kranproffen3kranproffen1kranproffen2kranproffen4kranproffen5kranproffen6kranproffen7kranproffen8

Sikre kran- og løfteoperasjoner i fokus hos ledende aktør

Kranproffen AS er sikre, sterke og presise – takket være en grønn omstilling og et stort fokus på HMS. – Sikkerhet kommer alltid først, sier Morten Martinessen, daglig leder i Kranproffen AS.

Kranproffen AS fra Bergen, har lang erfaring med utleie av kraner og kranførere. De utfører avanserte løfteoperasjoner og montasje av prefabrikkerte elementer, for kunder innen olje og gass, offshore og bygg- og anleggsindustrien. Kranproffen er spesialister på byggekraner, og har blant annet gode samarbeidspartnere og tette samarbeid med vestlandsbedriftene UCO Kran og Liebherr.


Kranproffen ble startet i 2016 av den erfarne kranspesialisten Morten Martinessen, som har jobbet i kranbransjen siden i begynnelsen av 90-tallet. Martinessen forteller at det hele begynte med utleie av tårnkraner, men utviklet seg fort til å også inkludere utleie av personell.



– Vi fikk flere og flere forespørsler fra entreprenører som trengte kranførere i tillegg til kraner. Vi begynte med to ansatte, og i dag har vi nesten 90 ansatte som kun jobber med kran- og løfteoperasjoner, forteller Morten Martinessen, i dag daglig leder i Kranproffen AS.

  

Reduserer utslipp
Kranproffen fikk fort et godt rykte på seg som en ryddig og seriøs utleieaktør innenfor kraner og løfteutstyr. I tillegg er Martinessen en leder som brenner for å utvikle kranfaget med en enda bredere kompetanse, og et stort fokus på HMS og det grønne skiftet – noe kundene setter pris på.


– Vi er veldig stolte av å være en Miljøfyrtårnbedrift. Det er viktig for oss å måle alt vi holder på med og redusere utslippene våre der vi kan – i takt og tone med markedet, understreker Martinessen. Vi følger nøye med på utviklingen i det grønne skiftet, og vi skal være en foregangsbedrift innen kran- og løfteoperasjoner, presiserer han.


Morten Martinessen oppfordrer i dag alle sine ansatte til å reise kollektivt til jobben og betaler gjerne månedskortet dersom de lar bilen stå hjemme. Det varme engasjementet til den ydmyke lederen gjenspeiler seg i hans personlige tilnærming til de ansatte – alltid med ledeordene: sikre, sterke og presise.



– Hovedfokuset mitt er hele tiden de ansattes sikkerhet, og sikkerhet kommer alltid først. Derfor har vi jobbet tett sammen med bedriftshelsetjenesten om å forbedre arbeidsforholdene for våre ansatte, med et arbeidsmiljøutvalg. I tillegg jobber vi med bransjeorganisasjonene SmartMEF og MEF, som har hjulpet oss med digitale rutiner, sjekklister og risikovurderinger, som er tilgjengelig for vårt mannskap, forklarer han.


Kombinerer kvalitet med miljø
Kranproffen har ISO-sertifiseringene 9001 og 14001, som ofte er et krav for å kunne jobbe for store, internasjonale entreprenører. Disse standardene kombinerer kvalitetssikring med miljøansvar og viser at Kranproffen er en seriøs aktør i bransjen.


– Vi ser at det er mange store bedrifter her på Vestlandet som trenger assistanse innenfor vårt fag, og vi leverer alltid et godt produkt, poengterer Martinessen, som legger til at Kranproffen har mange dyktige medarbeidere innen kran og løfteoperasjoner.


Morten Martinessen var en viktig bidragsyter i forbindelse med kran- og løfteoperasjonsfaget som ble startet i Bergen i 2007-2008. Han brenner for lærlinger, og er dessuten med i prøvenemnden på Vestlandet. Kranproffen tar inn lærlinger allerede fra videregående, og målet er at lærlingene skal ta sertifikater fortløpende og bli gode i faget så tidlig som mulig. Man har til og med satt opp et eget opplæringssenter på Askøy, der lærlingene deres får prøve seg praktisk.



– Vi har investert i rigger og kraner, og legger alt til rette for at lærlingene våre skal bli gode i faget. De største entreprenørene tester våre ansatte før de får lov til å komme inn på prosjektene, derfor er det spesielt viktig at våre medarbeidere har trent mye på forhånd, forteller han.



Fokus på de ansatte
Selv om kvinner glimter med sitt fravær i kranbransjen, håper Martinessen at flere kvinner vil velge kranføreryrket. Selv tror han at mer mangfold i bransjen vil skape et bedre og mer inkluderende arbeidsmiljø.


– Trivsel og arbeidsmiljø er viktig for oss, og vi ønsker kvinner velkomne. Dersom vi får inn flere kvinner, har vi lyst til å skape egne riggerteam for kvinner, informerer han.


Han uttrykker videre at han ønsker å hjelpe andre bedrifter med opplæring av nye talenter, og vil utvikle opplæringssenteret sammen med olje- og gassindustrien, bygg- og anleggsbransjen og industrinæringen, slik at de får de rette kandidatene til sine prosjekter for fremtidige kran- og løfteoperasjoner.



Kranproffen AS er i dag en foretrukken aktør innen løfteoperasjoner, og kan blant annet skilte med en egen HMS-avdeling og engineeringsavdeling. I fjor ble Kranproffen tildelt Gaselleprisen på bakgrunn av en stor vekst de siste årene.


– Vi har klart å vokse fra fem til 170 mann på bare noen få år. Jeg er utrolig stolt over at vi har vært med på mange store prosjekter, og har klart å levere etter kundenes forventninger, sier han, som ønsker å fortsette å vokse og følge etter de store entreprenørene.


– Det hjelper å jobbe hardt og ta vare på sitt mannskap, avslutter Morten Martinessen.

Les mer...

2025-06-01 11.45

skinnverkstedet1

Gir nytt liv til gamle møbler

Artikkel I en tid der bærekraft og sirkulærøkonomi er i vinden, fremstår Skinnverkstedet AS som en spennende og solid aktør der gamle tradisjoner møter nye verdier. – Vi ønsker å være et moderne, men tradisjonelt...
elbil

Kjøring med elbil om vinteren – hvordan få bedre rekkevidde?

Artikkel Elbiler (EV) representerer fremtiden for transport, men deres effektivitet under utfordrende vinterforhold kan være en utfordring. I kaldere måneder reduseres litium-ion-batteriers kapasitet, noe som fører...
Til hjemmesiden

    Kontaktinformasjon

    sigmund-eTgMFFzroGc-unsplash

    Digitale møter: Tips for nybegynnere

    Sagt ja til å holde dine første digitale møter? Tips om hvilken plattform, tekniske problemer & møteagenda finner du her.

    hytte

    Utnytt din gamle hyttes potensiale

    Hyttekulturen står sterkt i det norske samfunnet. Mange har hytter som har gått i arv gjennom generasjoner, og som med tiden trolig har blitt slitt og trenger oppussing. I dag bygges det nye hytter for fullt, og dessverre blir mange eldre hytter stående tomme eller revet ned for å bygge nytt. 

    93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

    Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

    Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

    Arkiv