Andersen har fagbrev som kokk, og har jobbet på både hotell, eldresenter, Color Line og på oljerigg i Nordsjøen, i tillegg til å ha drevet en restaurant. I august 2011 etablerte han cateringfirmaet Kjell Inges Mat i Kristiansands største bydel Vågsbygda.
- Her tilbyr vi all slags catering, fra 3-rettere til bryllupsmiddager. Når det gjelder catering til privatpersoner, går det veldig mye på tapas. Hele 90% av kaldmaten er tapas, og det har overtatt for koldtbord som før var mest populært. Vi leverer til skoleavslutninger, bryllup, barnedåp og bursdagsselskap, samt en del faste kunder som bedrifter, losjer, pensjonister, idrettslag og kirker. Det er tøff konkurranse, så jeg må bygge stein for stein og jobbe hardt for pengene, sier han.
Bedriftskunder kan ringe inn bestillinger, gjerne dagen i forveien, og de bør helst være mer enn 10 stk. De fleste kommer og henter selv, men Andersen kan gjøre unntak og tilby utkjøring også. Firmaet har tre fast ansatte, men leier inn personale ved behov. De leverer mye til både Lund, Vennesla, Søgne og områdene rundt.
- Gode sauser og krydderblandinger har veldig mye å si, og det skal være gode råvarer og saftig kjøtt. Vi lager det meste fra grunnen av, og til og med pålegget til koldtbord lager vi selv. Å drive med catering er ingen åtte til fire-jobb, og vi jobber ofte når andre har fri. I fremtiden drømmer jeg om å starte egen restaurant, men før den tid ønsker vi å åpne en kantine her. Vi planlegger å holde åpent fra kl. 11 til 16, og vil at folk skal kunne enten sitte ned og spise her, eller komme og hente ferdig mat, avslutter Kjell Inge Andersen.