merelektro7merelektro1merelektro2merelektro3merelektro4merelektro5merelektro6merelektro8

Nytenkende elektroinstallatør forandrer byggeplassen med innovativ batteriteknologi

Den oslobaserte elektroinstallatøren MerElektro AS, har spesialisert seg på å bygge battericontainere til byggeplasser, og er langt fremme på byggestrøm og utslippsfrie byggeplasser. – Vi er veldig miljøbevisste og nytenkende med tanke på utslippsfrie løsninger i fremtiden – spesielt på byggeplassene, konstaterer daglig leder Roger Fischer Jensen.

MerElektro ble etablert i 2017 av elektrikeren Roger Fischer Jensen og hans kone Merethe, som har ansvaret for økonomien i bedriften. Roger ønsket å satse stort på miljøtiltak og miljøeffektivisering innen bygg- og anleggsbransjen, derav forkortelsen Mer, som står for miljø, energi og ressurs.


– Hensikten med firmaet er å satse på miljø gjennom energieffektivisering av ressurskrevende prosesser, blant annet innen bygg og anleggssektoren som står for 15 prosent av totale klimagassutslipp fra norsk økonomisk aktivitet. Vi er en bedrift i stor vekst, og i år har vi allerede økt med flere ansatte, forteller prosjektlederne Christopher Martinsen og Anders Nygård, som sammen har ansvaret for batteri, solceller og energieffektivisering i MerElektro.Er i forkant
MerElektro består i dag av 33 ansatte hvorav fire er lærlinger. Den ekspansive fremgangen til elektrobedriften fra Oslo, tilskrives blant annet den store ambisjonen om å satse fornybart gjennom solceller, miljøtiltak og lagring av energi med batteri og metanol.


– Vi satser stort innen bygg og anlegg i tråd med både Norges og Oslo kommunes ambisjoner om å skape fossilfrie byggeplasser innen 2025, og utslippsfrie byggeplasser innen 2030, utdyper Christopher.


MerElektro har forskjellige sertifiseringer innen energieffektivisering, og kan styre varme, lys og ventilasjon med integrerte løsninger – hvor man samarbeider med forskjellige leverandører av smartstyring.


 – Vi leverer også softwareløsninger for flåtebaserte ladeanlegg, som muliggjør at hurtigladere og AC-ladere kan styres og måles i forhold til energibruk. Det er viktig å vite hva energien går til, spesielt siden et CO2-regnskap vil bli viktig for fremtidige og nåværende krav. Der er vi i forkant, presiserer Anders.Anders forteller videre at de har gleden av å ha mange store, faste kunder. MerElektro jobber blant annet for et større logistikk-selskap med deres store satsing på elektrifisering av bilflåten. 


– Vi har også installert SD-anlegg og energioppfølgingssystem på deres bygg i Vestby, slik at de kan få ut detaljerte tall på hvor strømforbruket går, på deres vei mot BREEAM sertifisering. I tillegg jobber vi mye for flere større entreprenører som har byggeplasser der vi muliggjør en 100 prosent elektrisk bygg- og anleggsplass. Vi utfører samtidig rehabiliteringer i kommunale entrepriser sammen med total entreprenører, og har også en rammeavtale med Sporveien, opplyser Anders.Muliggjør hurtiglading på byggeplassen
Nylig ble MerElektro ferdig med å totalrenovere Frogner barnehage, med integrerte energiløsninger som gjør det mulig for kommunen å avlese energiforbruket til hvert eneste aggregat og finne ut av hva som kreves for å drifte byggene. Dette er bare noen eksempler på de mange smarte løsningene MerElektro kan levere.


– Noe av det nyeste vi holder på med er utskiftning av batteripakker i anleggsmaskiner hvor man nå har gått fra blysyre til litium. Vi har blant annet byttet batteripakke i en elektrisk hjullaster, slik at kunden får en større rekkevidde, raskere lading og en mer energikompakt maskin som ikke trenger å lades etter en halv arbeidsdag, konstaterer Christopher. 


I 2021 bygde MerElektro sin første versjon av battericontaineren, som er en batteriløsning som muliggjør hurtiglading på anleggsplassen ved hjelp av integrerte batterier. Nå har man også bygd en nyere versjon av battericontaineren, som i skrivende stund står på en byggeplass på Strømmen.


– Det har vært en stor etterspørsel på disse battericontainerne, spesielt nå som de nye miljøforskriftene i anleggsbransjen trer i kraft, sier Anders, og legger til at bedrifter kan få støtte fra Enova og Oslo kommune på opp til to millioner kroner for slike batteriløsninger.Tilpasser seg markedet og kundene
MerElektro har utvilsomt hatt en stor vekst siden de startet. På bare seks år har de bevist at de er en innovativ aktør som leverer et godt stykke arbeid, og som alltid setter kunden først. Og som et bevis på fremgangen så fikk man i 2022 Gaselleprisen, som deles ut til Norges raskest voksende og mest vellykkede bedrifter.– Samtidig har vi vært veldig heldige ved at vi har kommet i kontakt med mennesker som er fremoverlente, og vi er jo en bedrift som liker å ta sjanser og være innovative. Maskinutviklingen går utrolig fort fremover, så vi må hele tiden følge med på utviklingen hos maskinleverandørene og kartlegge hvilke behov kunden har slik at vi kan tilpasse oss, understreker Christopher. 


Daglig leder Roger Fischer Jensen, bekrefter at de primære oppgavene til MerElektro vil bestå av rehabiliteringsprosjekter og byggestrøm mot fossilfrie byggeplasser, der de ønsker å fremstå som en miljøbevisst og nytenkende aktør.


– Vi ønsker å være en fremoverlent bedrift som kan endre ting på strak arm, og i fremtiden håper jeg vi blir den største og beste aktøren på fossilfrie byggeplasser. Målet vårt er å bli landsdekkende, og der er vi på god vei, konstaterer Roger.

Les mer...

2023-12-01 11.00

e2solutions1

Slik kan e-handelaktører spare opptil 40 prosent på sin frakt

Artikkel IT-selskapet Konsept-IT, står bak Shopify-partneren E2 Solutions’ app for nettbutikker. Med appen CargonizE2, kan en e-handelaktør få tilgang til eksterne fraktavtaler og få en skreddersydd totalpakke...
safeline4

Smart teknologi gjør dette til framtidens heis

Artikkel SafeLine har levert heisalarmsystemer siden 90-tallet, og er en stor aktør i Europa med over 350 000 installasjoner. Nå lanseres SafeLine LYRA – enheten som digitaliserer heistrafikken, forutser vedlikehold...
Til hjemmesiden

  Kontaktinformasjon

  • MER ELEKTRO AS
  • E-post
  • Hjemmeside
  • Facebook
  • Telefon:
   64 80 87 77, Vakttelefon: 919 02 458
  • Adresse:
   Strømsveien 344, 1081 OSLO
  hellofresh

  Hvordan skape mer hygge på kjøkkenet

  For mange er matlaging bare en av hverdagens plikter, en ndvendighet som nesten går på autopilot. Brødskiver smøres, poteter koker og oppvasken går, alt uten at du tar deg mye tid til å tenke over det. Kjøkkenet er gjerne ikke det første rommet du forbinder med hygge og kos, men vi mener det burde være det.

  sigmund-eTgMFFzroGc-unsplash

  Digitale møter: Tips for nybegynnere

  Sagt ja til å holde dine første digitale møter? Tips om hvilken plattform, tekniske problemer & møteagenda finner du her.

  article1

  Beste stedene å campe i Norge

  Norge er et campingparadis, med sitt dramatiske landskap og overflod av campingmuligheter. Enten du leter etter en avsidesliggende campingplass ved sjøen eller på fjellet, har vi dekket deg.

  Arkiv