Kjapt, trygt og billig hos Kiwi Hovden

Det finnes over 600 Kiwi-butikker spredt over hele Norge. På Hovden i Bykle kommune finner vi én av dem. Der tas turistene imot med åpne armer når snøen forvandler bygda til et lite skiparadis, mens lokalbefolkningen er trofaste kunder året rundt.

Vi fikk en prat med Ståle Molaug, som er distriktssjef for Kiwi Vest-Agder. Han har ansvaret for tolv butikker i fylket, samt noen i Aust-Agder. Selv har Molaug gått gradene i Kiwi siden han ble ansatt i 2001.
  – Jeg har gått kjedens traineeprogram. Det er et kjempegodt program for alle som ønsker å bli butikksjefer. I Kiwi er vi opptatt av at vi skal ha de beste ansatte. Det innebærer mye kursing på alt fra trygg mat til tyverisikkerhet, sier han.
  For en del år tilbake var Kiwi en liten aktør i dagligvaremarkedet. Men kjeden har vunnet kundenes tillit, og har i dag betydelige markedsandeler, som en av Norges største dagligvarekjeder. Slagordet «kjapt, trygt og billig» er blitt et.
 

– Her på Kiwi Hovden er det Heidi Irene Repstad som er butikksjef, og vi har åtte ansatte. Hovden er et turiststed vinterstid som besøkes av mange sørlendinger og rogalendinger. Butikken har eksistert i 2006, og fra jul til påske er det sesong mens det om sommeren ofte er stille. Dette er derfor i høyeste grad en sesongbutikk. Derfor er lokalbefolkningen viktig for oss, for at vi skal ha kunder året rundt – og for at de skal ha en god butikk å gå til.
  Molaug er med andre ord opptatt av at lokalbefolkningen skal få minst like god service som alle andre. Det innebærer blant annet at Kiwi Hovden har gode åpningstider og et bredt vareutvalg. Butikken er først og fremst til for lokalbefolkningen som bor permanent i området.
 

Samtidig har butikken kapasitet til å håndtere presset når turistene strømmer til i sesongen, med hele fem kasser. Dermed skal det mye til for at det blir lange køer. På Kiwi skal handlerunden være fort gjort for alle som ønsker seg effektivitet. På Hovden møter de Kiwi-ansatte sine kunder med åpne armer, og i år trår de igjen til med søndagsåpent i sesongen.
 

– Akkurat nå bygger vi om til det vi kaller Nye Kiwi. Dette er et toårig prosjekt hvor alle butikkene skal bygges om. Vi utvider og oppgraderer frukt- og grøntavdelingene, og utvider også sortimentet på ferskvarer. Når det gjelder kortreiste produkter, prøver vi så godt vi kan å ta inn lokale leverandører. Dette er kjempeviktig for de lokale bøndene og aktørene, avslutter Molaug.

Les mer...

2015-01-22 12.00

stedarkitektur3

Arkitektkontor i Skien løser arkitektoniske utfordringer med en kreativ tilnærming

Artikkel STED Arkitektur består av fagkyndige arkitekter med lang og variert erfaring, som løser utfordringer på en kreativ og nyskapende måte. – Kreativitet er en stor del av faget vårt, konstaterer daglig leder...
bildetilartikkel1

Veien til drømmekarrieren

Artikkel Naviger jungelen av muligheter med en karriereprøve.

Kontaktinformasjon

article1

Beste stedene å campe i Norge

Norge er et campingparadis, med sitt dramatiske landskap og overflod av campingmuligheter. Enten du leter etter en avsidesliggende campingplass ved sjøen eller på fjellet, har vi dekket deg.

sigmund-eTgMFFzroGc-unsplash

Digitale møter: Tips for nybegynnere

Sagt ja til å holde dine første digitale møter? Tips om hvilken plattform, tekniske problemer & møteagenda finner du her.

national-cancer-institute-NFvdKIhxYlU-unsplash

Å jobbe som vikar

Å jobbe som vikar via et vikarbyrå i Norge har mange fordeler, men det kan også være svært gunstig for en bedrift å innleie fra bemanningsforetak.

Arkiv