191012w8191012w4191012w5191012w6191012w7191012w2191012w1191012w3NY

– Det handler om å kartlegge behov

Hva gjør en interiørarkitekt egentlig? Vi har pratet med den fremadstormende interiørarkitekten Lene Marie Weum Knudsen, som helst skulle sett at flere benyttet seg av en interiørarkitekt.

Mange tror at en interiørarkitekt for det meste styrer med overflatisk innredning, men det er en stor underdrivelse. En interiørarkitekt er tvert imot en vesentlig og viktig del i en planleggingsprosess. 


– Jeg jobber ikke bare med farger, puter og pynteting, jeg gjør selvfølgelig det også, men det er en liten del av det, fastslår Lene Marie Knudsen.


Gjennom sitt eget firma Into Design, planlegger og prosjekterer den blide og optimistiske interiørarkitekten kontor, restaurant, butikklokaler, leilighetsbygg, hjem og hytter for både store og små kunder. 


Målbevisst

Knudsen forteller at hun har hatt interiør i blodet så lenge hun kan huske.


– Jeg har egentlig alltid hatt en veldig forkjærlighet for interiør, så det falt meg naturlig å studere akkurat dette, sier hun med et smil. 


Bachelorgraden i interiørarkitektur ble fullført med glans i Dublin, der Knudsen valgte å studere for å få en bredere forståelse for faget på et internasjonalt plan. 


Vel hjemme i Norge etter studieoppholdet i Dublin i 2006, hadde den da 23 år unge Knudsen allerede bestemt seg: hun skulle starte for seg selv, og var fast bestemt på å klare det.


– Jeg har alltid vært sånn at har jeg satt meg et mål, så skal jeg gjennomføre det. Så lenge jeg har tro på meg selv, så vet jeg at jeg klarer det.


191012w1


Det første store oppdraget

Og det gjorde det. Som fersk, nyutdannet interiørarkitekt med et enda ferskere firma, fikk hun plutselig sitt aller første store kontorprosjekt i hendene; et stort oppdrag som de fleste interiørarkitekter bare kan drømme om. 


Knudsen var en av dem som ble kontaktet av Grenland Group (i dag Wood Group Mustang). De var i gang med etableringen av et nytt hovedkontor på Fokserød i Sandefjord, og søkte etter en adekvat interiørarkitekt som passet deres profil. Lite visste Knudsen da hun stod der og fremførte sin presentasjon foran 15 menn i dress, at de skulle velge henne fremfor andre med langt mer bransjeerfaring.


– Jeg husker godt den tilliten de gav meg. Når du får en sånn tillit og muligheten til å vise hva du er god for, så klarer man å levere et virkelig godt prosjekt, sier hun ydmykt.


Grunnen til at det store prosjektet som skulle foregå over ett og et halvt år gikk til den purunge interiørarkitekten, var at hun var den eneste som faktisk svarte til forespørselen utlyst, og hun hadde satt seg godt inn i bedriftens arbeidsstruktur, og hadde en bevisst plan for prosjektet fremover. 


– Det var «babyen» min, det aller første store prosjektet mitt. 15 000 kvadratmeter og et kontor med 465 arbeidsplasser. Har jeg sagt jeg skal levere noe, så gjør jeg det, selv om det innebærer mye jobb både dag og natt.

 

Karrieren skjøt fart

Knudsen beskriver prosjektet for Grenland Group som en stor inngangsport mot det offentlige markedet, og opplevde at karrieren skjøt fart på rekordtid etter det. Å være liten i en større sammenheng synes hun slettes ikke er så ille.


– Det er ikke alltid det er negativt å være en liten aktør! Jeg har full kontroll hele veien, gir tett oppfølging, har god kundekontakt og følger opp. Jeg har ingen å gjemme meg bak, produktet du bestiller får du av meg og ingen andre, sier hun bestemt. Det tror jeg kundene mine også setter stor pris på.


Den opplevelsen er noe alle mine relasjoner skal få, uavhengig om det er et stort eller lite prosjekt, smiler den engasjerte interiørarkitekten. 


Porteføljen til Knudsen inkluderer et bredt spekter av tjenester for det offentlige så vel som det private, som blant annet planløsninger, belysningsplaner, fasadeendring, romløsninger, fargesettinger, materialbeskrivelser, prosjekthåndtering tett opp mot byggherre og entreprenør samt anbudsbeskrivelser. 


191012w5


En viktig del av en større prosess

Likevel er det en del som tilsynelatende mener at en interiørarkitekt ikke skal prioriteres eller inkluderes før mot slutten av et prosjekt. Knudsen forteller hvorfor det er en helt feil oppfatning, og råder kunder til å involvere en interiørarkitekt i en tidlig fase. Det sparer kundene for å gå i de typiske fellene som ofte blir veldig dyrt å gjøre endringer på i etterkant. Det handler om planlegging i alle ledd, og jo tidligere det gjøres jo bedre blir også sluttresultatet. 


– Alle fagene må jobbe parallelt, det er da prosjektene blir bra – det er rett og slett kjempeviktig! Når alle involverte er av den oppfatningen er det så mye enklere å få til de gode resultatene, det er helt avgjørende. Alle ønsker jo å levere et vellykket prosjekt, da må man faktisk samarbeide på tvers av fagene for å komme dit også.


En interiørarkitekt er en viktig del av en større prosjektprosess. Derfor jobber Knudsen i et tett samarbeid med andre aktører, og innhenter arbeidskraft på andre felt ved behov.


Når Knudsen er i arbeid med et nytt prosjekt, starter hun alltid med en grundig brukeranalyse der hun kartlegger kundens behov til punkt og prikke. Det skal være en rød tråd, god flyt, og alle funksjoner på rett sted. Form følger funksjon- det er svært viktig. 


– Det handler om å skape de gode rommene. Trivsel er utrolig viktig både i et hjem så vel som på en arbeidsplass!


Noen ganger er det bedre å møtes i en annen setting for å innby til en annen type kontakt fremfor i det tradisjonelle møterommet, sier Knudsen, tydelig engasjert over den rivende utviklingen av det psykososiale arbeidsmiljøet.


Samtalen med den blide interiørarkitekten går mot sin slutt, men før vi går separate veier legger Knudsen til:


–  Man er sårbar som én, men samtidig må man gi 110 prosent i jobben sin. Jeg er optimistisk bestandig til det motsatte er bevist, det er sånn jeg er, og jeg elsker jobben min. Jeg er her så lenge folk vil ha meg, smiler hun. 


191012w3NY

Les mer...

2019-01-15 08.45

dinbruktbil1

Slik gjør du det beste og tryggeste bruktbilkjøpet

Artikkel Dinbruktbil.no avdeling Porsgrunn, gransker bruktbilene nøye, og utbedrer eventuelle feil før de selger dem videre – alltid med en trygg og god garantiordning. – Kundene kan være sikre på at bilen er i...
Picture1

Hvilke typer stomi finnes? Få gode råd om stomiutstyr her!

Artikkel I Norge lever mange med stomi. Les om de 3 vanligste typene stomi: colostomi, ileostomi og urostomi.

  Kontaktinformasjon

  schmidtkjøkken2

  Kjøkkenløsninger for den moderne familiesituasjonen

  Schmidt Kjøkken designes og produseres i Frankrike og Tyskland. Med miljø på dagsordenen og nyskapende løsninger som gjør kjøkkenet til hjemmets nye møtepunkt, treffer Schmidt Kjøkken blink med sine kvalitetskjøkken.

  193w2

  Et hytteliv på svenskekysten

  Idylliske Bohuslän lokker mange sol- og badelystne nordmenn over svenskegrensa – sommer etter sommer. Bransjemagasinet har pratet med to erfarne feriehus-meglere, som forteller at de stadig får henvendelser fra kjøpelystne nordmenn.

  freshinteriør3

  Unike kjøkkenforretninger er først ute med trender

  Opptatt av trender og alltid på jakt etter det nyeste? Da bør du stikke innom Fresh Interiør! – Leverandørene våre skaper ofte trender istedenfor å kopiere de, forteller daglig leder Morten Winterstad.

  Arkiv