Ivaretar mat- og kulturtradisjoner

Med stolte kulturtradisjoner og de lekreste råvarer fra havet, gir Smia Fiskerestaurant gjestene sine en helt spesiell opplevelse. Restauranten har etter snart 20 års drift blitt ledende på fisk og skalldyr, ikke bare i hjembyen Kristiansund men i hele Norge.

Daglig leder Ingvald Rønninghaug jobbet tidligere i 25 år som kokk og stuert på Hurtigruten, og kjøpte restauranten og de tilhørende bygningene da han gikk i land i 1999.
– Da hadde det vært restaurantdrift her i fem år, og jeg overtok sammen med min kone og to barn. Bygningene er fra 1750-tallet, og det har vært både båthus og smie her, forteller han.
Etter en omfattende oppussing og utvidelse, har Smia Fiskerestaurant siden 2009 drevet over tre etasjer med både bar, konferanserlokaler, uteservering og plass til 140 gjester innendørs.
– I tillegg tilbyr vi catering, vi arrangerer grillfester for bedrifter og drar landet rundt på matfestivaler for å selge produktene våre. Vi er mest kjent for klippfisk, og særlig bacalaoen vår som har vunnet flere priser og som vi er veldig stolte av. I tillegg kommer lutefisk, skalldyr og blandaballen som vi lager etter en egen, gammel oppskrift, smiler Rønninghaug.

Restauranten har vunnet mange utmerkelser, men høyest henger nok Olavsrosa som de mottok i 2003.
– Den deles ut av Norsk Kulturarv, og kriteriene er at man har ivaretatt kulturarven sin. Vi har tatt vare på husene her, på mattradisjonene våre og i tillegg har vi vært flinke til å formidle kulturarven. Ellers er vi med i Smak av Kysten, som er en samling av restauranter og hotell hvor kravet er at halvparten av menyen må bestå av fisk og skalldyr.

Staben består av 10 ansatte, med 15 i høysesong-ene på sommer og til jul. På Smia lager de all maten fra bunnen av, også dessertene.
– Bransjen er i forandring hele tiden og det krever at man henger med på utviklingen og fornyer seg. Hos oss får gjestene en opplevelse ikke bare med mat, med også med lokalet og interiøret!

Les mer...

2013-10-17 16.00

intersupply1

Anerkjent distributør lanserer nye produkter for effektiv plastsveising

Artikkel Inter-Supply AS er tuftet på over 50 års erfaring med produsenten Leister, og deres profesjonelle varmluftsutstyr rettet mot håndverkere og prosessindustrien. Fremover er det planlagt flere nye løsninger...
akuttutleie1

Landsdekkende maskinutleiespesialist leverer spesialmaskiner til prosjekter over hele landet

Artikkel Oslo-baserte Akutt Utleie AS leier ut maskiner og utstyr for fjell, stein og betong. Selskapet tilbyr høy fagkompetanse, et stort maskinlager og en rask, landsdekkende leveranse av spesialmaskiner til...

Kontaktinformasjon

  • Smia Fiskerestaurant
  • www.smia.no
  • Telefon:
    71671170
  • Adresse:
    Fosnagate 30B
    6509 Kristiansand
93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

Farvel til tradisjonell leksehjelp?

Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

hellofresh

Hvordan skape mer hygge på kjøkkenet

For mange er matlaging bare en av hverdagens plikter, en ndvendighet som nesten går på autopilot. Brødskiver smøres, poteter koker og oppvasken går, alt uten at du tar deg mye tid til å tenke over det. Kjøkkenet er gjerne ikke det første rommet du forbinder med hygge og kos, men vi mener det burde være det.

Arkiv