I lokalene i Breivika driver Fagerlid bedriftskantine i tillegg til catering for alle slags selskaper. Hun startet først opp som ansatt før hun overtok driften i 2009.
– Nå har jeg drevet Wenches Kjøkken i fem år, og har helt siden starten satset mer og mer på catering. Det går veldig mye på koldtbord, og særlig tapas er populært. Det er ikke mye etterspørsel etter typiske middager lenger, forteller hun.
Fagerlid driver alene, og leverer både til bedrifter og private. Hun tok fagbrev som storhusholdning- og institusjonskokk i 1989, og understreker viktigheten av god planlegging.
– Jeg har forskjellige menyer som kundene får velge mellom. Så setter jeg opp og planlegger hva som skal bestilles inn av råvarer. Jeg prøver å være allsidig. Det bør være en blanding av både kjøtt og fisk med grønnsaker slik at kundene kan få begge deler, og jeg tilbyr også gluten- og melkefri mat. Alt kan tilpasses til forskjellige allergier, og jeg lager maten slik at alle kan spise, understreker Wenche.
Hun tilbyr catering til små og store selskaper og arrangement, og ikke overraskende er høysesongen for Wenches Kjøkken i mai samt ved julebordstider i november og desember.
– Målet er å klare å bli såpass stor innen catering at jeg kan ansette en person, for da kan vi jo påta oss både flere og større arrangementer. Til selskaper, bursdager og vennesammenkomster blir det bare mer og mer vanlig at folk bestiller mat i stedet for at de står og kaver med det selv. Særlig når det gjelder vennefester er det et stort marked, sier hun og legger til at lokalene hun holder til i Breivika kan leies, og passer fint til både barnedåp, konfirmasjoner og julebord.