153010 T4U

Tekniske oversettelser med tyngde

Å kunne oversette ett språk til et annet, krever mer enn å bare å være god i grammatikk. Dette gjelder særlig innen tekniske fag, hvor én liten språkfeil kan få store konsekvenser.

Som oversetter har Erik Hegelstad i Translation4U det beste fra to verdener. I oppveksten bodde han 11 år i engelskspråklige Singapore og Skottland, og han er utdannet petroleumsingeniør fra Universitetet i Stavanger. I tillegg kommer en bred og variert yrkeserfaring fra en rekke bransjer i inn- og utland.

   – Oppveksten min var engelsk da jeg bodde i utlandet, og jeg snakker derfor flytende engelsk.
Hegelstad etablerte Translation4U i Stavanger i fjor høst. Her tilbyr han oversetting og korrigering av alle slags tekster; det være seg manualer, håndbøker, nettsider, kurskataloger, kontrakter, søknader, manuskripter eller tekniske prosedyrer. Selv har han yrkeserfaring fra alle ledd innen oljebransjen, fra offshore og service til engineering og som kursholder innen subseaanlegg. Han har også tidligere hatt stillinger innen både reiseliv, utelivsbransjen, på båt, oljerigger og for myndighetene.

   – Det var da jeg skulle utvikle en rapport for et subsea-firma på oppdrag fra Petroltilsynet, at jeg fikk tanken om å jobbe med oversetting. Engelsken i den ferdige rapporten var ikke bra, og jeg jobbet i fire-fem dager med å gjøre språket bedre. Da så jeg muligheten for å bruke både den tekniske erfaringen min og engelskkunnskapene mine til å starte en ny karriere.

Fordelene med Translation4U, er at Hegelstad er fleksibel og kan snu seg raskt rundt. Han har mye erfaring, og særlig operasjonell erfaring, så han sikter seg inn på det tekniske markedet.

   – Tanken er at jeg skal kontakte oljeselskap, og få dem til å «source ut» en del oversetting. Slik kan de bruke færre ressurser internt på oversetting. Jeg har operasjonell erfaring, og kan gjøre jobben raskere for dem slik at de kan bruke tiden sin på andre ting.

Les mer...

2015-06-09 15:00

autocarrera3

Spar tid og penger: Autocarrera skaffer deg drømmebilen!

Artikkel Premiumbutikken Autocarrera i Porsgrunn, selger brukte biler i luksussegmentet. Bak drømmen som ble en realitet, står tre unge menn med beina godt plantet på jorda.
bertelosteenringerike1

Mercedes' nye elbiler åpner opp en helt ny verden

Artikkel Mercedes EQC, har bidratt til å sette Mercedes på det grønne kartet én gang for alle – og det stopper ikke der. Bertel O. Steen Ringerike, forteller at de investerer stort i et grønnere utvalg av sine...

Kontaktinformasjon

IKEA_HANTVERK_Kavitha_inthefield_PH163745

IKEA forener verden

Møbelgiganten IKEA fins representert i 52 land og har til sammen 430 varehus på verdensbasis. Kommunikasjonsrådgiver Troels N. Mathisen, forteller at IKEA jobber iherdig med å utvikle løsninger som skal forenkle våre liv og gjøre hjemmene våre mer funksjonelle.

67532874

Et plantebasert liv - for helsa, dyrene og miljøet

Bransjemagasinet har gått i dybden på det vegetariske kostholdet og hvordan et plantebasert kosthold påvirker dyrene, vår helse og vårt klimaavtrykk her på jorda.

193w2

Et hytteliv på svenskekysten

Idylliske Bohuslän lokker mange sol- og badelystne nordmenn over svenskegrensa – sommer etter sommer. Bransjemagasinet har pratet med to erfarne feriehus-meglere, som forteller at de stadig får henvendelser fra kjøpelystne nordmenn.

Arkiv