solvangrevisjon1solvangrevisjon2solvangrevisjon4solvangrevisjon5

Statsautorisert revisor Asbjørn Solvang: – Revisor bør brukes til mer enn bare tall og regnskap

Solvang Revisjon har en lang tradisjon med revisortjenester for små og mellomstore bedrifter. – Det kan være nyttig å bruke en revisor til mer enn bare en som kontrollerer, opplyser Asbjørn Solvang, daglig leder i Solvang Revisjon AS.

Revisor Asbjørn Solvang, har drevet for seg selv siden 1994, men har vært revisormedarbeider siden 1983 og senere egen portefølje fra 1994.  


 I Solvang Revisjon AS, jobber han med å gi små og mellomstore bedrifter en kontinuerlig kontroll over det økonomiske, samtidig som han tilbyr bedriftsøkonomisk rådgivning. 


 

 – Jeg har valgt å være et alternativ til de store revisorkjedene, fordi jeg synes det er mer personlig å være liten. Men samtidig er det fint å ha en faglig tilknytning til Den norske Revisorforening og tilknytning til gode fagsystemer via nettet, som vi har vært medlem av og abonnert på hele tiden, forteller Asbjørn. 


Hjelpe kundene til å drive bedre business er fokuset – men ikke komme i konflikt med uavhengigheten 

Asbjørn trives med andre ord som liten, og mener det aller viktigste for en revisor er kundekontakt, kommunikasjon og å reflektere og gi tilbakemelding på kundens behov.  


– Det kan være nyttig å bruke en revisor til mer enn bare en som kontrollerer og ser om tallene stemmer. I det lange løpet er det viktig å gi noe mer enn bare den lovbestemte delen av kontrollarbeidet. Det er viktig gjennom å være litt kreativ å sette seg inn i bedriftens mål og tenke hvordan ville jeg ha drevet på, og hvordan gjøre ting bedre med høyere kvalitet.  I alle fag har vi et forbedringspotensiale.  


Asbjørn utdyper: 


– Det er spennende å tilføre kundene noe som handler om å drive bedre business.  


I løpet av de 27 årene som Solvang Revisjon har vært virksomme, har Asbjørn fått gleden av å beholde flere av sine kunder i over 20 år, mye takket være den ekstra servicen de yter.  



– På 90-tallet ble det endringer i revisjonsplikten, og da var det mange som valgte å beholde oss som revisor, selv om de kom under grensen for revisjonsplikt og det skjedde generasjons- eller eierbytte i virksomheten. Det er veldig gledelig, og da føler vi at vi har gjort noe riktig, sier Asbjørn med et varmt smil.  


Dersom du omsetter for under 6 millioner i året, trenger du derimot ikke å ha en revisor, opplyser Asbjørn.  


God kommunikasjon er nøkkelen
Stikkordene for en trofast kundeportefølje, er ifølge Asbjørn å ha en god kommunikasjon og kjemi med kunden, selv om det iblant kan ta litt tid å bli godt kjent med hverandre, og man må vinkle problemstillinger på flere vis for å nå målet. 


– Med kommunikasjon når man målene, og det er alfa og omega! Vi er tilgjengelige og svarer raskt, og så har vi kompetansen på huset og «backup» i bakenforliggende ressurspersoner innen juss og omorganisering av tyngre karakter, forklarer han.  


Etter snart 38 år i revisjonsbransjen, er Asbjørn like glad i jobben sin og alle de givende møtene med forretningsfolk i mange ulike bransjer. Solvang Revisjon er konkurransedyktige på pris, og håper å kunne fortsette med det da de ikke har en stor «overhead» kostnad til et stort nettverk med dyre lokaler et annet sted i landet. 


– Vi prøver å jobbe med både hode og hjerte, og over tid gir det gode tilbakemeldinger, smiler han.  


Selv om mange virksomheter setter pris på å ha en revisor som Asbjørn med sin lange erfaring, presiserer Asbjørn at han brenner for å lære opp yngre medarbeidere i revisoryrket.  


– De er en kjemperessurs som man må ta godt vare på, avslutter han ydmykt.  


Les mer...

2021-09-08 15.30

wimpel1

Effektivt produkt eliminerer kaldtrekk fra vinduer

Artikkel Wimpel er forhandler for Eltra AS - en varmelistprodusent som har utviklet kompakte varmelister som effektivt tar kaldraset fra vinduer i næringsbygg og private boliger. – Varmelistene stopper kaldraset...
newtracksny6

Realiser gründerdrømmen med produktutvikling som imponerer investorer

Artikkel NewTracks AS, hjelper bedrifter og personer med å realisere et produkt – fra idé til serieproduksjon, og kan levere et presentabelt produkt med strøken emballasje.
    compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

    Farvel til tradisjonell leksehjelp?

    Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

    hytte

    Utnytt din gamle hyttes potensiale

    Hyttekulturen står sterkt i det norske samfunnet. Mange har hytter som har gått i arv gjennom generasjoner, og som med tiden trolig har blitt slitt og trenger oppussing. I dag bygges det nye hytter for fullt, og dessverre blir mange eldre hytter stående tomme eller revet ned for å bygge nytt. 

    article1

    Beste stedene å campe i Norge

    Norge er et campingparadis, med sitt dramatiske landskap og overflod av campingmuligheter. Enten du leter etter en avsidesliggende campingplass ved sjøen eller på fjellet, har vi dekket deg.

    Arkiv