flekkefjord_elektro1flekkefjord_elektro2flekkefjord_elektro3flekkefjord_elektro4flekkefjord_elektro5flekkefjord_elektro6

Eksplosjonsartet suksess hos Flekkefjords allsidige elektrofirma

Med kunnskap, erfaring og tillit i fokus, har Flekkefjord Elektro gjort det bra med sitt imponerende spekter av tjenester. – Vi har komplette løsninger på det aller meste, understreker daglig leder, Geir Reinertsen.

Flekkefjord Elektro er et velrennomert elektrofirma i regionen. Da firmaet startet i 1990 var grunnsteinen derimot skipsinstallasjon, mens de i dag kan skilte med et stort spekter av tjenester. For å ha flere ben å stå på, opprettet etter hvert elektrobedriften en serviceavdeling som var rettet mot hus- og hyttemarkedet, og industrinæringen generelt i regionen. – Styrken vår er at vi har mange bein å stå på, med personell som har en veldig allsidig kompetanse. Det er en stor tverrfaglig kompetanse i bedriften som er ganske unik, noe som gir oss et stort konkurransefortrinn i markedet. Men det som er den største fordelen vår, er at vi er så mange folk at vi kan hive oss raskt rundt i akutte tilfeller. Det er bedrifter her som har fått en akutt nedstengning, der vi har fått forespørsel om vi kan kaste oss rundt og kjøre på med 10-12 mann for å få produksjonen oppe å gå igjen, forteller Geir Reinertsen, daglig leder i Flekkefjord Elektro.  


Tok grep som ny daglig leder 
Selv har Geir en utdannelse fra elektrolinja på videregående, og ble lærling i Flekkefjord Elektro i 1994, og tok fagbrevet i 1997. – I 2004 ble jeg interessert i olje og gass, og vi var en gjeng fra Flekkefjord Elektro som tok sikkerhetskurs for å kunne reise offshore, forteller han. 


Deretter gikk veien videre med diverse prosjekt- og installasjonslederstillinger, før Geir fikk tilbud om å bli daglig leder i Flekkefjord Elektro fra mai 2020.  


– Da jeg tok over her, ønsket jeg å utnytte min erfaring, bakgrunn og nettverk fra olje- og gassbransjen, og tenkte at det ville være naturlig å starte opp en avdeling innen det forretningsområdet. 


Kollegaen Rune Kvelland, kom inn i Flekkefjord Elektro kort tid etter Geir, og sammen startet de altså en avdeling innen olje & gass, med målsetningen om at avdelingen skulle ha rundt 12 mann i løpet av 2020. Men interessen formelig eksploderte med mange forespørsler, og innen nyttår kunne avdelingen telle hele 42 mann!  


Til tross for noen voksesmerter, fikk Flekkefjord Elektro med seg mange lokale fagfolk, og gjorde suksess med den nye avdelingen. – Vi prøver å sikte der markedet og mulighetene ligger, og vi har flinke og allsidige personer i reiseavdelingen. Den brede kompetansen som vi har er en suksessfaktor lokalt og nasjonalt, fastslår Geir.  


Server hele regionen 
Driften er ellers delt opp i service, industri, olje og gass. Geir forteller at de jobber knallhardt for å øke omsetningen også lokalt i Lister-regionen, og derfor har de personell med oppmøtested både i Sirdal og Kvinesdal.  


– Vi server hele regionen fra Flekkefjord, Moi, Sirdal, Kvinesdal, Farsund og Lyngdal, samt at vi også har hatt noen jobber og prosjekter helt bort til Kristiansand. Vi har fått mange forespørsler fra private kunder, i tillegg til faste avtaler med Sirdal kommune og rammeavtaler fra store utbyggere, forteller Geir.  


Selv om Flekkefjord Elektro ofte blir forbundet med typiske elektrotjenester som stikkontakter og belysning, kan de tilby tjenester litt utover det vanlige.   


– Vi leverer i tillegg komplette løsninger på innbruddsalarmer, brannalarmer, nødlysanlegg og dørlåssystemer – både til privat og næring, samt egenutviklede styringsløsninger for overvåking av pumper og kummer. Det er egentlig ingenting vi ikke leverer, vi har komplette løsninger på det aller meste, fastslår han med et smil. Solcellepaneler med finansieringsordning 
En nyhet er at Flekkefjord Elektro har satset stort på solcellepaneler, der kundene blir sikret en god faglig rådgivning, gode garantibetingelser på opptil 25 år, og en gunstig finansieringsordning.  


– Det er stor etterspørsel på solcellepaneler, og med dagens strømpriser er det enda mer å spare på å velge solcelle. Vi har gode priser på solcellepaneler, og kundene får en gunstig avtale med lang nedbetalingstid om de ønsker det. Vi kommer og ser på huset ditt, og kommer med den mest fornuftige løsningen i forhold til ditt hus og dine behov, opplyser Geir.  Med totalt 82 ansatte, fem lærlinger og en omsetning på rundt 70 millioner, har Flekkefjord Elektro alltid blikket rettet mot fremtiden.


– Omsetningen er viktig, men lønnsomheten er enda viktigere. Målet er ikke å bli størst mulig, men å bli en stabil arbeidsplass som er trygg og god og som leverer kvalitet. Vi har et stort fokus på at de ansatte i bedriften føler seg verdsatt og inkludert, avslutter Geir.  


Les mer...

2021-11-01 10.45

wimpel1

Effektivt produkt eliminerer kaldtrekk fra vinduer

Artikkel Wimpel er forhandler for Eltra AS - en varmelistprodusent som har utviklet kompakte varmelister som effektivt tar kaldraset fra vinduer i næringsbygg og private boliger. – Varmelistene stopper kaldraset...
ttbygg3

Derfor bør du unne deg en snekker

Artikkel Totalentreprenøren T&T Bygg AS, tilbyr et bredt spekter av oppussingstjenester for bolig og næring i Vestfold.
Til hjemmesiden

  Kontaktinformasjon

  article1

  Beste stedene å campe i Norge

  Norge er et campingparadis, med sitt dramatiske landskap og overflod av campingmuligheter. Enten du leter etter en avsidesliggende campingplass ved sjøen eller på fjellet, har vi dekket deg.

  hytte

  Utnytt din gamle hyttes potensiale

  Hyttekulturen står sterkt i det norske samfunnet. Mange har hytter som har gått i arv gjennom generasjoner, og som med tiden trolig har blitt slitt og trenger oppussing. I dag bygges det nye hytter for fullt, og dessverre blir mange eldre hytter stående tomme eller revet ned for å bygge nytt. 

  93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

  Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

  Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

  Arkiv