193007w1193007w3193007w2193007w4

Sitter på unike patenter

Godt hjulpet av unike patenter og miljøvennlige nisjeprodukter, søker Payback Lubricants Norge nå etter forhandlere av deres store produktkatalog innenfor en rekke industrier.

– Vi skal være en leverandør som skal bidra positivt til miljøet, gi økt lønnsomhet og bidra til mindre vedlikeholdsutgifter, fastslår Frank Jørgensen, daglig leder i Payback Lubricants Norge. 


Payback Lubricants Norge ble startet av Jørgensen i 2015. Den daværende mekaniske arbeideren hadde jobbet innen autobransjen i mange år, og hadde derfor god erfaring med smøremidler.


– Jeg fikk interesse for Paybacks produkter, så jeg leste mer om dem på nettet, men fant ingen som importerte det i Norge. Da kontaktet jeg hovedsenteret i Norden og reiste på besøk til dem i Sverige - det var da ballen begynte å rulle, smiler den blide Fauskeværingen. 


I 2016 kom investorene Wenberg Invest og Wenberg Fiskeoppdrett på banen. De backet opp Jørgensen i oppstartsfasen.


– Det var en stor hjelp for vår utvikling, innrømmer han.Spesiell produktlinje

Med tre nyansatte proffselgere som skal ta seg av distribueringen av Paybacks unike produkter mot bilforhandlere- og verksted, ser Jørgensen lyst på bedriftens fremtid. Han sitter tross alt på noen ganske spesielle produkter.


– Nesten alle produkter er produsert av USAs eldste oljeselskap; Schaefferoil. De sitter i dag på masse patenter på tilsetningsstoffer til olje som andre leverandærer må kjøpe av dem. Patentene gjør at en del andre leverandører ikke får blande forskjellige kjemikalier i et stoff som deres, forteller han. De såkalte nisjeproduktene til Payback Lubricants tåler svært høy belastning, er energi-og drivstoffsparende,og fører til mindre slitasje enn ved bruk av tilsvarende produkter. Sluttbrukeren er ofte enten en anleggsentreprenør, eller jobber innen havbruksnæringen, verkstedindustrien, bilverksted eller landbruk. For å nevne noen få. 


– Vi leverer til litt av hvert, smiler Jørgensen.


Produktene henvender seg til alt fra de smaleste nisjeyrkene, til den helt vanlige privatpersonen som ønsker et sterkt og pålitelig lim. Smøremidler og tilsetningsstoffer går til industri- og landbruksdrift, mens industrielt lim blir hyppig brukt av fagpersoner i automatikkbransjen.


– Lim, tetning og fugemasse, leverer vi til alle næringer. Og vi utvikler produkter stadig vekk. I kategorien vask og rens har vi blant annet flere produkter til proff- og privatkunder. Produkter til avfetting, vaskemidler og aluminiumsrens, er veldig populære. 


Jørgensen forteller om ett av de mest populære produktene; «Gel hammer». Det er faktisk et helt miljøvennlig alternativ til den utskjelte saltsyren, og kan fjerne seks millimeter betong på kun én time.


– Det skader hverken lakk, glass eller miljø. Det er et kjempeprodukt, skryter han.


En god kunde

Her hos forhandleren PK Strøm Auto i Saltdal kommune, er stemningen god. Bilverkstedet i Rognan har vært forhandler av Payback Lubricants’ unike produkter siden starten, og er strålende fornøyd med produktene.


– De brukte dem først selv, og nå selger de produktene videre. PK Strøm Auto har vært en god, viktig og solid kunde for oss. De så at produktene var veldig bra, så de bestemte seg for å også bruke dem på kundebilene når de er inne, og tilby kundene det samme slik at de også får en like god opplevelse, forteller han entusiastisk.


Ønsker forhandlere

Nå ønsker Jørgensen og hans salgsteam å ekspandere - hele Norge er målet. Fra nord til sør skal det finnes produkter fra Payback Lubricants langs vårt langstrakte land, og ambisjonen er å nå det hårete målet på et salgsteam med 15 selgere. 


– Det er et passelig antall for å dekke hele landet. Payback Lubriants er jo lokalisert i hele Norden, og vi er i vekst i alle land - så det er spennende!


For å skape så gode forutsetninger for sine forhandlere som overhodet mulig, er Jørgensens visjon at antallet forhandlere skal begrenses, slik at de kun opererer med én forhandler i hvert område. For å få lov til å selge produktene, bør du ha adekvat bransjeerfaring og være villig til å eksponere og reklamere for merket. Bilforhandlere, verksted av ulike slag og kjemikaliebransjen generelt, er eksempler på bransjer som egner seg til å selge produktene. 


Begrenser kjemikaliebruken
Selv om produktene Jørgensen selger har noen helt unike kvaliteter, råder det likevel hard konkurranse i bransjen. Ved å veilede kundene til å velge rett sortiment for akkurat deres behov, begrenser dette i tillegg den totale bruken av kjemikalier. Grundig opplæring i bruk av produktene til Payback Lubricants, inngår selvsagt alltid.– Energibesparende nisjeprodukter som har innvirkning på miljøet, er veldig i vinden nå, avslutter Jørgensen med et forsiktig smil.

Les mer...

2019-05-09 13.00

fliskonsept7

Kjøpe nye fliser? Her får du eksperthjelp når du skal velge riktig!

Artikkel Fliskonsept AS i Kristiansand, er totalleverandør av fliser og baderomsinnredning. Butikksjef Petter Kulien, forteller hva du bør se etter når du skal velge kvalitetsfliser – og det er spesielt én ting...
seljordvarme7

Kunsten å finne en god peis

Artikkel Seljordvarme har en høy grad av fornøyde kunder. Det kan de takke håndplukkede leverandører, en god rådgivning i forkant og en kjapp levering for.

  Kontaktinformasjon

  IKEA_HANTVERK_Kavitha_inthefield_PH163745

  IKEA forener verden

  Møbelgiganten IKEA fins representert i 52 land og har til sammen 430 varehus på verdensbasis. Kommunikasjonsrådgiver Troels N. Mathisen, forteller at IKEA jobber iherdig med å utvikle løsninger som skal forenkle våre liv og gjøre hjemmene våre mer funksjonelle.

  freshinteriør3

  Unike kjøkkenforretninger er først ute med trender

  Opptatt av trender og alltid på jakt etter det nyeste? Da bør du stikke innom Fresh Interiør! – Leverandørene våre skaper ofte trender istedenfor å kopiere de, forteller daglig leder Morten Winterstad.

  schmidtkjøkken2

  Kjøkkenløsninger for den moderne familiesituasjonen

  Schmidt Kjøkken designes og produseres i Frankrike og Tyskland. Med miljø på dagsordenen og nyskapende løsninger som gjør kjøkkenet til hjemmets nye møtepunkt, treffer Schmidt Kjøkken blink med sine kvalitetskjøkken.

  Arkiv