toyoya sørvest1toyoya sørvest2toyoya sørvest3toyoya sørvest4toyoya sørvest8toyoya sørvest7toyoya sørvest6jpegtoyoya sørvest5

Toyota Sørvest: Lokal tilhørighet gjennom 60 år

Med et hjerte som banker for Toyota og tilhørigheten til Sørvestlandet, fyller Toyota i Rogaland 60 år.

60 år har gått fra Toyota Sørvest leverte sin aller første Toyota – en flott Toyota Crown – på selveste lille julaften i 1963. Toyota i Rogaland fyller utrolige 60 år i år, med et hjerte som fortsatt banker for den lokale tilhørigheten på Sørvestlandet.


– Vi er et lokaleid selskap av en lokal familie. Selv om Toyota Sørvest høres ut som en del av en stor kjede, så er vi ikke det. Vi har tre lokasjoner; på Bryne, Mariero og Forus, som alle ligger innenfor en rekkevidde på rundt 30 kilometer. Derfor er det dette området som betyr noe for oss, for det er her vi har en lokal tilhørighet, understreker Jan Trzos-Oftedal, salgssjef nybil.Årets mest solgte varebilmerke
Jan utdyper at lokal tilhørighet for Toyota Sørvest, betyr et blomstrende lokalmiljø og en verdiskapning som inkluderer lokale tjenester, samarbeidspartnere og sponsorskap.


– Vi sponser blant annet Hinna fotball, Bryne fotball, den lokale turistforeningen og TV-Aksjonen . I tillegg har vi brandingsamarbeid med lokale kunstnere og artister, deriblant Janove Ottesen gjennom Lexus og kunstneren Pia Myrvold gjennom Toyota, forteller Jan.


Toyota Sørvests tre avdelinger, selger per dags dato 1200 nybiler i året og omtrent det samme på bruktbil. I fjor ble Toyota kåret til årets mest solgte varebilmerke både på landsbasis og i Rogaland, og det er ingen tvil om at Toyota stiller utrolig sterkt på Sørvestlandet med de elektriske varebilene Proace og Proace City.– Proace er en viktig bil for næringskundene, samtidig som proffmarkedet er veldig viktig for oss. Derfor har vi egne næringsselgere ved alle lokasjoner, som kan dette til fingerspissene, sier Jan. Jobben vår er å gjøre det kostnadsenkelt for kunden ved å tilby alt på én plass; vi har dekor, rustbehandling, alle finansieringsmuligheter, dekkhotell, skade og lakk – en komplett pakke som gjør at man kan fikse alt her hos oss, forteller han videre.


Han understreker samtidig at målsetningen alltid er at bilen er minst mulig tid hos dem før den kan gå ut på veien igjen.


Får alt på én plass
Med en rekkevidde på 300 kilometer, er Proace og «pizzabilen» Proace City, perfekte biler for bedriftskunder i mange ulike segmenter, fra budfirmaer til snekkere. Nøkkelen til den store suksessen ligger ikke bare i den praktiske utformingen til de elektriske varebilene, men også i det enkle og ukompliserte kundeforholdet hos Toyota Sørvest.


– Her får kunden alt på én faktura, alt på én plass, og en selger som kan alt om bilen! Vi har også ekspresservice med to mann som jobber på bilen slik at man som kunde skal slippe å få en leiebil og flytte over alt utstyr. Man skal som regel bare sitte og slappe av med en kaffe i en halvtime før man kan dra ut på veien igjen. Selv om jeg synes det er kjekt med besøk, skal det gå raskt for kunden, medgir Jan med et smil.Toyota Sørvest stiller like sterkt på personbiler, med en svært variert bilpark med hovedtyngde på hybrid og plugin hybrid. Nå kan de også tilby ren el, med den nye, flotte SUVen bZ4X, som kort tid etter lanseringen ble én av de mest solgte elbilene i Norge.


– bZ4X er en elektrisk SUV som skiller seg ut fra de tradisjonelle Toyotaene med helt andre kjøreegenskaper, og jeg anbefaler alle å booke en prøvekjøring på vår hjemmeside – for jeg tror veldig mange blir positivt overrasket, konstaterer Jan.Toyota Sørvest har solgt rekordmange bZ4X, og kan fortsatt tilby en rask levering. De har også levert flere bZ4X til taxinæringen, noe som ifølge Jan er et soleklart bevis på at det er en god bil både med tanke på kvalitet, kjøreegenskaper og rekkevidde.


Udødelige Toyota
Med Toyota Relax, blir kunden dessuten servert markedets desidert beste garanti sammen med sin nybil. Når man kjøper en ny Toyota får man en nybilgaranti på fem år, som deretter blir utvidet til ti år om man føler Toyotas serviceprogram.


– Det tror jeg ingen andre kan matche! Vi gjør det vi kan for å holde kunden hos oss, i tillegg til at vi gir kunden en stor fordel ved å bli hos oss. Vi har blant annet også gratis veihjelp, legger Jan til.Toyota har et rykte på seg for å skape biler som aldri dør. Selv den dag i dag er det fortsatt mulig å få øye på en fullt fungerende Camry eller Corolla fra 80-tallet på veien, og Jan forteller om kunder som kommer inn med gamle Toyotamodeller de gjerne vil bytte ut, men som rett og slett fungerer for bra for å byttes ut!


– Det er egentlig helt fantastisk med tanke på miljøperspektivet. Det er flott med elbil, men det at en bil varer lenge og blir velholdt, er utrolig viktig for bruks- og nytteverdien både for kunden, oss og samfunnet, avslutter Jan Trzos-Oftedal.

Les mer...

2023-06-07 09.00

flytentreprenor2

Store vekstambisjoner for fremoverlent entreprenørselskap

Artikkel Flyt Entreprenør er totalentreprenøren som vektlegger trivsel og kompetanseutvikling blant sine ansatte. Med en sterk bedriftskultur, er entreprenøren godt rustet for videre vekst med sine to avdelinger...
reliable3

Rask levering av trygge sprinklersystem fra anerkjent leverandør

Artikkel Fra New York til Norge: Reliables sprinklerprodukter har banet vei for en tryggere tilværelse for nordmenn siden 1973.
Til hjemmesiden

  Kontaktinformasjon

  • TOYOTA SØRVEST AS
  • Mail
  • Hjemmeside
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • Telefon:
   51 82 25 00
  • Adresse:
   Forus: Vestre Svanholmen 9, 4313 SANDNES,
   Mariero: Langflåtveien 35, Mariero, 4017 STAVANGER,
   Bryne: Eskervegen 1a, 4341 BRYNE
  compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

  Farvel til tradisjonell leksehjelp?

  Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

  sigmund-eTgMFFzroGc-unsplash

  Digitale møter: Tips for nybegynnere

  Sagt ja til å holde dine første digitale møter? Tips om hvilken plattform, tekniske problemer & møteagenda finner du her.

  article1

  Beste stedene å campe i Norge

  Norge er et campingparadis, med sitt dramatiske landskap og overflod av campingmuligheter. Enten du leter etter en avsidesliggende campingplass ved sjøen eller på fjellet, har vi dekket deg.

  Arkiv