flekkefjord_elektro1flekkefjord_elektro2flekkefjord_elektro3flekkefjord_elektro4flekkefjord_elektro5flekkefjord_elektro6

Eksplosjonsartet suksess hos Flekkefjords allsidige elektrofirma

Med kunnskap, erfaring og tillit i fokus, har Flekkefjord Elektro gjort det bra med sitt imponerende spekter av tjenester. – Vi har komplette løsninger på det aller meste, understreker daglig leder, Geir Reinertsen.

Flekkefjord Elektro er et velrennomert elektrofirma i regionen. Da firmaet startet i 1990 var grunnsteinen derimot skipsinstallasjon, mens de i dag kan skilte med et stort spekter av tjenester. For å ha flere ben å stå på, opprettet etter hvert elektrobedriften en serviceavdeling som var rettet mot hus- og hyttemarkedet, og industrinæringen generelt i regionen. – Styrken vår er at vi har mange bein å stå på, med personell som har en veldig allsidig kompetanse. Det er en stor tverrfaglig kompetanse i bedriften som er ganske unik, noe som gir oss et stort konkurransefortrinn i markedet. Men det som er den største fordelen vår, er at vi er så mange folk at vi kan hive oss raskt rundt i akutte tilfeller. Det er bedrifter her som har fått en akutt nedstengning, der vi har fått forespørsel om vi kan kaste oss rundt og kjøre på med 10-12 mann for å få produksjonen oppe å gå igjen, forteller Geir Reinertsen, daglig leder i Flekkefjord Elektro.  


Tok grep som ny daglig leder 
Selv har Geir en utdannelse fra elektrolinja på videregående, og ble lærling i Flekkefjord Elektro i 1994, og tok fagbrevet i 1997. – I 2004 ble jeg interessert i olje og gass, og vi var en gjeng fra Flekkefjord Elektro som tok sikkerhetskurs for å kunne reise offshore, forteller han. 


Deretter gikk veien videre med diverse prosjekt- og installasjonslederstillinger, før Geir fikk tilbud om å bli daglig leder i Flekkefjord Elektro fra mai 2020.  


– Da jeg tok over her, ønsket jeg å utnytte min erfaring, bakgrunn og nettverk fra olje- og gassbransjen, og tenkte at det ville være naturlig å starte opp en avdeling innen det forretningsområdet. 


Kollegaen Rune Kvelland, kom inn i Flekkefjord Elektro kort tid etter Geir, og sammen startet de altså en avdeling innen olje & gass, med målsetningen om at avdelingen skulle ha rundt 12 mann i løpet av 2020. Men interessen formelig eksploderte med mange forespørsler, og innen nyttår kunne avdelingen telle hele 42 mann!  


Til tross for noen voksesmerter, fikk Flekkefjord Elektro med seg mange lokale fagfolk, og gjorde suksess med den nye avdelingen. – Vi prøver å sikte der markedet og mulighetene ligger, og vi har flinke og allsidige personer i reiseavdelingen. Den brede kompetansen som vi har er en suksessfaktor lokalt og nasjonalt, fastslår Geir.  


Server hele regionen 
Driften er ellers delt opp i service, industri, olje og gass. Geir forteller at de jobber knallhardt for å øke omsetningen også lokalt i Lister-regionen, og derfor har de personell med oppmøtested både i Sirdal og Kvinesdal.  


– Vi server hele regionen fra Flekkefjord, Moi, Sirdal, Kvinesdal, Farsund og Lyngdal, samt at vi også har hatt noen jobber og prosjekter helt bort til Kristiansand. Vi har fått mange forespørsler fra private kunder, i tillegg til faste avtaler med Sirdal kommune og rammeavtaler fra store utbyggere, forteller Geir.  


Selv om Flekkefjord Elektro ofte blir forbundet med typiske elektrotjenester som stikkontakter og belysning, kan de tilby tjenester litt utover det vanlige.   


– Vi leverer i tillegg komplette løsninger på innbruddsalarmer, brannalarmer, nødlysanlegg og dørlåssystemer – både til privat og næring, samt egenutviklede styringsløsninger for overvåking av pumper og kummer. Det er egentlig ingenting vi ikke leverer, vi har komplette løsninger på det aller meste, fastslår han med et smil. Solcellepaneler med finansieringsordning 
En nyhet er at Flekkefjord Elektro har satset stort på solcellepaneler, der kundene blir sikret en god faglig rådgivning, gode garantibetingelser på opptil 25 år, og en gunstig finansieringsordning.  


– Det er stor etterspørsel på solcellepaneler, og med dagens strømpriser er det enda mer å spare på å velge solcelle. Vi har gode priser på solcellepaneler, og kundene får en gunstig avtale med lang nedbetalingstid om de ønsker det. Vi kommer og ser på huset ditt, og kommer med den mest fornuftige løsningen i forhold til ditt hus og dine behov, opplyser Geir.  Med totalt 82 ansatte, fem lærlinger og en omsetning på rundt 70 millioner, har Flekkefjord Elektro alltid blikket rettet mot fremtiden.


– Omsetningen er viktig, men lønnsomheten er enda viktigere. Målet er ikke å bli størst mulig, men å bli en stabil arbeidsplass som er trygg og god og som leverer kvalitet. Vi har et stort fokus på at de ansatte i bedriften føler seg verdsatt og inkludert, avslutter Geir.  


Les mer...

2021-11-01 10.45

elektro-team2

Elektrikerens beste tips for å unngå branntilløp

Artikkel Den Telemarksbaserte elektrobedriften Elektro Team, gir deg de beste rådene for å unngå både branntilløp og kluss med forsikringen om uhellet skulle være ute.
stoabil5

Bilbrødrenes eventyrlige vei til en profesjonell og suksessrik bilforretning

Artikkel – Dagens bilbransje er preget av ganske varierende rykte. Dette fordi useriøse aktører ofte blir mer markedsført i media. Dessverre så går dette utover mange seriøse bruktbilforhandlere som jobber hardt...
Til hjemmesiden

  Kontaktinformasjon

  solvangrevisjon1

  Statsautorisert revisor Asbjørn Solvang: – Revisor bør brukes til mer enn bare tall og regnskap

  Solvang Revisjon har en lang tradisjon med revisortjenester for små og mellomstore bedrifter.   – Det kan være nyttig å bruke en revisor til mer enn bare en som kontrollerer, opplyser Asbjørn Solvang, daglig leder i Solvang Revisjon AS.

  193w2

  Et hytteliv på svenskekysten

  Idylliske Bohuslän lokker mange sol- og badelystne nordmenn over svenskegrensa – sommer etter sommer. Bransjemagasinet har pratet med to erfarne feriehus-meglere, som forteller at de stadig får henvendelser fra kjøpelystne nordmenn.

  IKEA_HANTVERK_Kavitha_inthefield_PH163745

  IKEA forener verden

  Møbelgiganten IKEA fins representert i 52 land og har til sammen 430 varehus på verdensbasis. Kommunikasjonsrådgiver Troels N. Mathisen, forteller at IKEA jobber iherdig med å utvikle løsninger som skal forenkle våre liv og gjøre hjemmene våre mer funksjonelle.

  Arkiv