182059pa182059ioyu182059pof182059paf182059h

Yrket du kan være stolt av

Leif Kåre Egeland har holdt farens firma gående i snart 40 år, og har et ønske og en drøm om at transportnæringen i fremtiden vil bli et ettertraktet og foretrukkent yrke for ungdommen.

Johannes Egeland & Sønner AS på Undheim, er transportfirmaet som transporterer nesten hva det måtte være i hele Rogaland, men og ut forbi fylket.


Faren Johannes Egeland begynte som sjåfør i 1945 da han overtok bilene med løyve. Han kjøpte den første bilen i 1952, Leif-Kåre ble med i firmaet i 1980, broren hans i 1985, derfor «& Sønner AS». Firmaet drev de sammen frem til 2000. Sønnen Leif Kåre har vært i bedriften i snart 40 år, og har vært genuint interessert i transportyrket fra barnsben av.


182059pof


– Jeg fant tidlig ut at dette var noe jeg ville gjøre. Mens de andre barna spilte fotball etter skolen, spurte jeg bare etter far. Da var jeg rundt åtte til ti år, forteller Leif Kåre.


Da Leif Kåre ble ansatt i farens firma, så han utviklingen i bransjen hadde kommet så langt at kranbiler var nødvendig. Det var hard jobbing, og far og sønn tok alle jobbene de kunne få, og jobbet ofte lørdager og kvelder. Men likevel lokket ikke en stillesittende hverdag på et kontor.


– Jeg har vel aldri sittet på kontoret, smiler han.

På kontoret sitter derimot kona Ellen-Sofie Egeland, som sørger for at alt det administrative i firmaet er på stell.

– Min mann liker bare lastebil, ikke data, utbryter Ellen-Sofie med en latter før hun fortsetter:
 
– Det blir stadig mer data i transportbransjen – lover, regler og kontorarbeid som må følges hele veien. Det er en del jobb og nå har jeg vært her i 15 år allerede, forteller hun.


Kundekretsen til Johannes Egeland & Sønner AS er hovedsakelig kunder innen bygg og anlegg, bønder, privat og statlig virksomhet. Ekteparet Egeland forteller at Neumann Bygg AS og Justeringsvesenet er store aktører. Men alle oppdrag for privatpersoner eller firma som trenger kranbil, står deres sjåfører klare til å ta.


– Vi er utrolig stolt av dem og deres kompetanse, sier Leif-Kåre.


– Jeg synes også det er utrolig viktig å kunne bistå bøndene her i nærområdet. Store ting de trenger en kranbil eller lastebil til, sier Ellen-Sofie.


Leif Kåre forteller at det har skjedd at telefonen har ringt grytidlig på morgenen og det er en bonde på tråden som trenger øyeblikkelig hjelp til å redde et dyr fra å drukne med hjelp av kranbil og vinsj. Det å frakte og hente sauer til og fra beite i Sirdal og omegn for bøndene, er en tradisjon firmaet fører videre etter faren.


– Det er rett og slett en livsstil. Jobben, men også hobbyen min, sier Leif-Kåre bestemt, og smiler til kona.

De har hatt mange lærlinger opp gjennom årene, og har vært godt fornøyd med alle. Den siste lærlingen tok fagbrevet i 2017 og er ansatt. Transportnæringen er faktisk en bransje i stadig vekst.


– Jeg brenner for å hjelpe ungdommen, om de er interessert i å jobbe med dette yrket. Om de kunne tenke seg å jobbe med dette, så er de sikret en kjekk jobb. Transport vil tilta mer og mer i løpet av årene på grunn av den økende godsmengden, så det er på ingen måte et utdøende yrke. Folk skal ha mer og mer varer som må transporteres, og ingenting kan konkurrere med lastebilen, slår Leif Kåre fast.


182059åpo


– Jeg håper at ungdommen i fremtiden ser at dette er et utrolig spennende yrke! Ingen dager er like, men service til kunden må gis hver dag. Det er også mangel av norske sjåfører, og det er et yrke å være stolt av, sier Leif-Kåre Egeland

Les mer...

2018-04-23 13:30

202002w3

Slik får du en enklere byggeprosess

Artikkel Totalentreprenøren Grødem Bygg, tar seg av kontakten med underleverandører – for en enklere og mer ryddig byggeprosess for kunden.
201017w1

Her får du kortreist mat «slik mor pleide å lage den»

Artikkel I 24 år har Gregorius Selskapsmat servert Telemark god, hjemmelaget tradisjonsmat. Med fokus på kortreiste ingredienser har den tilhørende kafeen gjester som er innom hver dag for å få seg en middag «slik...

  Kontaktinformasjon

  67532874

  Et plantebasert liv: For dyrene, miljøet og helsen

  Bransjemagasinet har gått i dybden på det vegetariske kostholdet og hvordan et plantebasert kosthold påvirker dyrene, vår helse og vårt klimaavtrykk her på jorda.

  IKEA_HANTVERK_Kavitha_inthefield_PH163745

  IKEA forener verden

  Møbelgiganten IKEA fins representert i 52 land og har til sammen 430 varehus på verdensbasis. Kommunikasjonsrådgiver Troels N. Mathisen, forteller at IKEA jobber iherdig med å utvikle løsninger som skal forenkle våre liv og gjøre hjemmene våre mer funksjonelle.

  51842405_2091095327636632_3517487299556278272_o

  Vi søker medieselgere!

  Har du en selger i magen og brenner for næringsliv og oppsøkende salg, kan det være deg vi leter etter!

  Arkiv