husoghagebyggern9husoghagebyggern1husoghagebyggern2husoghagebyggern3husoghagebyggern4husoghagebyggern8husoghagebyggern7husoghagebyggern6husoghagebyggern5husoghagebyggern11husoghagebyggern13husoghagebyggern12

Slik får du oppfylt dine hagedrømmer

Hus og Hagebygger’n AS, oppfyller dine hus- og hagedrømmer. På kort tid har de fått stor suksess i Grenlandsområdet med sine gjennomtenkte og smarte løsninger – alltid med kundens ønsker i fokus!

Sykepleieren Monica Alexandra Karlsen, valgte å følge sin drøm da hun etablerte håndverksfirmaet Hus og Hagebygger’n for knapt et år siden.  


– Jeg er egentlig sykepleier, men jeg har alltid drevet med håndverk og håndarbeid. Jeg kommer fra en håndverkerfamilie med en far som var håndverker, og jeg har selv vært ute i garasjen og snekret litt med far og fått lov til å være kreativ, forteller Monica om hobbyen i oppveksten som dannet grunnlaget for etableringen av Hus og Hagebygger’n mange år senere. 


Idéen ble født hjemme i hagen 
Monica forteller om hvordan idéen ble til virkelighet av en ren tilfeldighet: 


– Jeg begynte med å pynte opp litt i egen hage med blomsterkasser, og så kjøpte jeg meg et basseng – en rimelig type som mange har råd til, og så tenkte jeg at jeg hadde lyst til å gjøre noe rundt det på grunn av et familiemedlem med funksjonshemming. Derfor bygde vi platting i et par nivåer rundt bassenget for enkel adgang. Da folk lurte på hvor jeg hadde kjøpt bassenget og hvordan jeg hadde kommet på idéen, så begynte de å komme med forespørsler om jeg drev med dette og om jeg kunne snekre blomsterkasser og hjelpe de litt, og så kom tanken om å starte en business rundt det.  Sagt og gjort; Monica kastet seg ut i det, og opplevde en stor etterspørsel allerede kort tid etter etableringen av firmaet. Hun fikk fort mange henvendelser fra folk som ville bygge nye terrasser og kanskje også investere i frittstående plattinger og utbygg, men har også fått mange oppdrag som går på fasaderehabilitering og takomlegging. 


– Folk har hatt mye tid hjemme på grunn av pandemien vi har stått i, og folk har blitt bevisste på at de faktisk kan lage seg en egen oase i hagen! Mange har funnet ut at man kan lage seg en fin hage hjemme, som de kan kose seg med, smiler Monica. 


Allsidige og fleksible 
Hus og Hagebygger’n gjør så mangt. Det går mye i terrasser, plattinger, lekestativer, takomlegging, fasaderehabilitering og innebygde bassenger for den Grenland-baserte bedriften, som alltid reiser ut på gratis befaring i forkant.  – Når jeg prøver å utvikle en idé, tar jeg gjerne utgangspunkt i hvordan jeg ville hatt det selv, sier Monica. 


I dag har hun med seg tre dyktige ansatte med god kompetanse innen fasaderehabilitering, fullstendig takomlegging, rennesystemer og blikkenslagerarbeid. Det gjør at Hus og Hagebygger’n kan strekke seg langt innenfor hvilke oppdrag de kan ta på seg. Iblant reiser de utenbys – spesielt ved større prosjekter, men Monica ønsker primært å holde seg her i Grenlandsområdet.  – Nå har det tatt en større retning, så nå har vi drevet en del med innvendig og utvendig rehabilitering og tilbygg. I sommermånedene har vi drevet med en del takfornying, der vi renser og vasker tak og bruker en hardfør skipsmaling som lager et beskyttende lag på taket - det blir et veldig fint resultat!  


Monica legger ikke skjul på at driften er svært sesongbetont. Da er det godt å ha flere bein å stå på.  


– I vintermånedene driver vi en del med snekring på verkstedet der vi produserer ting, så sesongen styrer litt hva vi driver med, men også markedet og etterspørselen. 


Hun er stadig på jakt etter nye talenter innen håndverksbransjen, og ønsker seg faglærte håndverkere med noen års erfaring innen yrket. 


– Jeg har veldig lyst til å ansette en møbelsnekker og flere tømrere! Vi har gode betingelser og ordnede forhold, forsikrer Monica.  


Høye ambisjoner 
Hus og Hagebygger’n har hatt en rask og god utvikling det første driftsåret, noe som tilbakevendende kunder og en stadig økning i antall oppdrag vitner om.  


– Jeg hadde høye ambisjoner, og forventningene var å få det til å gå rundt. Nå har det jo gått litt bedre enn vi forventet, og selv om det jo er markedet som styrer, så tror jeg at vi har et såpass allsidig tilbud at det skal gå likevel, uttrykker en positiv Monica. 


Monica understreker at de er svært allsidige og får til det aller meste.  


 – Folk som har bestilt varer kommer gjerne igjen og vi har hatt flere prosjekter hos samme kunde. Vi leverer kvalitet og har alltid en god dialog med kunden, og er det noe annerledes de ønsker, så kommer vi alltid det i møte, fastslår hun. Den driftige gründeren har mange bein å stå på, og trives like godt i jobben som sykepleier, som med det politiske engasjementet og muligheten til å få snekre når hun vil. Aller lykkeligst er Monica når hun får kombinert alt det hun brenner for. 


– Når jeg går på jobb på sykehuset, er det noe jeg gleder meg til! Samtidig, når jeg setter meg med dette, så er det noe jeg liker å holde på med, og da blir det ikke den arbeidsbelastningen selv om det høres ut som mye jobb, smiler hun.


Les mer...

2022-03-01 09.45

isnitt7

Detaljrik og nyskapende boligfotografering tar boligen din til nye høyder

Artikkel iSnitt AS i Oslo, tilbyr boligfotograferingstjenester av høy kvalitet. I løpet av årene har selskapet ikke bare revolusjonert bransjen, men har også blitt en foretrukken leverandør av boligfotografering...
Glasspapersolutions1

Norskutviklet GRC-system imponerer: Skybasert plattform integrerer risikostyring og compliance

Artikkel Den norske teknologileverandøren Glasspaper Solutions AS, har utviklet en skybasert løsning for ambisjonsrike selskaper som forenkler det daglige arbeidet. Plattformen Kamude, gir en samlet oversikt over...
Til hjemmesiden

  Kontaktinformasjon

  sigmund-eTgMFFzroGc-unsplash

  Digitale møter: Tips for nybegynnere

  Sagt ja til å holde dine første digitale møter? Tips om hvilken plattform, tekniske problemer & møteagenda finner du her.

  93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

  Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

  Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

  compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

  Farvel til tradisjonell leksehjelp?

  Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

  Arkiv