkedet, men vi fikk etter hvert flere faste kunder som interiørdesignere, møbelsnekkere, kjøkkenbutikker og entreprenører - men vi har ikke glemt privatkundene våre heller, sier trioen med glimten i øyet. 


De trivelige gutta i Morild InterDesign, får ofte høre av kundene sine at de leverer kjapt, er nøye med finishen, og rett og slett er en skikkelig hyggelig gjeng å ha med å gjøre.


– Å ha kontroll over sluttproduktet mener vi er det viktigste, og at kunden faktisk blir fornøyd! Vi er en gjeng med veldig forskjellige personer som utfyller hverandre godt og bruker hverandres styrker. 


De ser med andre ord lyst på fremtiden, der alt ligger til rette for en ekspansiv bedrift i årene som kommer. Mulighetene er utrolig mange, med nok ressurser og kunnskaper til å holde på med produktutvikling og prototyper – gjennom den erfarne maskiningeniøren Anders Blix. Bedriften i dag består av fem ansatte og jakter i skreven stund på to til.


Eksklusivt materiale

Avslutningsvis vil Morild InterDesign poengtere materialet Corians avgjørende rolle når det kommer til benkeplater.


– Det høres veldig enkelt ut med benkeplater, men du ser stor forskjell på noen som virkelig kan det. Corian er et eksklusivt materiale med alt av designmuligheter. Vil du ha noe veldig spesielt, så kan du absolutt få det veldig spesielt, sier den engasjerte gjengen. 


– Vi så at blant våre privatkunder som gikk for et billigere Ikea-kjøkken, brukte de en del penger på benkeplater for å oppgradere kjøkkenet sitt. Det er som et smykke; det gir et eksklusivt preg, smiler Aalefjær. 


191017w5

Les mer...

2019-02-14 14:30

204018w7

Innreder din drømmebolig ved hjelp av VR-briller

Artikkel Din Boligstylist AS er én av de første interiørstylistene på Østlandet som tilbyr visualisering med VR-briller for deg som skal pusse opp, innrede, selge eller bygge bolig.
204019w4

Volvo tar innersvingen på konkurrentene med sin nye elbil

Artikkel Splitter nye Volvo XC40 er en rå elbil som forventes å ta innersvingen på konkurrentene. – Interessen for bilen er ekstremt stor, sier John Skjelvaag, plassjef i Bilia Drammen.

  Kontaktinformasjon

  • Morild InterDesign AS
  • Hjemmeside
  • E-post
  • Facebook
  • Telefon:
   99362244 / 92419424 / 97083494
  • Adresse:
   Myhres gate 1, 3060 Svelvik
  Norskkunsthandverk

  Norsk design – en kulturarv av de sjeldne

  Designbutikken Norway Designs i Stortingsgaten 28 i Oslo, selger nordiske småskalaprodukter - i stor skala. Norway Designs vil at vi omgir oss med norske kvalitetsprodukter, og har en god forklaring til hvorfor.

  NaimJosefiw4

  Superdesigner

  Design, teknologi og industri - Naim Josefi skaper magi med stor M.

  67532874

  Et plantebasert liv: For dyrene, miljøet og helsen

  Bransjemagasinet har gått i dybden på det vegetariske kostholdet og hvordan et plantebasert kosthold påvirker dyrene, vår helse og vårt klimaavtrykk her på jorda.

  Arkiv