Bedriften holder til på Elnesvågen, og ble etablert av Ole Westad i 1981. I dag er det sønnen Per Bjørnar som er daglig leder.
– Faren min jobbet først på Oskar Sylte brusfabrikk med kjøling og automater, så veien til kjøling av storkjøkken var kort, forteller Per Bjørnar, som selv har utdannelse innen kuldefaget og i tillegg er elektroreparatør. Han begynte som ansatt i bedriften i 1988, og ble daglig leder tre år senere.
Westad Storkjøkken AS har også en avdeling på Geiranger, mens på Elnesvågen er de syv ansatte, hvorav tre av dem jobber som serviceteknikere.
– Kundene våre er hotell, restauranter og bedriftskantiner, og vi utfører både salg, service, montering, prosjektering og tegning. Vi tilbyr også alt innen storkjøkken, fra glass og porselen til store kjøkken og kjøle- og fryseanlegg. Det at vi driver både med kjøling og storkjøkken gjør oss unike, og ikke minst dette at vi har 24 timers service. Uansett når på døgnet kundene ringer, rykker vi ut, og det mener jeg vi er de eneste i Møre og Romsdal som gjør, sier han.
Etter mange år i bransjen, har Westad Storkjøkken opparbeidet seg et godt rykte og er et velkjent navn på markedet. Med stor teknisk kompetanse og lang erfaring vet de også hvilke produkter som er verdt å satse på.
– Noe av det beste på markedet som vi fører, er for eksempel Hobart opp-vaskmaskiner, Retigo kombidampere samt Gram og Porkka kjøleutystyr. Ser vi fremover, håper vi markedet tar seg opp litt slik at vi kan utvide staben. Det blir nok store omveltninger i bransjen fremover på grunn av lover og regler. En nedgang er nok ikke til til å unngå, men vi håper det går oppover igjen, avslutter Per Bjørnar Westad.