201017w1201017w2201017w3201017w4201017w5201017w6201017w7

Her får du kortreist mat «slik mor pleide å lage den»

I 24 år har Gregorius Selskapsmat servert Telemark god, hjemmelaget tradisjonsmat. Med fokus på kortreiste ingredienser har den tilhørende kafeen gjester som er innom hver dag for å få seg en middag «slik mor pleide å lage den».

– Jeg pleier å si at vi lager mat. Det innebærer for meg at vi lager alt fra bunnen av. Vi koker kraft og kutter grønnsaker. Der har vi funnet vår nisje, og vi merker at gjestene setter pris på det, forteller eier og driver Bjørnhild Hansen. 


All maten på Gregorius Selskapsmat og den tilhørende kafeen Suppeguri, er hjemmelaget. Suppeguri er spesielt kjent for sin norske tradisjonsmat, som ertesuppe, salt kjøtt, stekt flesk, lapskaus og kjøttkaker. Suppeguri holder til på Kjøbekk, i andre etasje på møbelbutikken Skeidar.


Mange stamkunder

Gregorius Selskapsmat ble startet opp av Bjørnhild i 1996, men hun har vært i bransjen så lenge hun kan huske. Som 13-åring startet hun som ekstrahjelp på Skien Folkerestauranter. Der jobbet hun frem til slutten av tenårene. Etter noen år i andre bedrifter innenfor samme bransje, åpnet hun Gregorius Selskapsmat i de samme lokalene hvor karrieren startet. Nemlig i lokalene til Skien Folkerestauranter. Derfra drev hun cateringsselskapet frem til hun flyttet til Kjørbekk i 2001, og samtidig åpnet kafeen. Kafeen etablerte seg først under navnet Cafe Elefanten, men byttet navn til Suppeguri for tre år siden. For mange har det blitt en tradisjon med daglige eller ukentlige besøk på kafeen. Bjørnhild setter stor pris på sine mange stamkunder. 


– De vet at de får god, hjemmelaget kvalitetsmat, som smaker tradisjon. Vi får ofte høre at «det smaker sånn mamma laget det», selv fra de aller eldste. Det varmer veldig, forteller hun.



Kortreist mat

Gregorius Selskapsmat skiller seg ut blant sine konkurrenter, og bruker lokale råvarer fra lokale produsenter i Telemark. Alt fra fisk fra Nisser, til kylling fra Holte Gård. 


– Det er viktig å støtte opp lokalsamfunnet, og jeg tror også folk har blitt mer bevisst rundt det med kortreist mat. Det er en ting vi tar godt vare på, forteller hun. 



Spesielt populær selskapsmat er koldtbordet «Telemarksmat». Her kan Bjørnhild friste med blant annet lun elgkarbonade, varmrøyka sik og ørret, spekemat og roastbeef. Alt hentet fra lokale produsenter i Telemark. I tillegg lager de egen saft av selvplukkede bær i kafeen. Spesielt svartsurbær har blitt veldig populært. De selger både saft i kafeen og saftflasker som folk kan ta med hjem.


– Man får ikke tak i den saften noe annet sted her i området, så det gjør det ekstra spennende å lage den. Vi merker at folk setter pris på den ekstra innsatsen, forteller hun.


Positiv utvikling

Det er ingen hemmelighet at restaurantebransjen ikke er en enkel bransje å holde seg levende i. Likevel har Gregorius Selskapsmat hele tiden hatt en positiv utvikling, og Bjørnhild tror det er fokuset på tradisjonsrik mat som har gjort at de har holdt det gående i over 20 år.



– Folk som går ut og spiser mat flere ganger i uka, er mer bevisste på at maten skal være ordentlig laga, og det er nok derfor vi har så mange stamkunder. 


I utgangspunktet skulle man heller ikke tro at beliggenheten er den beste. Innerst i kroken i andre etasje på et lite kjøpesenter. 


– Du skal liksom vite hvor du skal for å finne frem hit. Likevel så gjør vi det så bra, og det blir faktisk bare bedre og bedre, forteller Bjørnhild.


Hun ser også positivt på fremtiden for bedriften. 


– Utviklinga her kan jo bare fortsette en vei, tenker jeg. Det kommer hele tiden nye bedrifter til området her, noe som er positivt for alle oss rundt, avslutter hun. 

Les mer...

2020-07-07 11:30

mobileoslo3

Satser alt på Opels nye stjerne

Artikkel Da Opel lanserte Mokka-e, ble den møtt med full nedstengning i Norge. Når det nå går mot lysere tider, er Mobile Oslo utålmodige med å få Opels nye stjerne ut på veiene!
wagnerkjøkken1

Kjøkkenløsningene som treffer alle

Artikkel Nøyer du deg med en Grandiosa, eller er du kanskje en person som disker du opp med en treretters til middag? Ulike mennesker har ulike behov på kjøkkenet, og Wagner Kjøkken har kjøkkenløsningene som treffer...
Til hjemmesiden

    Kontaktinformasjon

    • SUPPEGURI – GREGORIUS SELSKAPSMAT
    • E-post
    • Hjemmeside
    • Facebook
    • Telefon:
      35 91 11 54
    • Adresse:
      Kjørbekkdalen 19, 3735 Skien
    193w2

    Et hytteliv på svenskekysten

    Idylliske Bohuslän lokker mange sol- og badelystne nordmenn over svenskegrensa – sommer etter sommer. Bransjemagasinet har pratet med to erfarne feriehus-meglere, som forteller at de stadig får henvendelser fra kjøpelystne nordmenn.

    Tone.3

    Skjønnhetseksperten

    Å leve av sin egen blogg er en drøm for mange. Men bak skjønnhetsbloggenes glossy image, skjuler det seg lange dager. Stylist, skjønnhetsekspert og journalist Tone Vid Skipá, gir oss et innblikk i hennes hverdag.

    IKEA_HANTVERK_Kavitha_inthefield_PH163745

    IKEA forener verden

    Møbelgiganten IKEA fins representert i 52 land og har til sammen 430 varehus på verdensbasis. Kommunikasjonsrådgiver Troels N. Mathisen, forteller at IKEA jobber iherdig med å utvikle løsninger som skal forenkle våre liv og gjøre hjemmene våre mer funksjonelle.

    Arkiv