Alette Hjelmeland er markedssjef på hotellet og ga oss biter av den omfattende historien da Det Norske Bransjemagasinet kom på besøk:
- Dagens hotellbygning er fra 1889, men familiens stamfar, Johan Seckman Fleischer kom til Voss allerede i 1760. Han var sorenskriver over Hardanger og Voss og opparbeidet store verdier i sin levetid, blant annet fire kirker med tilliggende jordegods. Hotellets grunnlegger, Fredrik Fleischer, var Seckman Fleischer’s oldebarn. Han deltok i den amerikanske borgekrigen og returnerte til Voss i 1864. Da giftet han seg med sin Magdalene, solgte Voss kirke og kjøpte Vossevangen Hotel og Station. Det ble startskuddet for 149 års sammenhengende hotelldrift for Fleischer slekten. Johan Seckman Fleischer døde på Voss i 1789 – hundre år før dagens bygning sto ferdig.
Hjelmeland forteller videre at Fleischer’s Hotel er et av 44 hotell med medlemskap i De Historiske hotel og spisesteder i Norge. Det tradisjonsrike hotellet er fremdeles eiet av Familien Fleischer og drevet av femte generasjon, Erik Fleischer Tønjum.
-Vi har valgt å kalle våre nye selskapslokaler for Seckman stuene, oppkalt etter Johan Seckman Fleischer, slektens stamfar, oldefar til grunnleggeren av hotellet, Fredrik Fleischer og tip-tip-tip-tip oldefar til dagens vertskap.
I dag har hotellet 110 deilige rom fordelt på den historiske fløyen, mellombygget og stasjonsbygningen, motellavdeling med 30 leiligheter og kursavdeling med kapasitet til 250 deltagere.
-Nydelig mat og tilhørende drikke serveres i Restaurant Magdalene eller på Terrassen om været tillater det. I de antikke Seckman-Stuene serveres a la carte og i eventyrlige Fredrik’s Bar kan du nyte forfriskninger akkompagnert av levende musikk fra vår pianist.
Videre har hotellet egen velværeavdeling med svømmebasseng, barnebasseng, boblebad, sauna, trimrom og utendørs tennisbane.