— Vi har heller én ingrediens mindre på tallerken enn én for mye. Så erstatter vi heller det med et glass vin. Det er filosofien vår. Mat og vin i kombinasjon. Du skal få en opplevelse, på tallerkenen og i glasset, og i atmosfæren rundt deg, forteller Daniel Karlsson.
Gjestene kommer i både små og store grupper. På Klosteret serveres det til middag for to, det serveres vennemiddager, forretningsmiddager, og de tar imot større selskaper. Karlsson har blant annet et selskapslokale som tar opptil 50 gjester. Samtidig er kjøkkenet bygget for å kunne takle store selskaper, slik at maten kommer raskt ut.
Og det uten at det går på bekostning av kvaliteten.
— Matlagingen er fransk kokekunst. Så følger vi sesongen slavisk, slik at vi hele tiden har sesongvarer inne. Jo nærmere Oslo det kommer fra jo bedre. Folk blir mer og mer bevisste på hvor maten kommer fra. Det er mange som spør, og vi skriver det gjerne inn i menyen også, sier Karlsson.
Når det stunder mot jul ankommer det blant annet reinsdyr fra Røros. Men Klosteret samarbeider også med Grøstad Gris, og de tar inn torsk, kveite og gravlaks. Karlsson anbefaler å legge julebordet til en hverdag – det gir behagelig stemning og garantert taxi hjem.
Og han anbefaler selvsagt vinkjelleren i Klosteret Restaurant – og det uten at det koster skjorta.
