162031 PK162031 PK0162031 PK1

Pizzabakeren til tusen

Skulle du noen gang få behov for å bestille 1000 pizzaer eller mer, skal du vite at Pizzabakeren Klepp tar utfordringen. Rune Hjertviksten eier to avdelinger av den populære pizzakjeden sammen med kona, og datteren er driftsleder. Eventyret om den runde deiglefsa med saus og ost startet på Klepp 17. oktober i 2003. Da var Pizzabakeren som kjede helt fersk, og rogalendingene var ville etter pizza, forteller han.

– I Pizzabakeren-kjeden er vår avdeling på Klepp den aller første franchise-butikken. I august 2014 åpnet vi i tillegg en avdeling på Øksnevad, og dette var Pizzabakeren avdeling nummer 100. Altså ligger både avdeling nummer 1 og nummer 100 i Klepp kommune, og det er jo litt spesielt, sier Hjertviksten.


Siden oppstarten for 13 år siden har det vært mye hardt arbeid, og en bratt læringskurve. Hverken han eller kona hadde erfaring fra restaurantbransjen på forhånd. I tillegg krever det mye ekstra når man jobber med ferskvarer. I dag er Hjertviksten selv mest opptatt med den administrative delen av avdelingene, mens han har overlatt den daglige driften til datteren.


– Kjeden har vokst vanvittig fort siden 2003, og i dag er det rundt 130 avdelinger bare i Norge. Det er flere grunner til at det har gått så bra. Helt fra starten av hadde Pizzabakeren et mål om å ligge der folk bor, og ikke i bysentra. I tillegg kommer de gode prisene og selvsagt kvaliteten på pizzaene våre. Det er også et pluss at man ikke trenger å betale for ekstra ingredienser, for eksempel ekstra ost. Deigene er alltid ferske, og derfor er bakingen helt essensiell hos oss.


Alle avdelingene i kjeden drives som franchise. Det betyr at de følger kjedens regler, men at alle eier sine egne avdelinger. På Klepp utgjør staben 10 årsverk, og de har mange ansatte med høy stillingsprosent.


– Når det gjelder menyer tilrettelegger vi for alle slags behov, med glutenfrie varianter og annet. Vi tester også stadig ut nye typer pizza, og det er lett å se hva som selger og hva som ikke slår an siden vi har så mange avdelinger.


Pizzabakeren kjører tre hovedkampanjer i året, og det blir travlere jo lenger ut i året man kommer, forteller Hjertviksten. Under siste kampanjeuke bakte de til sammen 700 pizzaer per dag på de to avdelingene på Klepp og Øksnevad.


– En av fordelene med at det ligger så mange Pizzabakeren-avdelinger i området her, er at vi kan levere enorme mengder med pizza. Avdelingene hjelper hverandre ved behov ved store bestillinger, så vi kan levere flere tusen!

Les mer...

2016-09-15 13.00

aratron7

Styrker norsk industri med elektromekaniske produkter

Artikkel Aratron AS møter fremtidens behov i norsk produksjonsindustri, og styrker norske produksjonsbedrifter med ekspertise og nyskapende produkter innen vakuum, mekanikk og elektro.
Novatek6

Spesialist innen vannrensing og bærekraftige systemløsninger kombinerer miljøfokus med teknisk kompetanse

Artikkel Novatek AS leverer bærekraftige løsninger for fremtidens vannrensning, med utvikling, konstruksjon og drift av vannrensningsanlegg tilpasset både sykehus og industrikunder.

    Kontaktinformasjon

    compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

    Farvel til tradisjonell leksehjelp?

    Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

    hytte

    Utnytt din gamle hyttes potensiale

    Hyttekulturen står sterkt i det norske samfunnet. Mange har hytter som har gått i arv gjennom generasjoner, og som med tiden trolig har blitt slitt og trenger oppussing. I dag bygges det nye hytter for fullt, og dessverre blir mange eldre hytter stående tomme eller revet ned for å bygge nytt. 

    national-cancer-institute-NFvdKIhxYlU-unsplash

    Å jobbe som vikar

    Å jobbe som vikar via et vikarbyrå i Norge har mange fordeler, men det kan også være svært gunstig for en bedrift å innleie fra bemanningsforetak.

    Arkiv